Προσφατα
.

2.2.21

Το Χονγκ Κονγκ απειλεί με εισβολές σε σπίτια για υποχρεωτικά τεστ

Παρά το γεγονός ότι η εξάπλωση του κοροναϊού είναι σχετικά περιορισμένη στο Χονγκ Κονγκ, η κυβέρνηση της πόλης προειδοποιεί ότι θα σπάει τις πόρτες και θα εισβάλλει σε σπίτια σε περίπτωση που οι ένοικοι αρνούνται να υποβληθούν στα υποχρεωτικά τεστ. 
 
«Η κυβέρνηση δύναται να λάβει νομικά μέτρα συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης προσώπων ή της κλήσης εισαγγελέα για έκδοση εντάλματος για βίαιη είσοδο σε κατοικίες» προειδοποίησαν οι Αρχές την Τρίτη. Από τις 23 Ιανουαρίου η κυβέρνηση της πόλης επιβάλλει τοπικά lockdown και αρνείται την έξοδο στους πολίτες μέχρι να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. 
 
Όμως στη διάρκεια οκτώ τέτοιων επιχειρήσεων καταγράφηκαν μόλις 14 κρούσματα κοροναϊού μεταξύ των 10.000 κατοίκων που εξετάστηκαν. Τέσσερις συνοικίες αποκλείστηκαν απροειδοποίητα για έλεγχο το βράδυ της Δευτέρας, όμως το 17% των 680 νοικοκυριών που κάλυψε η επιχείρηση δεν απάντησε το κουδούνι, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg. 
 
Κανένα νέο κρούσμα δεν καταγράφηκε μεταξύ των 1.700 πολιτών που εξετάστηκαν. Το Χονγκ Κονγκ των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναφέρει μόλις 10.500 κρούσματα Covid-19 και 182 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, αναλογικά πολύ λιγότερους σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις. Η κυβέρνηση δέχεται τώρα επικρίσεις για υπερβολική αυστηρότητα, ωστόσο η κυβερνήτης της πόλης Κάρι Λαμ υπερασπίστηκε τις «τακτικές τύπου ενέδρας» που εφαρμόζονται από τα τέλη Ιανουαρίου. 
 
«Δεν μπορείς πραγματικά να μετρήσεις την αποτελεσματικότητα αυτών των επιχειρήσεων από τον αριθμό των περιστατικών που καταγράφονται. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για σπατάλη πόρων» δήλωσε η Λαμ ενόψει συνεδρίασης του συμβουλευτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου της πόλης. Δεν παρέλειψε να μεταφέρει την «ανησυχία» της Κίνας, η οποία κατηγορείται ότι προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς της πόλης και να περιστείλει να πολιτικά δικαιώματα. 
«Ο πρόεδρος Σι Ζινπίινγκ έχει εκφράσει ανησυχία και αυτό είναι απολύτως λογικό» είπε. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος είναι πολύ ανήσυχος. Προσπαθεί να μας στηρίξει».​ 
 
 
 
in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια