Προσφατα
.

22.9.15

Fallen Art, αυτό είμαστε

Στον πόλεμο και στην ειρήνη, σε προεκλογικές και μετεκλογικές ημέρες αλλά και στην καθημερινή ζωή αυτοί που είναι η βάση του "στρατεύματος" πληρώνουν τον λογαριασμό.
Ο Πολωνός σκηνοθέτης Tomek Bagiński ως καλλιτέχνης βλέπει την πραγματικότητα από την σωστή οπτική γωνία. Όχι από εκεί απ' όπου οι κοινοί θνητοί δρουν βάση της εντολής  την οποία συχνότατα θεωρούν δική τους επιλογή.
Είτε είναι εντολή πολέμου, είτε κάλεσμα σε μάχη εκλογών, είτε καθημερινή ζωή, ως πιόνι πρέπει να στήνεσαι στην ουρά νομίζοντας ότι μετά το "μπράβο" που θα λάβεις θα έχεις και την ανάλογη δικαίωση του αγώνα σου και των πιστεύω που κάποιοι σου κάρφωσαν στο μυαλό.
Τα σχέδια πολέμου  είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά της ειρήνης σε κοινωνίες που δεν έχουν ως βάση την δικαιοσύνη, την πραγματική δημοκρατία και την πραγματική ελευθερία του ατόμου. Είναι πάντα φτιαγμένα για το συμφέρον των λίγων. Μόνο για αυτούς που είναι κλεισμένοι σε αίθουσες μεγαλόσχημες. Η πλειοψηφία στην ουρά στημένη σε έναν μονόδρομο, χωρίς εναλλακτική οδό να πέφτουν υπέρ των Καλλιτεχνών του Τρόμου. Ο Bagiński με μια animated ταινία καταφέρνει σε μόλις 6 λεπτά να μάς δείξει ποιος ακριβώς είναι είναι ο ρόλος μας είτε στον πόλεμο, είτε στην ιλουστρασιόν ειρηνική ζωούλα μας.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια