Προσφατα
.

7.4.20

Η Ε.Ε ενέκρινε τα έντομα για ανθρώπινη τροφή

Η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την πώληση των εντόμων ως «νέα τρόφιμα», που σημαίνει ότι είναι πιθανό να παραχθούν μαζικά για ανθρώπινη κατανάλωση σε όλη την ήπειρο έως το τέλος του έτους. 
"Γι αυτό υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δοθεί το πράσινο φως τις ερχόμενες εβδομάδες", δήλωσε στο The Guardian ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς επιτροπής για τα έντομα για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές Christophe Derrien. 

Από το 1997, η ΕΕ έχει απαιτήσει μια ταξινόμηση «νέων τροφίμων» για να επιτρέψει την πώληση προϊόντων που δεν είχαν ιστορικό κατανάλωσης από τον άνθρωπο, πράγμα που σημαίνει ότι η πώληση εντόμων είχε απαγορευτεί σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία για πάνω από δύο δεκαετίες . Ωστόσο, με τη νέα έγκριση, η μαζική παραγωγή τροφίμων με βάση τα ζωύφια θα αυξηθεί αργότερα φέτος. 
Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το φθινόπωρο,σε όλα τα ράφια των σούπερ μάρκετ μπορούν να εμφανιστούν γρύλοι, ακρίδες και άλλα για φαγητά. Ο Christophe Derrien προσβλέπει την πώληση εντόμων τόσο ως αυτόνομο φαγητό όσο και ενσωματωμένο στα υπάρχοντα προϊόντα, υποστηρίζοντας ότι είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και η παραγωγή τροφής από έντομα δεν βλάπτει τον πλανήτη. 
"Το είδος των τροφίμων κυμαίνεται από ολόκληρα έντομα ως απεριτίφ ή ως σνακ στα μεταποιημένα έντομα σε ράβδους ή ζυμαρικά ή μπιφτέκια που φτιάχνονται από έντομα", είπε. 

Όπως επισημάναμε προηγουμένως, η κατανάλωση σκουπιδιών έχει προωθηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους πολιτιστικούς φορείς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, επειδή οι άνθρωποι ετοιμάζονται να δεχθούν δραστικά χαμηλότερα πρότυπα διαβίωσης κάτω από τα καταστροφικά παγκόσμια προγράμματα «πράσινης νέας διαπραγμάτευσης». 
Αυτό θα επιδεινωθεί από την αναμενόμενη οικονομική ύφεση, ή ακόμα και την κατάθλιψη, που προκαλείται από την έκρηξη του κοροναϊού. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι παγκόσμιοι ηγέτες του τύπου, όπως ο Economist, προωθούν την ιδέα της τροφής από έντομα, παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που το διαβάζουν δεν θα σκεφτόταν ποτέ ούτε για ένα δευτερόλεπτο να τσιμπήσουν ή να γευματίσουν έντομα. 


summit.news
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια