Προσφατα
.

22.12.20

Facebook: Ολοταχώς για το λανσάρισμα δικού του «κρύπτο» το 2021

Το επονομαζόμενο Diem δεν θα θυμίζει σε τίποτα το bitcoin και κάνει αγώνα δρόμου για να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές για να κυκλοφορήσει 
 
Στην Facebook, θα πρέπει να δοθεί το «πλεονέκτημα της αμφιβολίας» από τις ρυθμιστικές αρχές στις φιλοδοξίες της να λανσάρει το κρυπτονόμισμα που υποστηρίζει, καθώς και το ψηφιακό της πορτοφόλι, ανέφερε ο επικεφαλής του βραχίονα οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας. 
 
Ο Ντέιβιντ Μάρκους, επικεφαλής της Facebook Financial, γνωστής και ως F2, ανέφερε πως ελπίζει ότι τόσο το κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Diem, όσο και το ψηφιακό πορτοφόλι Novi θα λανσαριστούν την επόμενη χρονιά. «Ελπίζουμε ότι θα συμμετέχουμε με το Novi και το Diem στις μεγάλες αλλαγές του 2021, λαμβάνοντας τις ρυθμιστικές εγκρίσεις όπου χρειάζεται να τις λάβουμε», ανέφερε ο Μάρκους στο Singapore FinTech Festival, απαντώντας σε ερώτηση για τις μεγαλύτερες αλλαγές στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για τη χρονιά που έρχεται. 
 
Το πρότζεκτ με το κρυπτονόμισμα του Facebook ήταν σαν το τρενάκι του τρόμου από τότε που ανακοινώθηκε την περσινή χρονιά, καθώς αντιμετώπισε τεράστια κριτική από τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ υπήρξε και μια υποχώρηση των φιλοδοξιών της καθώς και μια αλλαγή ονόματος. 
 
Αρχικά το κρυπτονόμισμα ονομαζόταν Libra και είχε σχεδιαστεί να το διαχειρίζεται μια μη κερδοσκοπική κοινοπραξία που απαρτίζεται από αρκετές εταιρείες και η οποία έχει ονομαστεί Libra Association. 
 
Επίσης η αρχική ονομασία του ψηφιακού πορτοφολιού ήταν Calibra και θα επέτρεπε στους χρήστες του να στέλνουν αυτό το κρυπτονόμισμα ο ένας στον άλλο. Αρχικά το νόμισμα Libra σχεδιαζόταν να υποστηρίζεται από ένα καλάθι νομισμάτων, οι ρυθμιστικές αρχές ωστόσο προέβαλαν μια σειρά ανησυχιών, από την επίπτωση που θα είχε το Libra στη χρηματοοικονομική σταθερότητα μέχρι θέματα για την ιδιωτικότητα των data και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 
 
Τον περασμένο Απρίλιο, η Libra Association ανέστειλε τα σχέδιά της και ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει σταθερπά νομίσματα που θα υποστηρίζονται μόνο από ένα εθνικό νόμισμα και όχι ένα και μόνο νόμισμα που θα υποστηρίζεται από πολλά. Την περασμένη εβδομάδα άλλαξε και το όνομά της σε Diem Association. Σύμφωνα με τους Financial Times που επικαλέστηκε τρεις πηγές, το κρυπτονόμισμα Diem θα λανσαριστεί στην αγορά τον ερχόμενο Ιανουάριο. 
 
Η Diem Association αυτή τη στιγμή αναμένει για έγκριση από την ελβετική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, καθώς έχει την έδρα της στην Ελβετία. Πάντως, αν και το Diem περιγράφεται ως κρυπτονόμισμα δεν μοιάζει με το bitcoin που είναι το πλέον γνωστό ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο. 
 
Έχει έναν κεντρικό οργανισμό από πίσω, κάτι που το bitcoin δεν έχει, ενώ υποστηρίζεται και από ένα παραστατικό νόμισμα (fiat currency) ή αλλιώς νόμισμα αναγκαστικής κυκλοφορίας που δεν καλύπτεται από αποθεματικό άλλων υλικών (όπως πχ. ο χρυσός). Αυτό είναι το δεύτερο σημείο που διαφέρει από το bitcoin. 
 
 
 
newmoney

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια