Προσφατα
.

20.1.21

Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ολλανδία

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας πρότεινε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και απαγόρευση πτήσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική στην προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση νέων στελεχών του νέου κορονοϊου στη χώρα. 
 
Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως οι προτάσεις πρέπει πρώτα να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο, το οποίο θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα τα πιο αυστηρά μέχρι τώρα μέτρα της χώρας εναντίον του κορονοϊού. 
 
Απαγόρευση πτήσεων 
Η απαγόρευση πτήσεων η οποία σύμφωνα με τον Ρούτε θα ισχύσει επίσης για όλες τις χώρες της νότιας Αμερικής, θα ξεκινήσει το Σάββατο. Ο Ρούτε δεν επιβεβαίωσε πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, σύμφωνα με την οποία η απαγόρευση πτήσεων θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες εκτός του 26μελούς Χώρου Σένγκεν της Ευρώπης. 
 
Ποιοι θα εξαιρούνται 
Από την απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ισχύσει από τις 8.30 μ.μ. έως τις 4.30 π.μ. τοπική ώρα από την Παρασκευή, θα εξαιρούνται μόνο πολίτες με πολύ πιεστικές ανάγκες. Τα σχολεία και τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης έχουν κλείσει ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων δύο μήνες νωρίτερα. 
 
Μέχρι 9 Φεβρουαρίου 
Το λοκντάουν θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 9 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Ρούτε την περασμένη εβδομάδα. Η πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ολλανδία από τους Γερμανούς κατακτητές κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι πολύ αμφιλεγόμενη και διάφορα κόμματα έχουν ήδη πει ότι δεν πρόκειται ποτέ να την υποστηρίξουν. 
 
 
 
in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια