Προσφατα

14.5.20

1962 «Η ζωή το 2022»

Μια απεικόνιση της ζωής το 2022 από ένα ιταλικό περιοδικό που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1962 απεικόνιζε τους πεζούς που χρησιμοποιούν μηχανοκίνητες κάψουλες αντί να περπατούν, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ακριβές δεδομένου του τρέχοντος φόβου για τον κοροναϊό. 
Η εικόνα σχεδιάστηκε από τον Walter Molino, έναν Ιταλό καλλιτέχνη κόμικς και εικονογράφο. Εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα της έκδοσης 1962 του La Domenica del Corriere, μιας ιταλικής εβδομαδιαίας εφημερίδας που κυκλοφόρησε από το 1899 έως το 1989. 
Η γελοιογραφία δείχνει τα άτομα να κυκλοφορούν στο πεζοδρόμιο μέσα στα όρια της προσωπικής τους κάψουλας. Ενώ η απεικόνιση ήταν πιθανώς περισσότερο από μια πρόβλεψη σχετικά με τις μετακινήσεις των πεζών, συνδυάζεται αρκετά με τους τρέχοντες φόβους για τον κοραναϊό, γεγονός που οδήγησε σε προτάσεις ότι η «νέα κανονικότητα» πρέπει να ενσωματώσει έναν παρόμοιο τρόπο ζωής με βάση την κάψουλα για την προστασία από τον ιό, επειδή προφανώς το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί πια. 
Όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο, ένα εστιατόριο στις Κάτω Χώρες δοκιμάζει απομονωμένες κάψουλες σε στιλ θερμοκηπίου όπου οι επισκέπτες τρώνε με «ασφάλεια» καθώς ο σερβιτόρος τους τους φέρνει το φαγητό τους σε μια μεγάλη σανίδα, φορώντας μάσκα. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια