Προσφατα
.

16.3.15

Το Αστέρι της Αριστεράς θα πουλάει Ελλάδα

Ο πρόεδρος  5αστερου ξενοδοχείου και ιδιωτικού χωριού, υποψήφιος της κυβέρνησης για το ΤΑΙΠΕΔ
Κατερίνα Γκαράνη
Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας μετά από μία μεγάλη κομματική σταδιοδρομία στην "Αριστερά" βρήκε το λιμάνι του στις ξενοδοχειακές επενδύσεις. Το όνομά του ακουγόταν δίπλα από αυτό του Λεωνίδα Κύρκου επί ΚΚΕ εσωτερικού,της ανανεωτικής αριστεράς του Γιάννη Μπανιά, ακούστηκε ηχηρά στον ΣΥΝ επί Νίκου Κωνσταντόπουλου και σήμερα έχουμε την χαρά να το ακούσουμε ξανά επί του Συριζαίου πρωθυπουργού Τσίπρα για την μεγάλη τιμή που του γίνεται να καθίσει στον θρόνο του ΤΑΙΠΕΔ μετά από λαϊκούς αγώνες και πάλη με το κατεστημένο και το κεφάλαιο για την εκπλήρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.  
Η αριστεροπατριωτική κυβέρνηση τον θυμήθηκε διότι κατάφερε να πραγματοποιήσει την επένδυση εκατομμυρίων δυτικοευρωπαϊκών και ρωσικών συμφερόντων στο Κάνιστρο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής παρά την σκληρή γραφειοκρατία και τους νόμους της τριτοκοσμικής Ελλάδας. Σε μια έκταση 100 στρεμμάτων ο κύριος Πιτσιόρλας διαχειρίστηκε με σωστό τρόπο τα  εκατομμύρια των ξένων επενδυτών φτιάχνοντας ένα πολυτελέστατο συγκρότημα 640 κλινών, με spa "ουάου" και ιδιωτική μαρίνα για 90 σκάφη για τους πλούσιους τουρίστες που θα λυπηθούν την καημένη Ελλάδα και θα αφήσουν τον οβολό τους για μια μερίδα τζατζίκι. 
Αυτό αφορά την πρώτη εταιρεία, τη Med Sea Health, για την οποία ο υποψήφιος για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε πάντα με νόμιμες διαδικασίες και με όλες τις νομότυπες πολεοδομικές μελέτες να την κάνει ένα ισχυρό χαρτί για τη "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας με ουσιαστικό τίτλο: "Οι Έλληνες είναι τα καλύτερα γκαρσόνια και πλύστρες του κόσμου".

Το ελληνικό χωριό "Mare Village"
Ο κύριος Πιτσιόρλας ως ικανότατος διαχειριστής των ξένων κεφαλαίων κατάφερε να φτιάξει και ένα  ιδιωτικό χωριό 200 στρεμμάτων, που αποτελείται από 150 σπίτια στα οποία θα μπορούν να ζουν 400 πλούσιοι τουρίστες, στην Ελλάδα μεν, σε ιδιωτικό χωριό ξένων, δε. Το χωριό έχει το ελληνικότατο όνομα "Mare Village" και ο πρώτος προϋπολογισμός για την ολοκλήρωσή του φθάνει μόλις τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Σίγουρος για την άδεια που θα έπαιρνε η Επιχείρηση Χωριό Πολυτελείας για τις πολεοδομικές παρεμβάσεις του στο Κάνιστρο της Χαλκιδικής, ο κύριος Πιτσιόρλας δήλωσε πριν 2 μήνες στο περιοδικό Voria.gr εξής: "Το Mare Village έχει πλέον εξασφαλίσει την προ έγκριση της μελέτης ιδιωτικής πολεοδόμησης, διαδικασία που αναμένουμε να ολοκληρωθεί άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου. Το ΥΠΕΚΑ έχει σε τούτη τη φάση εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και στη συνέχεια, πριν αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, θα πρέπει να εγκριθεί σειρά σχεδίων και μελετών».

Σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα ότι είναι αντίθετος στoν all exlusive τουρισμό που δεν δίνει την δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τοπικός τουρισμός της χώρας, ο παλιός σύντροφός του, κύριος Πιτσιόρλας, κατάφερε να φτιάξει και να παραδώσει για την σεζόν του 2016 ένα all exlusive ξενοδοχείο και ένα αυτόνομο χωριό, αφού εκτός από όλα τις παροχές του κλειστού κλαμπ, στο ελληνικό χωριό Mare Village θα υπάρχουν καταστήματα για τους κατοίκους-τουρίστες του, τα οποία θα ανήκουν στην ξένη εταιρεία.

Αναπτυξιακό έργο; Πάρε μια επιδότηση!
Βέβαια, πρόεδρος των Med Sea Health και Mare Village δεν κατάφερε μόνο να πείσει (έδωσε πραγματικό αγώνα) τους ξένους επενδυτές να μην αποχωρήσουν και να σώσουν τον τουρισμό της Ελλάδας, αλλά έκανε και το απίστευτο επίτευγμα: Να επιχορηγηθεί με 10 εκατομμύρια ευρώ για τα πρώτα 41 εκατομμύρια προϋπολογισμού του έργου και να πάρει επιχορήγηση για τη ιδιωτική μαρίνα σκαφών 2,5 εκατ. με προϋπολογισμό τα 6,5 εκατ ευρώ. Πήρε δηλαδή επιχορήγηση σχεδόν το 1/4 του προϋπολογισμού της επένδυσης αφού ενέταξε το έργο στον αναπτυξιακό νόμο.
Μετά από μία δύσκολη κατάσταση για να επιτευχθεί αυτός ο νέος Παρθενώνας στη μύτη του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής ο κύριος Πιτσιόρλας τα κατάφερε. Ήταν βέβαια σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε διότι είχε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία" στις 23 Μαρτίου του 2013 κι ενώ το ΤΑΙΠΕΔ πουλούσε δημόσια γη μπιρ παρά,  τόνιζε την βούληση της κυβέρνησης για τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα: "Υπάρχει πολιτική βούληση για τις επενδύσεις. Την έχω δει. Συχνά όμως συνοδεύεται από άγνοια των διαδικασιών και έτσι καθίσταται αναποτελεσματική. Το να ψηφίζουμε σωρηδόν νόμους που δεν επιλύουν τα προβλήματα δεν έχει νόημα". Και αυτό το είπε διότι επί 7 χρόνια σκόνταφτε η επένδυση σε νόμους, ειδικά χωροταξικούς και πολεοδομικούς που καθυστερούσαν αδίκως το τεράστιο αυτό έργο εθνικής σημασίας!


Το ΤΑΙΠΕΔ μάς φέρνει πιο κοντά
Το 2004 ο κύριος Αστέριος Πιτσιόρλας ήταν το δεξί χέρι του προέδρου του Συνασπισμού, κ.Νίκου Κωνσταντόπουλου. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τις σχέσεις του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ δίνοντας υποσχέσεις για πολιτικά ανταλλάγματα για τις τότε επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2006, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να υποστήριζε τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας. 
Σε συνέντευξή του εκείνη την εποχή στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κύριος Πιτσιόρλας εξήρε τον Γιώργο Παπανδρέου (αν και ο Σημίτης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) διότι η στάση του μετέπειτα Μνημονιακού πρωθυπουργού, το 2004 ήταν σοβαρή και συνεπής. Δήλωνε πριν 11 χρόνια ο κύριος Πιτσιόρλας :"Η μεγάλη επίθεση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα ο κ. Κωνσταντόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ως πραγματικό αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου". 
Και πώς τα φέρνει η ζωή, εντελώς τυχαία και αναπάντεχα ο ΚΚΕεσωτ- Συνασπιστής -Συριζαίος, κ.Αστέριος Πιτσιόρλας, να προεδρεύει στην επιχείρηση ΤΑΙΠΕΔ που έστησε ο Πασόκος, κ.Γεώργιος Παπανδρέου! 
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Εσεις δεν ειστε που λεγατε οτι αυτον τον οικο ξεπουληματος της Ελλαδας οταν ελθεται στα πραγματα θα τον κλεισεται Αλλαξατε αρον αρον τη διοικηση τωρα βρηκατε για τη διοικηση το δικο σας ανθρωπο κανατε και ενα γενικο ανανεωμα του εμπορικου οικου οποτε δεν μενει παρα να κανεται τα δικα σας εγκαινια και να πουλατε οσο οσο
Ειστε απαισιοι Νομιζω και κατι χειροτερο απ τους Σαμαροβανιζελους
μελιτο

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Αρ. Φύλλου 13978 / 22 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
(4) Ανακοίνωση καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «MARE VILLAGE ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟ− ΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «MARE
VILLAGE A.E.».

Την 3.12.2008 καταχωρήθηκαν στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της υπηρεσίας μας το από 10.9.2008 πρακτικό Γενικής Συνέλευσης καθώς και το από 10.9.2008 πρα− κτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εται− ρείας με την επωνυμία «MARE VILLAGE ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕ− ΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «MARE VILLAGE A.E.» και αριθμό Μητρώου 64349/03/Β/07/64

το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε από την παραπάνω Γ.Σ. και θα διοικήσει την εταιρεία μέχρι 10.9.2013, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Αστέριος Πιτσιόρλας του Αριστείδη και της Ανα− στασίας, κάτοικος Αλίμου Αττικής, οδός Θουκιδίδου, αρ. 71, με Α.Δ.Τ: Σ 543618/24.4.1997 του Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου, με Α.Φ.Μ. 041328010, Δ.Ο.Υ. Πλοίων Πειραιά, ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.,
2. Ανδρέας Ραγότης του Βαλέριου και της Ειρήνης, κάτοικος Κρυοπηγής του Δήμου Κασσανδρείας, θέση Τρεις Ελιές, του Νομού Χαλκιδικής, κάτοχος δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό ΑΒ−149.404/15.12.2005 του Ι ́ Τ.Α. Θεσσαλονίκης, με Α.Φ.Μ. 128537050 της Δ.Ο.Υ. Κασσάνδρας, ως ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ.,
3. Διονύσιος Κυπριώτης του Αριστείδη και της Μαρίας, κάτοικος Νίκαιας Αττικής, οδός Καλλιπόλεως, αρ. 32, με Α.Δ.Τ: Τ 198024/13.10.1999 του Α.Τ Νίκαιας, με Α.Φ.Μ. 040323090 της Δ.Ο.Υ. Νίκαιας, ως ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜ− ΒΟΥΛΟΣ,
4. Sergey (Σεργκέϊ) Chizhov (Τζισόβ) του Valery (Βαλέρι) και της Inna (Ινα), κάτοικος Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας, οδός S. PITERBURG STR. KAVALERGARDSKAYA 22 −2, προσωρινά διαμένων στην Ελλάδα στην Κρυοπηγή του Δήμου Κασσανδρείας, θέση Τρεις Ελιές, του Νομού Χαλκιδικής, κάτοχος Ρωσικού διαβατηρίου με αριθμό 62Νο7586293/9.2.2006, με Α.Φ.Μ. 145794316 της Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού, ως ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.,
5. Valery (Βαλέρι) Ragotis (Ραγότης) του Valentinas (Βαλεντίνας) και της Raisa (Ραϊσα), κάτοικος Αγίας Πε− τρούπολης Ρωσίας, οδός Ligovsky Prospekt 78/9, προ− σωρινά διαμένων στην Ελλάδα στην Κρυοπηγή του Δήμου Κασσανδρείας, θέση Τρεις Ελιές, του Νομού Χαλκιδικής, κάτοχος Ρωσικού διαβατηρίου με αριθμό 63Νο6296392/10.4.2008, με Α.Φ.Μ. 128532392 της ΔΟΥ Κασσάνδρας, Ρωσικής ιθαγένειας και υπηκοότητας, ως ΜΕΛΟΣ Δ.Σ..

https://eleftherovima.files.wordpress.com/2010/12/mare-village-ceb1cf80cebfcf87cf8ecf81ceb7cf83ceb7-cebacf81ceb9cebccebdceb9ceb1cebdceb9cf8ecf84ceb7-2008.pdf

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2007 χωρίς το αστέρι ..


https://eleftherovima.files.wordpress.com/2010/12/mare-village-cf83cf8dcf83cf84ceb1cf83ceb7-2007.pdf

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά, αφού έφερε σε πέρας δύο τόσο σημαντικές επενδύσεις απέναντι στο τέρας που λέγεται γραφειοκρατία του ελληνικού Δημοσίου, τότε ασφαλώς ο κ. Πιτσιόρλας είναι ικανός και αποτελεσματικός. Χάρη σ'αυτές τις επενδύσεις κάποιοι (αρκετοί) άνθρωποι θα έχουν δουλειά σε έναν όμορφο τόπο και το Δημόσιο θα έχει κάποια ωραία έσοδα. Πού είναι το πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Aπο αριστερά της ευθύνης σε αριστερά της υπευθυνοτητας