Προσφατα
.

25.8.15

Απειλές και εκφοβισμοί από την Σαββαΐδου

Αν αρνηθείς να συνεργαστείς με τους φοροελεγκτές σε περιμένουν πολλά δεινά
Γιάννης Λαζάρου
Μπορεί ο λαός να ξέχασε τον αλήστου μνήμης Θεοχάρη και να τον έκανε βουλευτή με το ποτάμι, όμως η άξια αντικαταστάτριά του Σαββαΐδου εκφοβίζει με την σειρά της τον λαό.
Στην πρώτη γραμμή για ελέγχους όσοι παρακωλύουν τους ελέγχους.
Στα βήματα του προκατόχου της που απειλούσε τους συνταξιούχους πως θα τους πάρει τα σπίτια και η σημερινή υπάλληλος των Γερμανών απευθύνεται σε σκλάβους και κατεκτημένους που αν δεν συνεργαστούν με τα συνεργεία της Βέρμαχτ θα είναι στο στόχαστρο των SS.
Για παρεμπόδιση δεν συζητάμε θα στηθείς στον τοίχο, εκείνο που δεν μας κολλάει είναι η "άρνηση συνεργασίας". Να συνεργαστείς με ποιους τελικά; Με τα όργανα της Σαββαΐδη που εξηπηρετούν οτιδήποτε άλλο εκτός από την Ελλάδα.
Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος της Αικ. Σαββαΐδου για τους φορολογικούς ελέγχους.
Το όπλο του εκφοβισμού για τη διενέργεια ελέγχων επιστρατεύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αποκρούσει από την πλευρά των φορολογουμένων φαινόμενα άρνησης συνεργασίας με τους φοροελεγκτές ή ακόμη και παρεμπόδισης του έργου των τελευταίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Aικ. Σαββαΐδου, ορίζεται πως στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων προς διενέργεια αυστηρών ελέγχων θα είναι εκείνοι οι φορολογούμενοι που επιχειρούν να παρεμποδίσουν το έργο των φοροελεγκτών.
Με τη νέα εγκύκλιο της Αικ. Σαββαΐδου δίδονται αναλυτικές οδηγίες στους φοροελεγκτές, ώστε εκείνοι να ενημερώνουν τις υπηρεσίες τους για τα στοιχεία όσων αρνούνται να συνεργαστούν κατά τη διάρκεια των φορολογικών ελέγχων.
Στα φαινόμενα άρνησης για συνεργασία ή ακόμη και παρεμπόδισης των φορολογικών ελέγχων, οι φοροελεγκτές δύνανται να ζητούν τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης για την ολοκλήρωση των ελέγχων.
Εν συνεχεία και αφού ενημερώσουν τις υπηρεσίες τους, θα αποστέλλεται στη Διεύθυνση Ελέγχων φάκελος με τις παρακάτω πληροφορίες:
- Ημερομηνία γεγονότος 
- Πλήρη στοιχεία επιχείρησης και φυσικών προσώπων-μελών σε περίπτωση νομικού προσώπου
- Περίληψη του γεγονότος
- Στοιχεία του λογιστή της επιχείρησης
- Νομική εξέλιξη του γεγονότος
Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, τα ανωτέρω στοιχεία κρίνονται αναγκαία ώστε να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα ενημερώνεται διαρκώς και μέσω της οποίας θα αντλούνται στοιχεία για τη διενέργεια ελέγχων.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν εντελώς περιττό να το συζητάμε(θα ήταν επιβεβλημένο και απόλυτα κατανοητό)αν αυτό θα συνέβαινε σε εποχή ας πούμε το 1990 ή το 1995 ή το 2000.Επειδή τότε δεν είχαμε απροκάλυπτη γερμανική κατοχή όπως έχουμε σήμερα.Ακόμη και αν σε κάποιες θέσεις καίριες βρίσκονται ικανοί άνθρωποι,αν αυτοί υπηρετούν ξένα συμφέροντα τότε δε μπορείς να είσαι χαρούμενος,ευτυχισμένος και με πολύ χαρά να θέλεις να συνεργαστείς με τέτοιους εθελόδουλους υπαλλήλους.