Προσφατα
.

15.5.20

Το λογισμικό προβλέπει ότι είστε εγκληματίας

Η κρανιολογία είναι μια μακροχρόνια μελέτη του μεγέθους και του σχήματος του κεφαλιού, έχει μακρά και σκληρή ιστορία σε κύκλους επικίνδυνων ρατσιστικών ελίτ και ψευδοεπιστημόνων. 
Για παράδειγμα, στο βιβλίο του Cesare Lombroso το 1876, ο Criminal Man, δίδασκε στους φοιτητές ότι τα μεγάλα σαγόνια και τα ψηλά ζυγωματικά ήταν χαρακτηριστικό «εγκληματιών, άγριων και πιθήκων» και ήταν ένα σίγουρο σημάδι της "αγάπης για όργια και της ακαταμάχητης λαχτάρας για το κακό, την επιθυμία όχι μόνο να πάρει τη ζωή από το θύμα, αλλά να ακρωτηριάσει το πτώμα, να σκίσει τη σάρκα του και να πιει το αίμα του". "Εν τω μεταξύ, οι βιαστές έχουν σχεδόν πάντα αυτιά σαν κανάτα, ευαίσθητα χαρακτηριστικά, πρησμένα χείλη και καμπούρες. 
Ο ίδιος ο Lombroso ήταν καθηγητής ψυχιατρικής και εγκληματικής ανθρωπολογίας και το βιβλίο του διδάχθηκε σε πανεπιστήμια για δεκαετίες. Για τον Lombroso, ήταν σχεδόν αδύνατο ένα όμορφο άτομο να διαπράξει ένα σοβαρό έγκλημα. 
Η επιτυχημένη ταινία Minority Report του 2002 τοποθετείται σε έναν μελλοντικό κόσμο όπου το κυβερνητικό τμήμα πριν από το έγκλημα σταματά όλες τις δολοφονίες πολύ πριν συμβούν, με τους μελλοντικούς εγκληματίες να συλλαμβάνονται προληπτικά. 

Η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη φαίνεται να είναι μια ενημερωμένη, «αλγοριθμική κρανιολογία», επαναπροσδιορίζοντας μια επικίνδυνη ιδέα για τον 21ο αιώνα, ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι επειδή προσπαθούν να την πουλήσουν για την επιβολή του νόμου ως ένα αμερόληπτο εργαλείο που βοηθά την κοινωνία. 
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Harrisburg, PA, έχει αναπτύξει αυτοματοποιημένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε υπολογιστή και ισχυρίζονται ότι μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια 80 τοις εκατό και «χωρίς φυλετική προκατάληψη» εάν ένα άτομο είναι πιθανό να είναι εγκληματίας, καθαρά κοιτάζοντας μια εικόνα τους. 
«Αυτοματοποιώντας τον εντοπισμό πιθανών απειλών χωρίς προκατάληψη, στόχος μας είναι να παράγουμε εργαλεία για την πρόληψη του εγκλήματος, την επιβολή του νόμου και τις στρατιωτικές εφαρμογές», δήλωσαν, δηλώνοντας ότι έψαχναν «στρατηγικούς εταίρους» για να συνεργαστούν για την υλοποίηση του προϊόντος τους. 
Η ερευνητική ομάδα ισχυρίζεται ότι αφαιρεί την προκατάληψη και τον ρατσισμό από τη λήψη αποφάσεων, αφήνοντάς τον σε έναν απρόσωπο αλγόριθμο, όσοι φτιάχνουν τον κώδικα και εκείνοι που αποφασίζουν ποιος είναι εγκληματίας στην αρχή, σίγουρα έχουν τις δικές τους προκαταλήψεις. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια