Προσφατα
.

7.12.20

Μυστηριώδης ασθένεια οδηγεί 450 στο νοσοκομείο

Ινδία: Η μυστηριώδης ασθένεια έστειλε 450 ανθρώπους στο νοσοκομείο στην πολιτεία της Άντρα Πραντές 
 
Ένα άτομο έχει πεθάνει και περισσότεροι από 450 έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο με μυστηριώδη ασθένεια στην ινδική πολιτεία Andhra Pradesh. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκατοντάδες άνθρωποι στο Eluru, μια πόλη στη νότια πολιτεία, κατέρρευσαν και υπέστησαν επιληπτικές κρίσεις και ναυτία, και ορισμένοι έβγαζαν αφρούς από το στόμα. 
Ένας 45χρονος άνδρας που εισήχθη στο νοσοκομείο με τα συμπτώματα έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε. 
 
Η Dolla Joshi Roy, αξιωματικός επιτήρησης της περιοχής, δήλωσε ότι 455 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 200 ​​πήραν εξητήριο. Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της πολιτείας, YS Jaganmohan Reddy, επισκέφθηκε ασθενείς στο νοσοκομείο. 
 
Το ξέσπασμα της μυστηριώδους ασθένειας  έχει αυξήσει την επιβάρυνση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στην Άντρα Πραντές, μια από τις πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από τον κορανοϊό με 800.000 κρούσματα. 
 
Ειδικοί από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας ταξίδεψαν στην πολιτεία για να κάνουν έρευνα. Ο Roy είπε ότι έγιναν δοκιμές για να προσδιοριστεί η αιτία της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης πιθανής μόλυνσης από τρόφιμα ή νερό ή δηλητηρίαση από τον αέρα. 
 
Μερικοί από αυτούς που κατέρρευσαν παραπονέθηκαν για κάψιμο των ματιών. Ο Roy είπε: «Οι ειδικοί γιατροί εξακολουθούν να εργάζονται για να ανακαλύψουν την αιτία αυτής της ασθένειας και περιμένουμε αποτελέσματα από τα εργαστήρια. Θα μπορούσε να είναι τροφή ή νερό ή αερομεταφερόμενη ή κάποια άλλη κατάσταση. Αλλά ξέρουμε ότι όλο αυτό ήταν τοπικό, οι άνθρωποι που ασθένησαν ζουν στην ίδια πόλη. " Πρόσθεσε: «Κάναμε σε όλους τεστ για Covid-19 και αυτό βγήκε αρνητικό, οπότε ξέρουμε ότι δεν είναι από τον ιό».


theguardian

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια