Προσφατα
.

26.8.16

Κοινωνικά μυδράλια

Σας εμπαίζουν χοντρά τα υπαλληλάκια της ναζιστοκυβέρνησης. Σας έχουν στήσει στον τοίχο και γελάνε μαζί σας ρίχνοντας γιαούρτια στα μούτρα σας πριν αρχίσουν να γεμίζουν με σφαίρες τα μυδράλια για να σας καθαρίσουν όλους.
Ο Κατρούγκαλος έκανε την αρχή λέγοντας ότι αν δεν έδιναν 384 ευρώ εθνική σύνταξη δεν θα παίρνατε ποτέ σύνταξη και ότι αυτά τα 384 ευρώ είναι ικανά για να μην είναι κανένας φτωχός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ξεχάσετε τα 384 ευρώ εθνική σύνταξη και συνειδητοποιήστε ότι η σύνταξη θα πάει κάτω των 200 ευρώ εφόσον  η ΕΕ για τον ορισμό της φτώχειας έχει θεσπίσει ότι πρέπει να είναι η σύνταξη στο 60% του κατώτατου μισθού. Ποιος είναι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα; Μόλις 510 ευρώ για άνω των 25 ετών. Όμως ακόμη η Ε.Ε δεν έχει ολοκληρώσει το σχέδιο του κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί η Βουλγαρία ως μέλος-κράτος της Ε.Ε να πάει τον κατώτατο μισθό της από 195 ευρώ στα 510 ευρώ για να υπάρχει εθνική σύνταξη στην Ελλάδα βάση του ορισμού της Ε.Ε. 
Βγήκε και η Χαρά Καφαντάρη, μεγάλη προσωπικότητα της κυβέρνησης η οποία μέσα στην καλή χαρά μαρτύρησε η μαρτυριάρα τα σχέδια των κατοχικών κυβερνήσεων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. "Εγώ και το μαγαζί μου, και είμαι το αφεντικό του εαυτού μου έχει τελειώσει". Πώς είπατε; Τελειώσατε γιατί έτσι γούσταραν και όχι μόνο γούσταραν αλλά τελικά ήταν το σχέδιο από την αρχή να τελειώσει κάθε ανεξάρτητη ιδιωτική δραστηριότητα με ελληνικό χρώμα. Σας έδωσε και το πρώτο φοντανάκι για το τι έρχεται με νομοσχέδιο που το κρατούσαν κρυφό: "Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία". Όπου θέλουν να στήσουν πογκρόμ εναντίον κλάδων, ιδιωτών και αναξιοπαθούντων βάζουν μπροστά και το "κοινωνικό" ή "κοινωφελές".
Κοινωνικές κατοικίες για τους άστεγους που θα τους παίρνουν τα σπίτια με κατάσχεση, κοινωφελής εργασία με 360 ευρώ το μήνα, κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και τώρα κοινωνική οικονομία. 
Θα μαζεύονται όλοι μαζί οι κατεστραμμένοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και θα κάνουν συνεταιρισμό! Σε λίγο θα μάς πουν ότι θα φτιάξουν και κοινωνικά mall όπου οι μανάβηδες, μπακάληδες, σιδεράδες, ψιλικατζήδες κ.λπ θα "χτυπάνε" με τις προσφορές τους τα mall των μεγαλοεπιχειρηματιών. 
Ξέραμε από το 2009 με τον σωτήρα Γεώργιο Αααααα Παπανδρέου ότι ξεκίνησε ο κατήφορος. Το καταλάβαμε στο πετσί μας με τους υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς και το εμπεδώσαμε με τον Σαμαρά. Αυτό με τους λιγούρηδες των Συριζοανέλ είναι το τελειωτικό χτύπημα για ό,τι ακόμη στην Ελλάδα ίσως μπορούσε να επιβιώσει. Οι άνθρωπες το λένε πλέον καθαρά: "Θα σας εξαφανίσουμε". Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγάλουν τα "κοινωνικά μυδράλια" και να αρχίσουν να μειώνουν πληθυσμό αφού είναι μη παραγωγικός και δεν συμφέρει την Ε.Ε.  Πόσο κέρδος να φέρει και αυτός ο νομοθετημένος "κόφτης" που μπαίνει μπροστά από τον Απρίλιο του 2017;
Ήρθε λοιπόν η εποχή που η εξουσία φτύνει το πόπολο και το πόπολο νομίζει ότι βρέχει. Κανονικό πόπολο, χωρίς ίχνος λαού μέσα του που είναι πρόθυμο να ζει σε 20 τ.μ κοινωνικής κατοικίας, να έχει κοινωνική απασχόληση 12ωρο για 200 ευρώ, κοινωνική σύνταξη 180 ευρώ, κοινωνικό ρεύμα για μία λάμπα και ένα ψυγείο, κοινωνικό νερό για 4 ντους και 20 μπουκάλια νερό το μήνα, κοινωνικούς τάφους για να μην πιάνουν πολύ χώρο οι νεκροί στα κοινωνικά νεκροταφεία, αρκεί να μην έχει ντράβαλα και αυθεντικές κοινωνικές εξεγέρσεις. 
Τελικά όταν δεν υπάρχει κοινωνία, κοινωνική συνοχή και κοινωνική παιδεία η εξουσία παίζει με την λέξη "κοινωνικό" για να καλύψει το ναζιστικό σχέδιο πραγματικής γενοκτονίας ενός όχλου, που χωρίς έμπρακτες αποδείξεις αυτοχαρακτηριζόταν αυτάρεσκα ως λαός. 
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος σου, απολύτως ακριβής, .....σε μια κοινωνία, κατ'επιλογήν, κουφή.-

Χριστινα είπε...

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, αγαπητέ Γιάννη έτσι είναι, όπως τα λες ακριβώς. να δω πόσοι θα σε διαβάσουνε, πάνε και οι καθημερινές εκπομπές που σε ακούγαμε και ρίχναμε και κανένα μαύρο γέλιο... Και αυτός ο όχλος, αυτό το πόπολο θα έχει για τα καλά πλέον τον σβέρκο σκυμμένο προς τα κάτω για να του κάθονται καλύτερα οι φάπες, χλάτς, και τα 200 ευρώ της σύνταξης θα τα δίνουνε στα εγγονάκια, όσοι θα έχουν μέχρι τότε, για να παίρνουνε i-pad και να κυνηγάνε κανένα pokemon... φτου!

Ανώνυμος είπε...

Και όμως Γιάννη, αυτό το πόπολο:
..."Στο περσινό δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός ΝΙΚΗΣΕ!
Δεν φοβήθηκε, δεν λύγισε, αντιστάθηκε σε ολόκληρο,
σχεδόν, τον κόσμο και δημιούργησε ένα αποτέλεσμα
με τέτοια επίδραση, ώστε πολλοί το συνδέουν με την
απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ.
Δεν νικήθηκε, νίκησε, αλλά προδόθηκε από τους ηγέτες του.
Ο ελληνικός λαός έδειξε την μαχητική αρετή του,
ανεξάρτητα από το τι είχε ψηφίσει το κάθε άτομο στις
βουλευτικές εκλογές."... από το τελευταίο άρθρο του κ Μπίχτα
στον Τοίχο.
Λείπεις από το ραδιόφωνο, αναμένουμε...
ΒΒ

Ανώνυμος είπε...

Μίκης Θεοδωράκης TO 1967

ΚAIPOΣ NA ΔEIΣ

Σου είπαν ψέματα πολλά
ψέματα σήμερα σου λένε ξανά
κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν.
Ψέματα σου λένε οι εχθροί σου
μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν.
Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες
μα κι οι φίλοι σου σού κρύβουν την αλήθεια.
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Πού πας με ψεύτικα όνειρα;
Καιρός να σταματήσεις
καιρός να τραγουδήσεις
καιρός να κλάψεις και να πονέσεις
καιρός να δεις.ΕIΣAI ΈΛΛHNAΣ

Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά.
Πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών.
Είσαι Έλληνας. Είσαι Έλληνας.
Πίνεις την προδοσία με το γάλα.
Πίνεις την προδοσία με το κρασί.
Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
Πρέπει να δεις, πρέπει να γίνεις.
Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά.


Μίκης Θεοδωράκης TO 1967