Προσφατα
.

22.1.16

50 ευρώ για την εξέταση του ιού της γρίπης

50 ευρώ απαιτούν οι υγειονομικές υπηρεσίες για κάθε ασθενή που χτυπήθηκε από γρίπη για τις εργαστηριακές εξετάσεις που χρειάζονται να γίνουν για την μοριακή διάγνωση του ιού.

Οι φήμες είχαν ξεκινήσει λίγες ημέρες πριν αλλά κάνεις δεν έπαιρνε στα σοβαρά ότι θα έφτανε εν μέσω έκρηξης της ίωσης και με 14 νεκρούς, το Κράτος μέσω των υπηρεσιών του να ζητά χρήματα από ασθενή που νοσεί για να διαπιστωθεί αν ο ιός είναι από τους θανατηφόρους.

Μάλιστα στάλθηκε γραπτή διευκρίνηση από τον διευθυντή του Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Β. Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία το αντίτιμο για αυτού του είδους την εξέταση είναι 50 ευρώ και πρέπει να κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ ΑΠΘ:
"Σε απάντηση των πολλαπλών ερωτημάτων που υπεβλήθησαν το τελευταίο διήμερο στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Β. Ελλάδος εξαιτίας του υπ' αριθμόν 2/2016 εγγράφου μας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε ότι το Εργαστήριο έχει τη δυνατότητα διενέργειας μοριακής διάγνωσης για τους ιούς της γρίπης με την προϋπόθεση ότι για κάθε εξέταση θα καταβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο το ποσό των 50 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ ΑΠΘ".

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά έχουν νοσηλευτεί 101 ασθενείς από τους οποίους τα 8 είναι παιδιά.Σήμερα μάλιστα εισήχθη για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ένα παιδί δύο ετών, ενώ σε άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές νοσηλεύθηκαν ένας 58χρονος άνδρας και μια έγκυος 28 ετών. Και στις τρεις περιπτώσεις έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1). 

Σε μία χώρα με σχεδόν 2 εκατ. ανασφάλιστους, με τα αποθεματικά των νοσοκομείων να έχουν με διαταγή συσσωρευτεί σε έναν λογαριασμό της ΤτΕ, με τις εντατικές να υπολειτουργούν το Κράτος δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις εργαστηριακές εξετάσεις που γίνονται μέσα σε δημόσια νοσοκομεία για έναν ιό, ο οποίος αν δεν διαγνωσθεί έγκαιρα σε ασθενή ο οποίος δεν έχει τα 50 ευρώ που του ζητάνε, μπορεί να είναι θανατηφόρος για τον ίδιο αλλά και για όσους έρχονται σε επαφή με τον φορέα. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια