Προσφατα
.

27.8.15

Σύριζα-ΛΑΕ: Ομάδες με κοινούς χορηγούς

Ο λαός έτοιμος να τσιμπήσει σε νέες ελπίδες που "βρωμάνε" περισσότερο από αυτές του Σύριζα
Όπως "καθάρισαν" οι χώροι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ υποστηρίζοντας την μνημονιακή πολιτική  έτσι την έβγαλαν "καθαρή" η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Όμως η πιο επιτυχημένη εκκαθάριση ήταν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κατάφερε να ισοπεδώσει την Αριστερά στα μάτια του λαού εξομοιώνοντάς την με δεξιούς, κεντρώους και "σοσιαλιστές" δημιουργώντας παράλληλα ήρωες τους ίδιους ανθρώπους που συνετέλεσαν στο τελευταίο έγκλημα με το όνομα Μνημόνιο 3. Ο Σύριζα όμως ως "μεσσίας του λαού" κατάφερε και το απίθανο. Να γεννήσει δύο κόμματα έτσι ώστε να ελέγχει την εξουσία και την αντιπολίτευση από τον Οκτώβριο έχοντας "τσιμεντώσει" τα πόδια της Ελλάδας μέσω της υπογραφής του Μνημονίου 3.

ΛΑΕ: Ο φερετζές του Σύριζα
Για τον ρόλο του κ. Τσίπρα στην πολιτική ζωή της χώρας δεν χρειάζεται ουδείς να πει τίποτε περισσότερο από αυτά που ομολόγησε ο ίδιος στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στον γερμανικό όμιλο RTL, δηλαδή στο παραμάγαζό  του στην Ελλάδα που  έχει το όνομα τηλεόραση του Alpha. 
Όμως  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσε ολοκληρωτικά με την Αριστερά και άνοιξε πανιά για νέες κατακτήσεις, ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, βάζοντας τον κυβερνητικό κ. Λαφαζάνη να κάνει την δουλειά του μαντρόσκυλου μαζεύοντας όλες τις αριστερές εξωκοινοβουλευτικές ομάδες σε ένα κόμμα και μαζί με αυτές και όσους δεν θέλουν να έχουν την κομματική ταμπέλα "αριστερός", αλλά πιστεύουν ακόμα ότι η μάχη για την ανεξαρτησία της Ελλάδας γίνεται μόνο μέσω κάλπης. 
Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα κόμμα που ακόμα δεν έχουμε διαβάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα πέρα από ανακοινώσεις που συνεχώς επαναλαμβάνουν ότι θα στηριχθεί στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Σύριζα δηλαδή ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δεμένο οπωσδήποτε με την Ε.Ε. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν τόσοι βουλευτές του Σύριζα να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες των προαπαιτούμενων των δανειστών και σε αυτή της ψήφισης για το δάνειο μέσω του ESM αντί να παραιτηθούν από το κόμμα και την κυβέρνηση πριν γίνουν οι δύο ψηφοφορίες. 
Πώς είναι δυνατόν να στηρίζεις την κυβέρνηση που φέρνει το σκληρότερο Μνημόνιο ψηφίζοντας απλά ΟΧΙ και δεν κάνεις ρήξη πρώτα με τον προδότη και μετά συνεχίζεις, αφού σε καλεί το καθήκον, την ρήξη με τους δανειστές μέσω νέου κόμματος. Πώς είναι δυνατόν να έχει ως Λαϊκή Ενότητα το σλόγκαν "το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε" όταν συνέχιζε να στηρίζει την κυβέρνηση που έκανε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος κουρελόπανο; Πολύ απλά με το όπλο που τους έδωσε η δημοκρατία έλεγαν ΝΑΙ στην μνημονιακή κυβέρνηση και ΟΧΙ στις αποφάσεις της μνημονιακής κυβέρνησης. Όμως, από την στιγμή που στηρίζεις μέχρι τέλους τον φέροντα το προδοτικό μνημόνιο είσαι και ο ίδιος προδότης.

Ο πολιτικός "αέριο" με τα λόγια του αέρα
Η κίνηση Λαφαζάνη, Στρατούλη, Κωνσταντοπούλου και όλων των κυβερνητικών βουλευτών που τώρα στήνουν νέα κομματικά πηγαδάκια είναι πάρα πολύ ύποπτη. Πώς μπορεί η υπουργός Βαλαβάνη να είναι τώρα αντιμνημονιακή όταν τέσσερις μήνες πριν δήλωνε ότι το να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ (μνηνονιακό μέτρο) είναι πατριωτικό καθήκον του πολίτη, ο οποίος θα διώκεται ποινικά αν δεν το κάνει. 
Ποια ήταν η τιμωρία που ο υπουργός Ενέργειας επέβαλλε στην ΔΕΗ που ως όργανο των μνηνονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ έκοβε επί 4 χρόνια το ρεύμα σε Έλληνες πολίτες σκοτώνοντας μάλιστα και μία ασθενή στα Χανιά η οποία ζούσε με μηχανική υποστήριξη; Ποια ποινική δίωξη άσκησε εναντίον της ΔΕΗ ο "αντιστασιακός", "λαϊκός" ηγέτης Λαφαζάνης ως υπουργός για τον θάνατο της  13χρονης  Σάρας στην Θεσσαλονίκη που η "επιχείρηση του λαού" ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην άνεργη μάνα της; 
Απολύτως τίποτε ουσιαστικό και πολιτικά ορθό δεν έκανε ο επί 7 μήνες υπουργός Ενέργειας της χώρας παρά μόνο να εμπαίζει τον λαό με συμφωνίες με την Ρωσία για αέριο και με την Βραζιλία για ζαχαρότευτλα σπρώχνοντας βραζιλιάνικη ζάχαρη στην αγορά της Ρωσίας! 
Δεν μπόρεσε καν να "βάλει χέρι" στην συνεχώς αυξανόμενη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ η οποία ανενόχλητη ανεβάζει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις κάνοντας την την απεχθέστερη δημόσια υπηρεσία για τους πολίτες. Αυτό συμφέρει τους δανειστές οι οποίοι τάζουν φθηνή ενέργεια με την αποκρατικοποίηση της, αλλά ο κ. Λαφαζάνης το μόνο που τον ενδιέφερε τόσους μήνες είναι η συντεχνιακή μικροπολιτική που κάνει με το μόνιμο προσωπικό της εν λόγω επιχείρησης. Καθόλου τυχαία η στήριξη του αρχισυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Σύριζα που λέγεται Λαϊκή Ενότητα. 

Ο ύποπτος κ. Λαφαζάνης
Ο κ. Λαφαζάνης είναι ένας ακόμα πολιτικός του ντόρου και όχι της ουσίας. Είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να ανοίξει τον φάκελο Αποπηγάδι στην Κρήτη όπου πολιτικοί και ιδιωτικά ξένα συμφέροντα άρπαξαν με το έτσι θέλω ολόκληρες βουνοπλαγιές για την κατασκευή αιολικών πάρκων και μικρού φράγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ο κ. Λαφαζάνης δεν τόλμησε να ανοίξει τον φάκελο Σκουριές και El Dorado να ελέγξει με fast track διαδικασίες (με τον ίδιο τρόπο έγινε η αρπαγή από την καναδική εταιρεία) για την ανάμιξη πολιτικών προσώπων και ιδιωτικών συμφερόντων βάση της οποίας  έγινε η απίστευτη καταπάτηση ελληνικής γης και αρπαγή ορυκτού πλούτου μέσα από τα χέρια του δημοσίου. 
Ο κ. Λαφαζάνης επί 7 μήνες ποιούσε την νήσσαν αντί να ανοίξει τους φακέλους τουλάχιστον της ΤΕΡΝΑ που επί μνημονιακών κυβερνήσεων αναπτύσσεται ραγδαία παράλληλα με τον όμιλο Κοπελούζου. Μάλιστα τον Ιούνιο του 2015 οι δύο "αναπτυξιακοί" γίγαντες που έχουν πάρει πάνω τους τα έργα ενέργειας της χώρας έχοντας καπαρώσει 70 βουνοκορφές της Κρήτης έστειλαν πακέτα στο υπουργείο του κ. Λαφαζάνη τις μελέτες για τα έργα "ανάπτυξης" ενέργειας εν μέσω κατοχής. Πρόκειται για 25 τεράστια αιολικά πάρκα που θα φυτευτούν στις οροσειρές της Κρήτης για μεταφορά ενέργειας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου στον Ασπρόπυργο για ιδιωτικό κέρδος.
Πού ήταν ο κ. Λαφαζάνης και όλοι οι σημερινοί αντιμνημονιακοί του σύντροφοι όταν το ΤΑΙΠΕΔ πήγαινε κάτω από την διοίκηση του κ. Πιτσιόρλα ο οποίος πήρε την θέση επειδή συμμετείχε στη ρωσική τουριστική επένδυση που έκαναν το  Κάνιστρο Χαλκιδικής ρωσική γη; Ούτε ένας δεν ακούστηκε να μιλήσει για το πρόσωπο Πιτσιόρλα κι αυτό γιατί είχε βαρύ αριστερό παρελθόν δίπλα στον Λεωνίδα Κύρκο και στον πατέρα της κας Κωνσταντοπούλου. 
Πόσο αριστερή ήταν η κ. Βαλαβάνη που συμμετείχε στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλώντας Ελλάδα λέγοντας ευθαρσώς το παραμύθι ότι μέρος των κερδών από την πώληση δημόσιας περιουσίας θα πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία! Επί ένα μήνα είχε χρόνο να ασχοληθεί με τον τραπεζικό λογαριασμό της μάνας της και δεν είχε μια ημέρα χρόνο να ανοίξει τον φάκελλο Ινστιτούτου Ανάπτυξης με έδρα το Λουξεμβούργο που εδώ και χρόνια παίρνει δημόσιες εκτάσεις για να τις ξεπουλήσει σε φίλους ξένους επενδυτές; Πόσο βόλευαν εκείνη την περίοδο οι καταθέσεις της μαμάς Βαλαβάνη! Κανείς δεν έβλεπε τον κ. Σόιμπλε που με τον κ. Γιούνκερ έφτιαχναν την λίστα δήμευσης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.

7 μήνες "λούζονταν"
Πού ήταν όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί πολιτικοί που είχαν στα χέρια τους της εξουσία επί 7 μήνες; Η στάση του κ. Λαφαζάνη να κάνει ντόρο με την ήδη ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ από την εποχή του πρωθυπουργού Σημίτη και με αέρια από την Ρωσία που κανένα κέρδος δεν θα είχε η Ελλάδα παρά μόνο αναγκαστική απαλλοτρίωση χιλιάδων στρεμμάτων γόνιμης γης για τον αγωγό ρωσικογερμανικών συμφερόντων,  άφησε ελεύθερο το έδαφος να αρπάζουν ελληνική γη για εταιρικά συμφέροντα άλλα είδους κοράκια. 
Πού ήταν ο κ. Λαφαζάνης να ανοίξει τον φάκελο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ και τι παιχνίδια παίζονται μέσω χρηματιστηρίου με την εταιρεία Souez Environnement  που ποθεί να εκμεταλεύεται το νερό της χώρας μέσω κοινοπραξίας με την Άκτωρ. ; 
Πουθενά δεν ήταν  ο κ. Λαφαζάνης διότι ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος όπως και όλων των ξαναβαπτισμένων από τον εαυτό τους αριστερών της Λαϊκής Ενότητας και των άλλων κινημάτων που θα ξεπηδήσουν για να πάρουν το νέο ρόλο που χρειάζονται οι δανειστές. Η διακυβέρνηση της χώρας ήταν παντελώς ανύπαρκτη βαλμένη στην στενωπό των δήθεν διαπραγματεύσεων και δανείων που τελικά μόνο τις τράπεζες και τους δανειστές σώζουν. Αν η πρώην αριστερή πλατφόρμα ήθελε να κάνει ζημιά στα σχέδια των δανειστών υπέρ του δημοσίου καθήκοντος θα στρωνόταν στην δουλειά ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις Βαρουφάκη, Δραγασάκη και των υπόλοιπων φιλομνημονιακών πολιτικών. 
Ο ρόλος της νέας αριστεράς που γεννιέται είναι ένας και μοναδικός:
Μάντρωμα των πολιτών σε κόμματα, δημοκρατικές διαδικασίες σε μια χώρα που έχει πάψει να έχει δημοκρατικό πολίτευμα και πώληση ελπίδας για να σωπαίνουν τα οργισμένα στόματα περιμένοντας τους Μεσσίες τύπου Λαφαζάνη να κάνουν την νέα "ανατροπή για την αξιοπρέπεια". Και ως κυβερνητικοί έπαιξαν απίστευτα το ρόλο τους ρίχνοντας συνεχώς στάχτη στα μάτια του λαού αλλά και ως αντιπολιτευόμενοι θα ρίξουν τόση στάχτη που ο λαός δεν θα βλέπει πια ούτε τον τοίχο εκτελέσεων που θα τον οδηγούν οι νέες οικονομοπολιτικές εντολές της Ε.Ε.
« PREV
NEXT »

10 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι ακόμη ένα μαντρί γεννήθηκε πριν τα πρόβατα ξυπνήσουν ότι τα πάνε σε σφαγή!Ας το βάλει καλά ο νους όλων,μας πάνε σε σφαγή μετά τις δήθεν εκλογές που στήνουν.Αφού ΨΗΦΙΣΑΝ ένα αισχρό,κατάπτυστο θανατηφόρο ΜΝΗΜΟΝΙΟ το όποιο το στολίζουν με όμορφα λόγια,ακονίζουν τις γωνίες του ως πολύ καλή συμφωνία,ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ να επιβραβεύσουμε το τρόπο που θα μας εκτελέσουν!Ενώ είπαμε ΟΧΙ και αυτό το ηχηρό ΟΧΙ είναι νωπό και με δημοψήφισμα,ΑΝΩΤΕΡΟ και από εκλογές,επειδή εκφράζει άμεση βούληση λαού για συγκεκριμένο θέμα!Και δεν εισδακούστηκε ο λαός,τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.Και το άκρων άωτον,όλο μα όλο σχεδόν το δημοσιογραφικό μπλοκ,όλες σχεδόν-τίποτα δεν έμεινε-μόνο τα άκρα του πολιτικού συστήματος-οι πολιτικές δυνάμεις και αναρίθμητα λαμόγια πνευματικοί άνθρωποι δήθεν υποστηρίζουν τούτο το αισχρό έγκλημα επικαλούμενοι χίλια δυό επιχειρήματα!Και ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ τη ΚΑΤΟΧΗ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας,τον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ μας,τα κανουν ΓΑΡΓΑΡΑ για να μη χάσουν τα βολεμένα και τη βολή τους!Μιλάνε οι ΑΧΡΕΙΟΙ για εθνικής σωτηρίας κυβέρνηση,ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ χρησιμοποιούν το θυμικό μας για να μας πείσουν για το αναγκαίο της υπόθεσης επειδή αυτοί τα ΛΑΜΟΓΙΑ δεν θέλουν να απωλέσουν εξουσία,βολή,κεκτημένα!Ω ΘΕΕ της Ελλάδας με ποιούς υπανθρώπους έχουμε να κάνουμε,βάλε όχι μόνο το χέρι σου να μας απαλλάξεις απ αυτούς,χρησιμοποίησε και το πόδι σου να τους πετάξεις με κλωτσιές,έλα κατέβα να τους ξεσκεπάσεις,και ρίξε θείο και πίσσα όπως έκανες με τα Σόδομα και τα Γόμμορα!!!

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα,οι εθνικοί ξεφτίλες μιλάνε περί εθνικής φανέλας,κυβέρνηση οικουμενική!Για ποιά Ελλάδα βρε άχρηστοι,αφού η Ελλάδα έχει πάψει να υφίσταται ως ελέυθερο δημοκρατικό κράτος,είμαστε μια μπανανία στις παρυφές της euroland!Κράτος που δεν μπορεί να διαμορφώσει τις δικές τους πολιτικές,οικονομικές επιλογές δε μπορεί να καμαρώνει ότι είναι ελεύθερο.Είμαστε για γέλια για τον έξω κόσμο,και για κλάματα γιατί δε το αξίζουμε,ως έθνος,ως ιστορικός λαός,ως λαός υπέροχος,με τεράστια δύναμη,θερμοπυρηνική υπερδύναμη είμαστε στο κόσμο του πνεύματος και δε το συνειδητοποιούμε!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν λέγανε πόσο διαπλεκόμενη ήταν η εποχή του Σημίτη!Ο Χριστοδουλάκης που ξεφύτρωσε τώρα δεν ανήκει σε αυτή την εποχή?Για γέλια και για κλάματα είμαστε,για να δείτε πόσο βαθιά ριζωμένη είναι μπόχα της διαπλοκής και η δυσωδία της βρίσκει διόδους να μοσχοβολάει το χώρο!!

Ανώνυμος είπε...

«Πιστεύω ὅτι θὰ ζήσουμε ἄλλη μία Τουρκοκρατία. Ἡ ΕΟΚ εἶναι μία Τουρκοκρατία ἄλλης μορφῆς. Θὰ ὑπάρξουν, βέβαια, οἱ ἐξαιρέσεις, ὅπως πάντα ὑπῆρξαν. Καὶ τότε οἱ ἄνθρωποι δὲν ἔφυγαν ἔξω; Ἀλλὰ ὁ Λαὸς θὰ ζεῖ ὅπως στὴν Τουρκοκρατία. Κατὰ βάθος χαίρομαι, ποὺ δὲν θὰ ζῶ, γιὰ νὰ τὰ βλέπω αὐτά». (Μάνος Χατζιδάκις

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό άρθρο.. Μπράβο σας!
Το ερώτημα είναι μόνο ένα… Στις εκλογές αυτές είναι καλύτερη η μεγάλη αποχή, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι νόμιμο, ή η καθολική ψήφος σε εάν από τα 100% αντι-μνημονικά κόμματα που δεν κυβέρνησαν (άμεσα η έμμεσα)?

Ανώνυμος είπε...

Μην παραπλανάστε. Η αποχή λειτουργεί πάντα υπέρ του πρώτου κόμματος, δηλαδή υπέρ του καθεστώτος. Ακόμα και το 90% να απέχει το αποτέλεσμα θα μετρήσει με βάση τα έγκυρα. Πουθενά δεν προβλέπεται ακύρωση των εκλογών αν υπάρξει μεγάλη αποχή. Γι' αυτό ακριβώς υπάρχει και η σχετική προπαγάνδα από διάφορους εγκάθετους υπέρ της αποχής που κατακλύζει το διαδίκτυο, επειδή συμφέρει το καθεστώς. Συνεπώς η μόνη λύση είναι η καθολική ψήφος σε κόμματα και πολιτικές οργανώσεις που ποτέ δεν κυβέρνησαν ή συμμετείχαν -άμεσα ή έμμεσα- σε θέσεις εξουσίας και τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων απέδειξαν -τουλάχιστον ως ένα βαθμό- τη συνέπειά τους. Κανείς βέβαια δεν εγγυάται ότι θα παραμείνουν συνεπή και μετά τις εκλογές, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος....

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΜ , ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ .

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΚΟΜΜΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ.
ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

OXI ΣTON OBΡIO LAFAZAN
OXI ΣTON OBΡIO LAFAZAN
OXI ΣTON OBΡIO LAFAZAN

Ανώνυμος είπε...

@Ανώνυμε 4:03
οποιαδήποτε ψήφος στηρίζει όλο αυτό το σαθρό οικοδόμημα που το λένε δημοκρατία.
Θα νομιμοποιήσει όλες τις πράξεις των προηγουμένων και φυσικά κι αυτές που θα επακολουθήσουν που θα είναι τρισχειρότερες. Δεν βλέπεις ότι 8 στα 10 "μεγάλα κόμματα" λένε το ίδιο; Ακριβώς το ίδιο. Μόνο που για να σε κάνουν να νομίζεις ότι μπορείς να επιλέξεις λένε ότι εγώ δεν θα συνεργαστώ με τον τάδε ή ότι εγώ θα τα κάνω καλύτερα. Μην γλιστράς στον ταραμά. Μην νομιμοποιείς και διαιωνίζεις αυτήν την κατάσταση. Δεν είναι το ίδιο να τολμούν να λένε τις μπαρούφες που λένε και κάνουν όταν ένα 50% σε έχει απαξιώσει. Θα πέφτουν πλέον νόμιμα σφαλιάρες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό άρθρο! Αρέσει στον Τσίπρα τη Μέρκελ, το Γιούνκερ. Άξιος ο συγγραφέας. Οι γερμανοί είναι φίλοι μας.