Προσφατα
.

17.5.20

Το κόμικ της Ε.Ε που προέβλεψε τον ιό και τους σωτήρες

Ένα παράξενο κόμικ που ανατέθηκε για δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2012 πρόβλεψε με τρομερή ακρίβεια αυτό που συνέβη με την παγκόσμια πανδημία Covid-19. 
Ωστόσο, σε αυτήν την προσεγμένη προπαγάνδα συνδυασμένη με την έλευση της πανδημίας, εκείνοι που σώζουν τελικά τον πλανήτη είναι οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης. 
Το κόμικ, με τίτλο «Infected», ήταν παραγωγή του βραχίονα διεθνούς συνεργασίας και ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν προοριζόταν για ευρεία δημόσια ανάγνωση, αλλά για διανομή εντός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. 

Μόνο μερικές εκατοντάδες κόμικς δημιουργήθηκαν. Η περιγραφή της ΕΕ για την παράξενη ιστορία του κόμικ αναφέρει ότι «Παρόλο που η ιστορία μπορεί να είναι φανταστική, εντούτοις συνδέεται με ορισμένες πραγματικές πληροφορίες»
Το γραφικό μυθιστόρημα απεικονίζει επιστήμονες μέσα σε ένα εργαστήριο στην Κίνα που πειραματίζονται με θανατηφόρα παθογόνα. 
Ύστερα ένας ταξιδιώτης του χρόνου ταξιδεύει από το μέλλον, προειδοποιώντας τις αρχές για την επικείμενη πανδημία, και παρουσιάζει ένα εμβόλιο, προτού γίνει γρήγορα στόχος αρπακτικών που θέλουν να κλέψουν το εμβόλιο και να το πουλήσουν σε φαρμακευτικές εταιρείες. 

Η ιστορία ξεκινάει με τη μετάδοση ενός νέου ιού από ζώα σε ανθρώπους σε μια αγορά με νωπά κρέατα: «Πράγματι, φανταστείτε να μολυνθείτε σε αυτήν την αγορά από έναν νέο μεταδοτικό ιό». λέει ο επικεφαλής σύμβουλος του ΟΗΕ για τις μεταδοτικές ασθένειες, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα δεν θα το συνειδητοποιούσατε ακόμη και μέχρι το τέλος της περιόδου επώασης». 
Η ιστορία υποδηλώνει ότι τα αεροπορικά ταξίδια θα επιδεινώσουν την εξάπλωση της νόσου, με τον σύμβουλο να προσθέτει ότι «Θα ταξιδεύατε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική ή την Αυστραλία όπως είχε προγραμματιστεί μέσω ενός διεθνούς αεροδρομίου;». 

Το κόμικ απεικονίζει την αποτυχία ενός παγκόσμιου οργανισμού υγείας να δράσει αρκετά γρήγορα για να σταματήσει μια πανδημία. Προβλέπει επίσης δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης, τα οποία καθιστούν την καθημερινή ζωή «εντελώς αφόρητη». 
Το έργο ολοκληρώνεται με μια ακρόαση του Κοινοβουλίου της ΕΕ, στην οποία οι Βρυξέλλες πιέζουν για μια πιο ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή συνεργασία σε παγκόσμια θέματα υγείας, αντικατοπτρίζοντας μια πραγματική πρωτοβουλία που είναι γνωστή ως «Μια υγεία». 

Ήταν αυτό "προγνωστικός προγραμματισμός" ή απλώς μια παράξενη σύμπτωση; Το 2020, στην πραγματικότητα, η ΕΕ έχει στραφεί προς την Κίνα και ενέδωσε στη λογοκρισία σχετικά με το ξέσπασμα του ιού. Η ΕΕ έχει επίσης επικριθεί έντονα από κράτη μέλη και δικά της μέσα για μνημειώδεις αποτυχίες λόγω της εσωτερικής γραφειοκρατίας. 
Ο επικεφαλής των επιστημών της ΕΕ παραιτήθηκε λόγω της ανεπαρκούς αντίδρασης για τον κοροναϊό από την ένωση. 
Στη φαντασία των Ευρωκρατών, η παγκοσμιοποίηση σώζει τον πλανήτη. Στην πραγματικότητα, καταλήγει σε μαζικό θάνατο και παγκόσμια τυραννία. 











summit news
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια