Προσφατα
.

19.5.16

Το πολυνομοσχέδιο της προδοσίας

Βάζουν κόφτη σε όλα εκτός από όσα θα αρπάζουν οι επενδυτές - Οι Βρυξέλλες καταργούν την δημοκρατία με την ψήφο της "δημοκρατικής" Βουλής.
Το τελικό καθάρισμα κάνει η κυβέρνηση με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η τελική παράδοση της διακυβέρνησης της χώρα και τυπικά ολοκληρώνεται. Η κυβέρνηση όχι μόνο νομιμοποιεί, όπως και οι προηγούμενες τον "Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης", αλλά στην τροπολογία που κατέθεσε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες καλύπτουν από την όποια μείωση δαπάνης ιδιώτες που θα μπουν στο παιχνίδι άλωσης-ανάπτυξης της χώρας.

Οι επενδυτές και τα λαμόγια δεν θα έχουν κόφτη
Οι δαπάνες που δεν θα μειώνονται σε περίπτωση που ο Μηχανισμός τεθεί σε λειτουργία είναι:
-όσες σχετίζονται με αξιώσεις ιδιωτών από την εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων
-δαπάνες ύδρευσης, ενέργειας και χρήσης φυσικού αερίου
-συντήρησης και επισκευής μεταφορικών μέσων ξηράς, πλωτών μέσων και αεροσκαφών
-δαπάνες σχετικά με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
-το σύνολο των δαπανών της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων 
Σε αυτές τις τρεις εξαιρέσεις φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι "επενδυτές" που θα στηρίζονται οικονομικά από το κράτος και από τις χρηματοδοτήσεις όλων των οργανισμών της Ε.Ε δεν θα σταματήσουν να εισπράττουν ακόμη κι αν οι συντάξεις πέσουν στα 200 ευρώ. Την ώρα που ο αγωγός φυσικού αερίου της ΤΑΡ έχει γίνει ιδιωτικό κράτος μέσα στην χώρα και την ώρα που είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν ενέργεια και νερό μέσω ΤΑΙΠΕΔ εξαιρούν από τον "κόφτη" τα "έξοδα" των επενδυτών.
Ακόμα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που από το 2017 θα είναι Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που δεν θα δίνει λογαριασμό σε καμία κυβέρνηση και σε κανένα κοινοβούλιο για το πόσα, από που και προς τα που θα δίνει όλα τα έσοδα του Κράτους, δεν θα έχει κανένα κόφτη για τα "έξοδά" της. Μάλιστα βάση του άρθρου 6 του σχεδίου νόμου για την ΑΑΔΕ, ο διοικητής της Αρχής καθορίζει το μισθολογικό καθεστώς και σύστημα επιπλέον bonus για το προσωπικό της Αρχής, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων της Αρχής υπερβαίνει το 100%. Όχι μόνο δεν θα κόβονται οι δαπάνες λειτουργίας του, αλλά όσο περισσότερα μαζεύουν από τον οικονομικό αποκεφαλισμό των Ελλήνων και την πώληση της χώρας σε κομμάτια σε επενδυτές, οι υπάλληλοι θα παίρνουν και bonus!

Εξαιρούν τα επιδόματα που ήδη κόβουν
Επειδή όμως η "αριστερή" κυβέρνηση θέλει να δείχνει το αλληλέγγυο και φιλολαϊκό της πρόσωπο, πράγμα που θα κάνουν και οι κυβερνήσεις που ακολουθήσουν, εξαιρούν από τον κόφτη τα εξής:
-δαπάνες για επιδόματα πολυτέκνων, ανεργίας και προνοιακά -επιδόματα
-δαπάνες για ενίσχυση νοικοκυριών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα, για υποχρεωτική εκπαίδευση μακριά του τόπου κατοικίας
-δαπάνες για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
-δαπάνες για το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι
Όπως βλέπετε οι εξαιρέσεις αφορούν επιδόματα. Και μετά την τελευταία εξέλιξη για το επίδομα του ΕΚΑΣ που θα κοπεί για 80,000 συνταξιούχους από την 1η Ιουλίου, το 2017 για το 70% των δικαιούχων και το 2019 για το υπόλοιπο 30%, καταλαβαίνει και ο πιο αφελής ότι τα επιδόματα δεν προστατεύονται από κανέναν νόμο του Κράτους και ανάλογα την πορεία των οικονομικών θα κόβονται αυτόματα με μία υπουργική απόφαση.

Εξαιρούν την Υγεία που ήδη ξεπουλάνε
Η πιο ειρωνική εξαίρεση από τον κόφτη είναι η δημόσια Υγεία. Σύμφωνα με την τροπολογία εξαιρείται το σύνολο των δαπανών υγείας. Οι δαπάνες Υγείας έχουν ήδη πετσοκοφτεί τόσο με την εντολή να αδειάσουν όλα τα αποθεματικά των ταμείων των δημοσίων νοσοκομείων όσο και με το νόμο με το περίφημο claw back . Επίσης με τον τρόπο προϋπολογισμών κάθε χρονιά η οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να κόβει τις δαπάνες για την Υγεία από τον Δεκέμβριο που συντάσσεται και όχι να περιμένει τον Μάιο όπου ο κάθε υπουργός Οικονομικών θα βάζει "κόφτη" σε ό,τι τον διατάσσει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο των δανειστών.
Είναι να γελάς όταν υπάρχει το άρθρο 22 του πολυνοσχεδίου όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα μπαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία με μπλοκάκι. Δηλαδή ως ιδιωτικοί που θα έχουν σύμβαση με την δημόσια Υγεία. Τις δαπάνες να πληρώνουν ιδιωτικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις εξαίρεσαν!

Έσοδα και έξοδα στα χέρια των Βρυξελλών
Το τελειωτικό χτύπημα της δημοκρατίας στην χώρα έγινε όχι τόσο από τον "κόφτη" αλλά με την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Εκτός από την αλλαγή του ονόματός της σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι υπάλληλοι που θα την απαρτίζουν θα έχουν από το 2017  λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια (θα έχει δικό της προϋπολογισμό) και δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα δεν υπόκειται και σε ιεραρχικό έλεγχο, δηλαδή από το υπουργείο Οικονομικών. 
Όργανα διοίκησης της Αρχής αποτελούν το συμβούλιο διοίκησης και ο διοικητής και ένας εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά την επιλογή του συμβουλίου διοίκησης θα μετέχουν και δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα έχει και επισήμως τελειώσει ως ανεξάρτητο κράτος και το κοινοβούλιο πραγματικά δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης εφόσον τα κλειδιά για την οικονομική της ανεξαρτησία τα έχει δώσει με την ψήφο των βουλευτών στα χέρια των δανειστών μέσω τόσο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ όσο και του Δημοσιονομικού Συμβουλίου που θα ορίζει τους προϋπολογισμούς του πρώην ελληνικού κράτους. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

AYTH H KYBEPNHΣH ΠPEΠEI NA ΠEΣEI "ΠAΣH ΘYΣIA" KAI ME OΛA TA "MEΣA" !
AYTO TO ΠOΛITIKOΠOΛEITIAKO ANΘEΛΛHNIKO ΣYΣTHMA ΠPEΠEI NA KATAΣTPAΦH OΛOΣXEPOΣ !

H ΛEΞH "ΠPOΔOΣIA" ΠPEΠEI NA ANAΣKEYAΣTH ΓIA AYTO ΠOY BIΩNEI H XΩPA O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ !

ΠPOTAΣH: "ΣATANIKO ΣXEΔIO"=(SS) !!!