Προσφατα
.

5.4.20

«Robocop» για τον έλεγχο κυκλοφορίας των πολιτών

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, η κρίση του ιού έφερε σε δύσκολη κατάσταση τις κυβερνήσεις για την επιτήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών. 
Το τελευταίο παράδειγμα αυτού του δυστοπικού μέλλοντος που μάλλον έρχεται στην πραγματικότητα πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να προβλέψει κάποιος είναι στην Τυνησία, όπως ανέφερε η AFP. 
Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας έφτιαξε ένα τετρακύλινδρο ρομπότ που ακινητοποιεί τους ανθρώπους οι οποίοι παραβιάζουν τις αυστηρές διατάξεις δημόσιας υγείας και της καραντίνας στο σπίτι. 

Το ρομπότ είναι γνωστό ως PGuard, χρησιμοποιεί υπέρυθρες και θερμικές κάμερες απεικόνισης για να εντοπίσει ανθρώπους που παραβιάζουν τη δημόσια τάξη. Εάν κάποιος εντοπιστεί, το ρομπότ θα τα κυνηγάει και θα ρωτάει:
 "Τι κάνεις;" "Δείξε μου την ταυτότητά σου, δεν ξέρεις ότι υπάρχει καραντίνα;" Την περασμένη εβδομάδα, ένας ανυποψίαστος άνδρας συνελήφθη από ένα ρομπότ PGuard. 

Από το Σάββατο το πρωί, η Τυνησία έχει επιβεβαιώσει 495 περιπτώσεις COVID-19 και 18 θανάτους που σχετίζονται με ιούς. 

Η Enova Robotics, ο κατασκευαστής της PGuard, με έδρα το Sousse της Τυνησίας, δήλωσε στην AFP ότι το ρομπότ είναι ικανό να περιπολεί με ασφάλεια μέσω απομακρυσμένου χειριστή ή αυτόνομα μέσω τεχνητής νοημοσύνης. 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας αναμένεται να αναπτύξει στο εγγύς μέλλον ένα στόλο ρομπότ PGuard. Μερικά ρομπότ θα περιπολούν γύρω από νοσοκομεία, ενώ άλλα θα παρακολουθούν δρόμους για όσους παραβιάζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας. 
Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ονόμασαν το PGuard «robocop». 

Γεγονός ελιναι πώς τα επίγεια ρομπότ και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο για την καταπολέμηση του ιού που εξαπλώνεται γρήγορα. 
"Τα πανδημικά drones", που χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύσουν εάν οι άνθρωποι έχουν πυρετό ή φτερνίζονται και βήχουν, σύντομα πρόκειται να αναπτυχθούν σε πόλεις για να ανιχνεύσουν φορείς ιού. 
Η πανδημία αποδεικνύεται ότι είναι ο Δούρειος ίππος που δικαιολογεί την εισαγωγή του κράτους επιτήρησης. Οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες αναπτύσσουν γρήγορα μεγάλα δεδομένα και εργαλεία κατασκοπείας για την παρακολούθηση των ατόμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 
Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών, ο πόλεμος κατά της παράνομης μετανάστευσης και τώρα ο πόλεμος στο COVID-19: Όλα ξεκινούν ως νόμιμες αντιδράσεις, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς για να αυξήσουν το κράτος επιτήρησης και να εξαλείψουν τις ελευθερίες που απέμειναν στους πολίτες.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια