Προσφατα
.

12.11.20

Διαμαρτυρία κατά της Google

Ομάδα από 165 επιχειρήσεις και βιομηχανικές ενώσεις ζητά από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ε.Ε. να υιοθετήσουν πιο αυστηρή γραμμή κατά της Google με το επιχείρημα ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας προωθεί με αθέμιτο τρόπο τις δικές της υπηρεσίες στη μηχανή αναζήτησης. 
 
Η ομάδα αυτή, στην οποία περιλαμβάνονται επιχειρήσεις από ΗΠΑ, Βρετανία καθώς και 21 χώρες της Ε.Ε., έστειλε επιστολή στην Επίτροπο της Ε.Ε. για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επισημαίνοντας ότι η Google δίδει στις δικές της υπηρεσίες, για παράδειγμα για ταξίδια, κρατήσεις και εργασία, προνομιακή μεταχείριση στα αποτελέσματα αναζήτησης και για το λόγο αυτό ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα βάλουν τέλος στις πρακτικές της εταιρείας. 
 
Από την πλευρά της, η Google που ανήκει στον όμιλο Alphabet, αρνήθηκε τις παραπάνω κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες της δεν αποκλείονται από καμία υπηρεσία. «Οι χρήστες περιμένουν ότι η Google θα τους δώσει τα πιο ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα στην αναζήτησή τους και γι΄αυτό μπορούν να την εμπιστεύονται», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. 
 
Η Βεστάγκερ έχει επιβάλει την τελευταία τριετία πρόστιμα συνολικής αξίας 8,25 δισ.ευρώ κατά της Google επειδή έκανε κατάχρηση της ισχύος της στην αγορά προκειμένου να προωθεί τη δική της υπηρεσία σύγκρισης αγορών, το δικό της λειτουργικό σύστημα Android και τις διαφημιστικές της δραστηριότητες. Η κίνηση αυτή των 165 σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια που έχει γίνει έως σήμερα, σε γραπτή μορφή, με σκοπό να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές των Βρυξελλών για ανάληψη δράσης. Στην ομάδα συμπεριλαμβάνονται 135 εταιρείες που προσφέρουν online υπηρεσίες και 30 βιομηχανικές ενώσεις. 
 
Η ομάδα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Νομοθεσία για τις Ψηφιακές Αγορές – το νέο πλαίσιο κανονισμών κατά της κυριαρχίας που έχουν οι κορυφαίες online πλατφόρμες και οι οποίες προωθούν τις δικές τους υπηρεσίες – θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να τεθεί σε ισχύ. Συνεπώς, πιέζουν την Επίτροπο να προχωρήσει σε άμεση δράση προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Google δίδει στους ανταγωνιστές της ισότιμη μεταχείριση στη μηχανή αναζήτησης. 
 
 Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι έχει λάβει την επιστολή και ότι θα απαντήσει σύντομα. 
 
 
Reuters

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια