Προσφατα
.

31.10.20

Επεισόδια στη Βαρκελώνη λόγω επιβολής του lockdown

Εκατοντάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για το υποχρεωτικό κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων που επέβαλε η κυβέρνηση σε μια τελευταία προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. 
 
Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τους διαδηλωτές που έριχναν πέτρες και κιγκλιδώματα γύρω από το δημαρχείο της Βαρκελώνης. «Τα μέτρα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση της Ισπανίας και από την πριφερεια της Καταλονίας δεν έχουν συγκεκριμένη λογική, δεν βασίζονται πουθενά και δεν βγάζουν νοημα .Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να επιβάλουν περισσότερα μέτρα στα νοσοκομεία, να τους παρέχουν προσωπικό , υλικό, ώστε να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και όχι να επβαλλουν όλα αυτα τα μέτρα κοινωνικού ελέγχου». 
 
Στην Καταλονία έχουν επιβληθεί ορισμένα από τα αυστηρότερα μέτρα,όπως κλείσιμο των ξενοδοχείων από τις δέκα το βράδυ απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση μη απαραίτητων ταξιδιών. 
 
Τα επεισόδια που σχετίζονται με περιορισμούς λόγω covid-19 ήταν τα πιο βίαια μέχρι στιγμής στην Ισπανία και έπονται παρόμοιων ταραχών στη Γαλλία, στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.Ορισμένοι διαδηλωτές κατηγόρησαν τις αρχές ότι ψεύδονται σχετικά με τη σοβαρότητα του νέου κύματος ώστε να δικαιολογήσουν περιορισμούς στην προσωπική ελευθερία. 
 
Η Ισπανία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μάιο την ώρα που η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ίσως ξεπερνάει και τα 3 εκατομμύρια.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια