Προσφατα
.

8.1.21

Φασισμός, το δεκανίκι της Δημοκρατίας

της Κατερίνας Γκαράνη 

"Θα ήθελα να ξεκινήσω με την εισβολή στον Καπιτώλιο. Όπως όλοι οι Αμερικανοί είμαι εξοργισμένος από τη βία. Οι ΗΠΑ ήταν πάντα κράτος του Νόμου και της Τάξης. Σε αυτούς που προχώρησαν σε πράξεις βίας και καταστροφής, έχω να πω πως δεν εκπροσωπείτε την χώρα μας. Αυτοί που παραβίασαν τους Νόμους πρέπει να τιμωρηθούν, είπε στο διάγγελμά του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο". 

Πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει ότι ο Τραμπ πήρε την προεδρία για να εμφανίσει όλο το αντιδημοκρατικό άκρο που ήταν παρόν στις HΠΑ; Πόσο πιο ξεκάθαρο ότι όταν η Δημοκρατία γίνεται εργαλείο οικονομικών συμφερόντων δημιουργεί ένα φασιστικό παρακλάδι με τον φερετζέ του πατριωτισμού, το ταΐζει και το σπρώχνει να κάνει ό,τι πιο αντιδημοκρατικό γίνεται και βέβαια οι κάμερες να είναι σε σημεία που να παίρνουν όλα τα πλάνα με λεπτομέρειες; 

Πόσο πιο ξεκάθαρο ότι όπως και στην Ελλάδα όταν δημιουργείται μια οικονομική κρίση, όταν οι χώρες οδηγούνται σε τεράστια χρέη που πρέπει να τα πληρώσουν οι πολίτες πρέπει να βρεθεί μια αιτία έτσι ώστε οι νόμοι να γίνουν πιο σκληροί για την προστασία της "δημοκρατίας"; 

Πόσο πιο ξεκάθαρο ότι ξαφνικά όλοι μιλούνε για "απειλή της δημοκρατίας" όταν η ίδια η δημοκρατία ήταν αυτή που έβαλε τον Τραμπ στην θέση του πλανητάρχη θυμίζοντας ότι και ο Χίτλερ δημοκρατικά βγήκε; Γι' αυτό την επόμενη φορά να προσέξετε! 

Πόσο πιο ξεκάθαρο που όλοι οι λεγόμενοι αντιφασίστες ηγέτες και αρχηγοί κομμάτων με μία φωνή ενώθηκαν να δημιουργήσουν το "Δημοκρατικό Τόξο" στις ΗΠΑ; Ο αριστερός Σάντερς με τον δεξιό Μπάιντεν!!! Βλέπετε, έτυχε στην Ελλάδα να παιχτεί αυτό το παιχνίδι του εκλεγμένου ναζισμού, το οποίο αφού χρησιμοποιήθηκε και αφού έγινε η δουλειά της παράδοσης των πάντων με τον φόβο να μην μιλάς, μην τολμήσεις να πεις οτιδήποτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάντησε μια χώρα σε οικόπεδο, γιατί αλλιώς θα έφερες την ταμπέλα "εθνικιστής" και μάθαμε πολύ καλά ότι όλα ένα παιχνίδι είναι του ίδιου συστήματος. 

Κάποτε η Ουρλίκε Μάινχοφ ως δημοσιογράφος είχε γράψει για τον τρόπο που η Γερμανία της δεκαετίας του '60 μέσω της προπαγάνδας έβαλε για πρώτη φορά το την δημιουργημένη "τρομοκρατία" από το ίδιο το σύστημα με τον πιο απλό τρόπο: "Πρέπει να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλιώς θα έρθει ένας νέος Χίτλερ και θα το κάνει εκείνος στη θέση σας. Με άλλα λόγια, ο Χίτλερ ήταν κι αυτός ένας διώκτης της εγκληματικότητας, βέβαια ξεπέρασε τα όρια, γι' αυτό κι εμείς θα προλάβουμε τον επόμενο και θα καθαρίσουμε μόνοι μας το κράτος, κάθε ένας από εμάς κι ένας ισχυρός άντρας". 

Ναι, ο κάθε πολίτης είναι ισχυρός άντρας και ως δημοκράτης πρέπει να πατάξει τον οποιονδήποτε τολμά να "απειλήσει" την δημοκρατία. Λοιπόν, καλό το θέατρο που έπαιξε ο αχυράνθρωπος Τραμπ και πραγματικά έφερε απίστευτα αποτελέσματα. Για να δούμε σε λίγο που τα εργατικά δικαιώματα θα καταπατούνται με νόμους, που θα κατάσχουν σπίτια για ελάχιστες οφειλές σε εφορία, που το σύστημα δημόσιας υγείας θα πουληθεί εξ ολοκλήρου σε ιδιώτες, που τα επιδόματα θα μηδενιστούν αν θα μπορούν οι πολίτες να βγαίνουν στον δρόμο απαιτώντας ή να κάνουν κατάληψη κρατικών υπηρεσιών ή ντου σε τράπεζες (που θα τους δεσμεύουν τα χρήματα δήθεν για να σωθεί η ρευστότητα) θα χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες που θα είναι ανάλογοι αυτών που σαν τα ψαράκια τσίμπησαν το δόλωμα και έκαναν ντου στο ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας. 

Είναι κι αυτή η πανδημία με τους χιλιάδες θανάτους εξ αιτίας των πολιτικών αποφάσεων στον δυτικό κόσμο που θα γίνει το καλύτερο όπλο υπέρ της διατήρησης της Δημοκρατίας. Για το καλό σας δεν σας αφήνουμε να αντιδράτε μαζικά! Μας αγαπάει η δημοκρατία άσχετο που και πριν την πανδημία αν δεν είχες λεφτά σε χώρα με κρίση έκανες την παραγγελία κάσας πριν τολμήσεις να καλέσεις ασθενοφόρο.

« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Unknown είπε...

This has to be one of the greatest pieces of journalism i've ever laid my eyes upon. Very insightful and full of great thought and truths.
Simply wonderful.