Προσφατα
.

26.8.15

Άλλος θα πληρώσει τόκους άλλος τρώει τα δάνεια

Η πρώτη δόση των 23 δις πήρε τον δρόμο της
Γιάννης Λαζάρου 
Είναι γνωστή η διαδρομή των δανείων στην Ελλάδα εδώ και διακόσια χρόνια περίπου.
Τον καιρό των μνημονίων όπου απροκάλυπτα πράττουν οι ψηφισμένοι "δημοκρατικά" στην Ελλάδα δεν υφίσταται ανάγκη να αποκρύψουν την διαδρομή των δανεικών μιας και όλα αυτά τα κάνουν για να "σώσουν την χώρα".
Τους τόκους φυσικά θα τους πληρώσουν οι φορολογούμενοι διότι θα τους καλέσουν για μια ακόμη φορά οι κυβερνώντες να κάνουν το "πατριωτικό" τους καθήκον.
Κατατέθηκε σήμερα η πρώτη δόση των 23 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με τους εταίρους.
Το ποσό αυτό αποτελείται από:
1) Το ποσό των 10 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων του EFSF που είναι κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
2) Τα υπόλοιπα 13 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν σε μετρητά, εκ των οποίων τα 12 δισ. ευρώ προορίζονται για την εξόφληση δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
3) Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου προς ιδιώτες.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Όποιον και να ψηφίσεις μνημονιάκας θα σου βγει!Το δημοψήφισμα του 62% του ΟΧΙ δεν έχει καμιά σημασία!Η καλύτερη επιλογή θα ήταν η αποχή αν ήταν πάνδημη μα είναι ανέφικτο να συμβεί.Τι μένει?Παλλαικό κίνημα,έξω από μαντριά,με κινηματικό χαρακτήρα,κανείς δε θα συνεργάζεται με κατοχικές δυνάμεις ή συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων,με μπροστάρηδες ανθρώπους του πνέυματος,κάτι ανάλογο που είπε ο Μίκης.Όποιος ψηφιστεί,είτε ΝΔ είτε ποταμίσιος,είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ όλοι μα όλοι θα εφαρμόσουν ή θα συστοιχιθούν,ή θα εναρμονιστούν στις απαιτήσεις των γερμανικών δυνάμεων κατοχής.