Προσφατα
.

22.12.20

Το 65% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τις κρατικές αρχές για τα προσωπικά δεδομένα

Τα ηνία στην ΕΕ κρατούν οι Ισπανοί με σχεδόν 8 στους 10 να φοβούνται ότι τα προσωπικά τους στοιχεία δεν είναι ασφαλή 
 
Στον καινούργιο «θαυμαστό κόσμο» τη τεχνολογίας, οι περισσότεροι εξ ημών ανησυχούμε για την τύχη των προσωπικών μας δεδομένων που λίγο ως πολύ είναι καταγεγραμμένα και κυκλοφορούν online, αφήνοντας ελάχιστα πράγματα στη σφαίρα της ιδιωτικότητας. 
 
Από τις τοπικές κυβερνήσεις μέχρι την αστυνομία, οι βάσεις δεδομένων των κρατικών αρχών κατέχουν ένα σημαντικό ποσοστό των προσωπικών μας πληροφοριών. Κατά πόσον όμως τις εμπιστευόμαστε ως προς τη διαχείριση αυτών των δεδομένων; 
 
Η Reboot Online ανέλυσε τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθύνθηκε σε 27.607 Ευρωπαίους που πήραν μέρος στην έρευνα, ώστε να ανακαλύψει ποιοι Ευρωπαίοι πολίτες εμπιστεύονται τις κρατικές αρχές της χώρας τους, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα προσωπικά τους δεδομένα. 
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 78% των Ισπανών εμπιστεύονται ελάχιστα τις κρατικές αρχές. 
 
Στη δεύτερη θέση των πιο δύσπιστων σε ό,τι αφορά τη χρήση των προσωπικών δεδομένων από το κράτος, είναι οι Ιρλανδοί σε ποσοστό 73% και ακολουθούν με 68% οι Βέλγοι, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί. 
 
Η Βουλγαρία είναι στην τέταρτη θέση με το 67% των πολιτών και ακολουθεί το Λουξεμβούργο με ποσοστό 66% και η Ελλάδα στην έκτη θέση με ποσοστό 65%. 
 
Στο άλλο άκρο, όπου οι πολίτες εμπιστεύονται τις κρατικές αρχές είναι η Φινλανδία (19η θέση), καθώς μόνον το 29% δεν δείχνει εμπιστοσύνη στο κράτος αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα. 
 
Συνολικά, σύμφωνα με την Reboot Online, το 61% των Ευρωπαίων δεν εμπιστεύονται τις κρατικές αρχές. 
 
Τι προτείνει η Reboot Online για την καλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων: 
1) Διαβάστε τις πολιτικές απορρήτου Πρόσφατη μελέτη της Addictivetips.com έδειξε ότι το 87% των ατόμων αποδέχεται πολιτικές απορρήτου χωρίς να τις διαβάσει. 
2) Μην κάνετε πολλά shares στα social media Αποφεύγετε να ποστάρετε προσωπικές πληροφορίες όπως το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση, το email, τον τηλεφωνικό σας αριθμό και τραπεζικές λεπτομέρειες στα social media. 
3) Σκεφτείτε το δυο φορές όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi Αν χρησιμοποιείτε ελεύθερο Wi-Fi σε μέρη όπως καφετέριες, βιβλιοθήκες, ξενοδοχεία και αεροδρόμια, να είστε διπλά προσεκτικοί. Οι συνδέσεις σε τέτοια μέρη μπορεί να μην είναι κρυπτογραφημένες. 
4) Να είστε προσεκτικοί με αγνώστους Μην μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία μέσω email ή γενικά στο Ιντερνετ εκτός κι αν ξέρετε ακριβώς με ποιον έχετε να κάνετε. Αν μια εταιρεία που γενικά δεν συνεργάζεστε ζητά προσωπικές πληροφορίες, μπείτε στην ιστοσελίδα της, ελάτε σε επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και επαληθεύστε ότι είναι ασφαλής. 

 
 
newmoney

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια