Προσφατα
.

12.11.20

Ελάτε στην Ελλάδα πληρώνοντας μισούς φόρους

Μισός φόρος για όσους μετακομίζουν στην Ελλάδα 
Θα φορολογείται μόλις το 50% του ετήσιου εισοδήματος 
 
Ειδικό κορωνο-σχέδιο για την προσέλκυση εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών απ’ όλο τον κόσμο εκπονεί η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 
 
«Η τεχνολογία επιτρέπει στον καθένα να ζει και να εργάζεται απ’ όλου θέλει. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει φορολογικά κίνητρα, όπως και ήλιο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, παρουσιάζοντας το φιλόδοξο σχέδιο της Αθήνας. Φόρος επί του 50% του εισοδήματος 
 
Στον πυρήνα των ελληνικών πρωτοβουλιών τίθεται η φορολόγηση μόλις του 50% του ετήσιου εισοδήματος όσων φυσικών προσώπων, αυτοαπασχολούμενων ή ελεύθερων επαγγελματιών επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα. Κι αυτό ανεξάρτα της εθνικότητας ή της εργασίας τους. Μάλιστα, το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, το οποίο θα διαρκεί για τουλάχιστον επτά χρόνια, θα ισχύει και για Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι επιθυμούν να επαναπατριστούν. 
 
Τα νέα μέτρα, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, εστιάζουν και σ’ όσους ζουν ή εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, «ποντάροντας» στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξένες επενδύσεις, αντιστροφή brain drain. 
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήδη εφαρμόζει πρόγραμμα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, παρέχοντας -υπό προϋποθέσεις- σταθερό συντελεστή φορολογίας, αλλά και εξασφαλίζοντας μειωμένο φόρο εισοδήματος για τους ξένους συνταξιούχους. 
 
Άλλωστε, η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η αντιστροφή του brain drain συνιστούν καίριας σημασίας άξονες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η οποία κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης έχασε το 25% του ΑΕΠ. 
Για φέτος, μάλιστα, η συρρίκνωση του ΑΕΠ εκτιμάται σε άνω του 9%, ενώ η ανεργία αναμένεται να εκτιναχθεί γύρω στο 18%, ένα από τα υψηλότερα επίπεδα σ’ όλη την Ευρώπη.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια