Προσφατα
.

22.1.16

Είναι η Ευρώπη, Τσίπρα

του Γιάννη Λαζάρου 
Το ότι απευθύνθηκε στον Τσίπρα η παραφρασμένη ρήση «είναι η εφαρμογή, ανόητε» το ένιωσε και το τελευταίο μπρόκολο στην υφήλιο. Το έδειχνε η χαιρεκακία στο στυγνό πρόσωπο του φασίστα Σόιμπλε αλλά και η γλώσσα του σώματος του κατά τα άλλα αξιοπρεπούς πρωθυπουργεύοντος διορισμένου υπαλλήλου του ιδίου φασίστα στην αποκαλούμενη ακόμη Ελλάδα. 
Κάτι έπρεπε να απαντήσει και το κουρδιστό λούτρινο της αριστεράς, έτσι αφού αερολόγησε μέσα στον εξευτελισμό του ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια της διπλωματίας να απαντήσει ως ελεύθερος άνθρωπος πολύ απλά παραφράζοντας κι αυτός την παράφραση του ναζιστή: «Είναι η Ευρώπη, ανόητε».
Ως ελεύθερος και σκεπτόμενος θα μπορούσε να του θυμίσει την ανοιχτή πληγή του πλανήτη που ονομάζεται Ευρώπη. Μια πληγή που αιώνες τώρα δεν αφήνει σε ησυχία τον οποιονδήποτε λαό από την Ασία μέχρι την Αφρική και την Νότια Αμερική μόνο και μόνο για το κέρδος. Από όπου και να την πιάσεις την «πολιτισμένη» Ευρώπη βρωμάει σαπίλα και αίμα. Πουλώντας «πολιτισμό» και Θεό, σκότωσε λεηλάτησε διέλυσε και σκλάβωσε λαούς και ηπείρους. 
Αν ήθελε και για να μην μπλέξει με την αιματοβαμμένη ιστορία της Ευρώπης θα μπορούσε να προσθέσει στην παράφραση το «Είναι η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία, ηλίθιε». Να του κάνει μια ανασκόπηση με λίγα λόγια για την πορεία και τα θέλω αυτής της χώρας από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Να του θυμίσει πόσο αίμα και πόνος στον βωμό της κυριαρχίας ενός λαού που κάθε λίγο και λιγάκι σκοτώνει, σφάζει, λεηλατεί. διότι θέλει τον πλούτο για πάρτη του. Όλον τον πλούτο, όλων των λαών. Αυτή ήταν είναι και θα είναι η πολιτική της Γερμανίας έστω κι αν σήμερα ο ναζίστας Σόιμπλε αντί για την σβάστικα φοράει γραβάτα. 
Αντ' αυτού ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Δεν χόρτασαν θάνατο οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, δεν χόρτασαν δυστυχία, θέλουν κι άλλα συνεπικουρούμενοι από στρατιές Ευρωπαϊστών ελληνόφωνων ανδρείκελων. Αν ήταν θέμα πολιτικής ή ιδεολογίας θα μπορούσες να τους αντιπαλέψεις. Όμως δεν είναι τίποτε από αυτά. είναι απλά θέμα δουλοπρέπειας και ραγιαδισμού. Είναι θέμα κουκουλοφορίας. Τόσο απλά όπως έδιναν τους αγωνιστές την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, έτσι σήμερα συντάσσονται με τα Ευρωπαϊκά κόμματα (ναι, υπάρχουν) στην Ελλάδα και προσκυνάνε τους πάντες για το τομάρι τους. 
Η Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί πως τα τελευταία διακόσια χρόνια υπήρξε ανεξάρτητο κράτος, όμως όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν και τα προσχήματα που κρατούσαν τόσον οι εξουσιαστές όσο και οι εντόπιοι εντολοδόχοι. Οι λόγοι ήταν πολλοί, από την χρησιμοποίηση του στρατού της (λέγε με ΑΝΤΑΝΤ) μέχρι και την εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής θέσης. Από την στιγμή που εξέλειπαν οι λόγοι αυτοί τα προσχήματα δεν έχουν θέση στο αλισβερίσι κατακτητών και υπόδουλων. 
Είναι ο έβδομος χρόνος που ο κάθε «πολιτισμένος» Ευρωπαίος βγαίνει και λοιδορεί ένα λαό που μπορεί να ζήσει και να μεγαλουργήσει όπως κάθε λαός άλλωστε, αν δεν έχει στο κεφάλι του κεχαγιά ή θεσμούς όπως τους αποκαλεί ο Τσίπρας. 
Ποια Ευρώπη, ρε Τσίπρα; Αυτή που σου δίνει δώρο ένα Μικελάντζελο και σφάζει ανελέητα έναν λαό; Αυτή που θέλει να έχει ρυθμό η δυστυχία που σπέρνει και ξεχνιέται με ένα Βιενέζικο βάλς; Αυτή που μπορεί να πουλήσει και δέκα εκατομμύρια δολάρια  την δυστυχία της Γκέρνικα αποτυπωμένη σε ένα καμβά; 
Ποια Ευρώπη ρε Τσίπρα; Αυτή που μεγαλούργησε στην Αλγερία; Αυτή που ταύτισε την ομορφιά ενός Εντελβάις με το αίμα αδικοχαμένων; Αυτή που έσφαξε τους Σέρβους συνεπικουρούμενη από την πέραν του Ατλαντικού κορασίδα της;  
Ποια Ευρώπη ρε Τσίπρα; Αυτή που με βασιλείες ή αυτοκρατορίες από Ναπολέοντες μέχρι Χιτλεράδες δεν αφήνει ανάσα ποτέ για κανέναν λαό; 
Αυτά φυσικά δεν μπορεί να τα σκεφτεί ένα δουλικό. Γι αυτό και μέσα στον συρφετό της πανευρωπαϊκής δουλικότητας υπήρξε και ένας Ντα Βίντσι και οι όμοιοί του, ένας Θερβάντες και οι όμοιοί του και πάει λέγοντας. Στο τέλος η πλειοψηφία των άχρηστων αιμοδιψών  αυτούς πουλάει χωρίς να καταλαβαίνει ποτέ την αξία τους. Όπως ακριβώς πουλάς εσύ και οι όμοιοί σου αυτό που δεν θα καταλάβετε ποτέ. Την Πατρίδα.
« PREV
NEXT »

3 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Βρε ο Σόιμπλε και όλοι αυτοί οι άρρωστοι τύποι κάνουν την δουλειά τους!Έστω αυτή την νοσηρή δουλειά που έχουν αναλάβει να κάνουν,γιατί είναι πολύ αρρωστημένη εργασία να ζητάς από ένα λαό αίμα και δάκρυα μέχρι τελικής εξόντωσης!Το πρόβλημα το έχουμε εμείς!Το δικό μας άρρωστο πανουκλιασμένο θα έλεγα πολιτικό προσωπικό έχει πρόβλημα.Αυτοί είναι που υπογράφουν,αυτοί είναι που ως πιστά κουτάβια ακολουθούν τις εντολές των αρρωστημένων εγκεφάλων.Με αυτούς δε ξέρω τί θα κάνουμε!Η λογική λέει ως εδώ και μη παρέκει,άντε να τα δεχτεί ο Σόιμπλε!Δε πρόκειται να τα δεχτεί,όταν τρέφεις το θηρίο και γλυκαίνεται θέλει κι άλλο περισσότερο,η αδηφαγία του είναι απερίγραπτη!Αυτό κάνουν οι διαπρεπείς εντολοδόχοι και δήμιοι πολιτικοί μας,τρέφουν το τετραμούτσουνο θηρίο που αυτοαποκαλείται αυτάρεσκα αλληλέγγυο και ευρωπαικό ιδεώδες...με ελληνικές σάρκες!

24hours-NewsGR author είπε...

Δεν απευθυνόταν στον Τσίπρα ο Σόιμπλε. Στον μαλάκα τον Έλληνα απεθυνόταν... αυτόν αποκάλεσε "ηλίθιο".

Ανώνυμος είπε...

1. «Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η XPONIA που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η Xώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο για την Aνάκαμψή (ή ANAΘEMA ;;) της.

2. Ο Yπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Aπέκλεισε Kατηγορηματικά με HXHPO (ΛAAAΛITOΣ ;;) "ΟΧΙ" το ENδεχόμενο κοινών περιπολιών ελληνικής και TOYPκικής Aκτοφυλακής κατά το δείπνο Eργασίας (AΓΓAPIAΣ ;;) που παρέθεσε ο Γερμανός OMOλογός του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, τονίζοντας ότι "Aπορρίπτουμε τον περιορισμό της Eθνικής Kυριαρχίας (KAI die "Troika" Mein Herr Kotzias ;;;)". Αναμένεται πλέον η Άγκυρα να κλιμακώσει τις πιέσεις σε Aγαστή συνεργασία με την Γερμανία (β.λ. USA Politik !!!) !

3. ... και δεν υπήρχε λόγος να μπερδέψουμε το προσφυγικό με γενικότερα προβλήματα Eλληνοτουρκικών σχέσεων»

4. Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Έχουμε δαπανήσει περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. Για εμάς, δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η Τρόϊκα. Συνολικό κοστος 14 δις- Τσαμπα Ελληνες γιατροί στην Γερμανία!!! Όμως δεν είναι μόνο αυτό το κόστος - και η συνέπειά του στις συντάξεις των Ελλήνων. Η ευρυτερη εξαθλίωση που έχει οδηγήσει η τρόικα με τα μέτρα λιτότητας, αποτελούν και έμμεσο ''κανάλι'' πλουτισμού της ...Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αξιοποιούν έτοιμο υψηλού Eπιπέδου Eπιστημονικό Δυναμικό από την Ελλάδα!

5. Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Η Τρόϊκα μας πιέζει προς μια πολιτική που πλήττει πολύ σοβαρά το μέσο πολίτη στην Ελλάδα. Η οικονομία υπονομεύεται από τη συνεχή λιτότητα. Στο μεταξύ, 200.000 επιστήμονες με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτό μεταφράζεται σε μία απώλεια της τάξης των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, αν κανείς υπολογίσει τα κόστη για τη μόρφωσή τους από τον παιδικό σταθμό ως απόκτηση ενός διδακτορικού τίτλου. Για Aυτούς τους Aριθμούς (NOYMEPA) δεν EXEI Eιπωθεί λέξη με την Τρόϊκα. Αλλά Aλλες Xώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, επωφελούνται αυτής της κατάστασης, καθώς δέχονται τους γιατρούς μας χωρίς να έχουν ξοδέψει ούτε ένα σεντ για την Eκπαίδευσή τους.


KAI ΠΩΣ ΠPOΔINTAI OΛOI TOYΣ OI OΠOPTOYNIΣTEΣ !!!

TO ΣHMEIO 1. ΔEN EXEI KAMMMMMIA ΣXEΣH ME TA ΣHMEIA 2. 3. KAI IΔIAITEPA 4 KAI 5 !!!

ΣTO ΣHMEIO 2. BΛEΠOYMAI OYΔEMIA ΓNΩΣH THΣ ΓEPMANIKHΣ ΠOΛITIKHΣ !! ΓIA MHΠΩΣ THN BΛEΠOYMAI MEΣA AΠO THN ΣOΣIAΛΔHMOKPATIKH (Herr Kotzias, bitte LESEN Sie auch bischen B. I. Lenin !) KAI AMEPIKANIKH (USA) OΠTIKH ;; MAΛΛON TO ΔEYTEPON !!

ΣTO ΣHMEIO 3. PΩTHΣTAI ΠPΩTA TOYΣ AMEPIKANOYΣ (USA), ΠAPAKAΛΩ !!!

ΣTA ΣHMEIA 4. KAI 5.: KAI MONO H ANAφOPA TOYΣ EINAI H ΠOΛITIKH KAI OXI MONON NTPOΠH ΣAΣ !!! {ΔEN ΔIAφEPETAI AΠO THN TPIΣKATAPATH IΔEOΛOΓIA THΣ "ΔEΞIAΣ" (XOYNTEΣ KAI MH !) THΣ EΘNIKHΣ ΠPOΔOΣIAΣ !}AYTA EN OΛIΓOIΣYΠOΓPAφH


O Πρ.Y.Π.E.Ξ. [O ΠPAΓMATIKOΣ Y.Π.E.Ξ. THΣ EΛΛAΔOΣ]