Προσφατα
.

2.2.21

Pfizer: 15 δισ. δολάρια σε πωλήσεις φέτος από το εμβόλιο

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι περιμένει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις φέτος από το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε με τη γερμανική εταιρεία BioNTech. 
 
Η φαρμακοβιομηχανία προσπαθεί να παραδώσει δύο δισ. δόσεις εμβολίου το 2021 με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να υπογράψουν συμφωνίες προμήθειας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 
 
Η Pfizer έχει διαθέσει 65 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε όλο τον κόσμο και 29 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ έως τις 31 Ιανουαρίου. Αναμένει να διαθέσει 200 εκατ. δόσεις στην αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Μαΐου. 
 
Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν ότι έχουν διανείμει σχεδόν 50 εκατ. δόσεις συνολικά εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της COVID-19 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Από αυτές, 32 εκατ. έχουν χορηγηθεί και 17 εκατ. από αυτές τις δόσεις ήταν του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC. Το εμβόλιο ήταν μεταξύ των πρώτων για τα οποία δόθηκε έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες, και οι αναλυτές προβλέπουν πωλήσεις δισεκατομμυρίων. 
 
Το τέταρτο τρίμηνο, το εμβόλιο έφερε έσοδα 154 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει συνολικά έσοδα μεταξύ 59,4 και 61,4 δισ. δολαρίων για το 2021. Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης ανοδικά την εκτίμησή της για τα κέρδη το 2021. Η εταιρεία αναμένει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη 3,10 έως 3,20 δολαρίων ανά μετοχή για το 2021 έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για κέρδη 3 έως 3,10 δολαρίων. 
 
 
 
ΙΝ ΑΠΕ-ΜΠΕ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια