Προσφατα
.

12.11.20

Αν κάνεις τεστ ίσως πας...συναυλία, σινεμά, θέατρο , γήπεδο

Βρετανία: Με 200 εκατ. rapid tests η επιστροφή σε συναυλίες, γήπεδα, θέατρα 
 
Ένα rapid test για τον κορωνοϊό που κοστίζει μόνο 5 λίρες ενδεχομένως να επιτρέψει στους Βρετανούς να επιστρέψουν σε συναυλίες, σινεμά, θέατρα και γήπεδα. 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού τύπου, η κυβέρνηση πρόκειται να αγοράσει 200 εκατομμύρια τεστ για τον κορωνοϊό που δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά. Όσοι βγαίνουν αρνητικοί στο τεστ θα παίρνουν ένα «ημερήσιο πάσο» που θα τους επιτρέπει να πάνε στο θέατρο, το σινεμά ή το γήπεδο. 
 
Τα τεστ αυτά εντοπίζουν επιτυχώς τα τρία στα τέσσερα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ η ακρίβειά τους φτάνει στο 95% για τους ανθρώπους που έχουν υψηλό ιικό φορτίο και άρα είναι οι πιο μεταδοτικοί. 
 
Η Daily Telegraph αποκάλυψε το σχέδιο του Λονδίνου να αγοράζει περισσότερα από 60 εκατομμύρια τέτοια τεστ το μήνα από τον Ιανουάριο, κάτι που σημαίνει ότι έως το Μάρτιο θα έχουν αγοραστεί συνολικά 192 εκατ. τεστ. 
 
Ειδικοί εκτιμούν ότι η χρήση αυτών των φθηνών και εύκολων στη χρήση τεστ θα μπορούσε να μειώσει τη μετάδοση του ιού έως και κατά 90%, καθώς στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και άτομα που ποτέ έως τώρα δεν έκαναν τεστ κορωνοϊού. 
 
 Τα τεστ θα χρησιμοποιούνται και στα γηροκομεία και τις άλλες κλειστές δομές φιλοξενίας, ώστε οι Βρετανοί να μπορούν επιτέλους να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια