Προσφατα
.

18.9.19

6.000 ουρακοτάγκοι θυσία κάθε χρόνο για το φοινικέλαιο

Μαρία Τσολακίδη
Το βίντεο που υπάρχει στο τέλος πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε. Αφιερώστε δύο μόνο λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαπιστώσετε ακόμη μια φορά ποιο είναι το πραγματικό κτήνος στον πλανήτη. 
Τέτοιες σκηνές φυσικά βλέπετε καθημερινά και όπως είναι φυσικό εξοργιζόμαστε με την κτηνωδία που κουβαλάμε ως είδος αλλά συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε Nutella, κέικ, πατατάκια, αρτοσκευάσματα,  μπισκότα, μπάρες δημητριακών κλπ που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το φοινικέλαιο διότι είναι φτηνό ενώ δεν έχει καμία θρεπτική αξία. 
Η τραγική ειρωνεία είναι πως πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) το χαρακτηρίζει καρκινογόνο. 
Έτσι συμπληρώνεται ο κύκλος της κτηνωδίας. Σκοτώνουμε τα πάντα για το κέρδος και στο τέλος σκοτώνουμε και τον καταναλωτή αφού πρώτα τον ξεζουμίσουμε με την φαρμακολογία.

Οι σκηνές του ουρακοτάγκου που αμύνεται για το σπίτι του και την ζωή του γυρίστηκαν το 2013 και κυκλοφόρησαν το 2018. 
Η λυσσαλέα άμυνα απέναντι στον εφιάλτη που του σκοτώνει την ζωή δεν αφορά μόνο τον ίδιο και τους ομοίους του αλλά όλη την πανίδα και την χλωρίδα της γης. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πατρίδα του, ο βιότοπός του είναι το  Sungai Putri στο Βόρνεό της Ινδονησίας, όπου κάθε χρόνο που περνάει περίπου 6.000 ορακοτάγκοι σκοτώνονται ως άμεσο αποτέλεσμα της αποψίλωσης για το φοινικέλαιο. 
Σύμφωνα με το The Orangutan Project, κάθε ώρα 300 γήπεδα ποδοσφαίρου από πολύτιμα εναπομείναντα δάση οργώνονται στο έδαφος σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία για να κάνουν δρόμους για τις φυτείες φοινικέλαιου. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια