Προσφατα
.

17.9.19

Η νέα υδρόγειος σφαίρα

Γιάννης Λαζάρου
Δεν πρόκειται για ιστορίες συνωμοσίας, δεν πρόκειται γα την θεωρία της επίπεδης γης, ούτε για την θεωρία της κοίλης γης πρόκειται. Απλά βλέπετε την υδρόγειο που διαμόρφωσαν σύμφωνα με το χρέος των χωρών κάποιοι. 
Σύμφωνα με την νέα υδρόγειο για να μην χρωστάς πρέπει να σε σκοτώνουν με όπλα βλέπε Αφγανιστάν και για να χρωστάς πρέπει να σε σκοτώνουν με «κρίση», βλέπε Ελλάδα. 
Οι αόρατοι δανειστές του κόσμου έχουν κάποια περιθώρια ακόμη για να δικαιώσουν τον ποιητή που έγραψε «Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη». 
Η Ελλάδα ανακηρύσσεται σε υπερδύναμη του νέου χάρτη πίσω από την Ιαπωνία με 182% χρέος. Πραγματικά αισθάνεσαι μια παραζάλη όταν η κουκίδα του πραγματικού χάρτη του κόσμου χρωστάει τόσα πολλά. Ένα ερώτημα που γεννιέται είναι πως έφαγαν τόσα πολλά «δανεικά» τόσοι λίγοι άνθρωποι. 
Επειδή το χρήμα δεν είναι κοκορέτσι να το χωνέψουν αυτοί που το έφαγαν και μετά να το στείλουν στον βιολογικό, είναι κάπου καταχωνιασμένο. Κάπου που οι δανειστές γνωρίζουν διότι οι ίδιοι διαθέτουν και τις κρυψώνες. Κι όμως το αφήνουν εκεί φορτώνοντας κι άλλο χρέος την «υπερδύναμη». 
Άλλο ένα ερώτημα που γεννιέται είναι το αν σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής του πλανήτη θα πάρουν πίσω τα «δανεικά» οι αόρατοι. Φυσικά και δεν πρόκειται, αλλά θα μου πείτε πως μια από τις αρχές του καπιταλισμού είναι η τοκογλυφία. 
Πάντως είναι κωμικοτραγικό να μην βλέπεις τον τοκογλύφο ποτέ αλλά να ψηφίζεις τον υπάλληλό του που σου τα παίρνει όλα. 
Κλέβοντας την αξιοπρέπεια ενός λαού  τον καθιστάς ικανό για όλα όσα θα τον κάνουν δούλο και σφουγγοκωλάριο οιουδήποτε κατακτητή. Τον καταντάς οσφυοκάμπτη διότι έκλεισαν και οι διάδρομοι επιβίωσης σε βουνά και ραχούλες αφού κι αυτά οι υπάλληλοι των αόρατων δανειστών τα πούλησαν χωρίς να πάρουν δραχμούλα πέρα από το ρεγάλο τους. 
Πάρτε για παράδειγμα τα νησιά Μπαρπάντος στα οποία ζουν 200.000 ψυχές και έχουν χρέος 157% (υπερδύναμη κι αυτά), πιστεύετε πως οι νησιώτες Μπαρμπαντιανοί δεν πέρναγαν καλά άνευ χρέους με τις μπανάνες και τα ψάρια τους; Όμως από την στιγμή που αρχηγός του κράτους είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, χρωστάνε κι αυτοί. 
Πάρτε τώρα και βάλτε όπου Ελισάβετ τους προκομμένους Όθωνες, Βαβαρούς και άλλα μπουμπούκια τύπου Μαυροκορδάτου, Κωλλέτη κλπ, που παρέλασαν και παρελαύνουν από την «υπερδύναμη», και το γλυκό θα δέσει. 
Μόνο που χρόνια τώρα είναι γλυκό μόνο για τους αόρατους, για τον πραγματικό Ελληνικό λαό που κατά περιόδους αντιστάθηκε στην ντόπια και ξένη λαίλαπα είναι πικρό, πολύ πικρό. Το αποκορύφωμα της πικράδας είναι αυτά τα χρόνια της λεγόμενης κρίσης που αφαίρεσαν οιαδήποτε ελπίδα αντίστασης γιατί είναι απειροελάχιστοι οι πραγματικά αντίθετοι με την λαίλαπα. 
Μάλλον έφτασε η στιγμή που θα δικαιωθεί ο Αγγελόπουλος ο οποίος δια στόματος Βέγγου είπε στο «βλέμμα του Οδυσσέα»: 
«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα... και πεθαίνουμε... Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα! Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο. Μωρή φύση μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι κι εγώ... πάρε ένα μπισκότο». 
Το βλέπεις να εγκαθίσταται αυτό διότι οι «αόρατοι» έχουν τον τρόπο να κάνουν την αντίσταση - αντισυμβατικότητα τρόπο ζωής και την επανάσταση μόδα. Μην κουράζεσαι, μια ματιά στα λεγόμενα social media θα σε πείσει. 
Λύση; Μα φυσικά και υπάρχει. Θα την νιώσεις το πρωινό που θα ξυπνήσεις και δεν θα χρωστάς αλλά πάνω απ' όλα το πρωινό που δεν θα ακούσεις το παιδί σου να λέει «πρέπει να φύγω από την Ελλάδα για να ζήσω».-
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

ΔΙΑΣ είπε...

Οι δανειστές δεν είναι αόρατοι, αλλά υπαρκτοί με ονοματεπώνυμο τραπεζών και μεγάλους μετόχους. Το χρέος είναι η φούσκα του καπιταλισμού και του σιωνιστικού μοντέλου της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που τη περίοδο αυτή υπονομεύει τα έθνη κράτη και δημιουργεί το παγκόσμιο αχταρμά ηθών και ιδεών.

Οι δανειστές τοκογλύφοι εξαγόρασαν πολιτικές ηγεσίες και ανθρώπους κλειδιά, είτε με χρήμα είτε με εκβιασμό είτε πλέον με ιδέες, αφού πολλοί μετά τον έλεγχο των ΜΜΕ, απώλεσαν την ικανότητα σκέψης - ανάλυσης - κρίσης και παπαγαλίζουν/πιθηκίζουν στα κελεύσματα των εμπνευστών της ΝΤΠ.

Όσοι πολιτικοί εναντιώνονται στη ΝΤΠ, υπονομεύονται με σωρεία fake news και τα κράτη τους γνωρίζουν τον πόλεμο (φυσικό/οικονομικό/διπλωματικό/κλπ.) και τον εξανδραποδισμό των νέων γενιών στα 4 σημεία του ορίζοντα.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη σημαντικές αντιστάσεις στον καθένα μας, απόρρεια της βίαιης παγκοσμιοποίησης αλλά και της φυσικής υπόστασης του ανθρώπου. ΠΑΛΙ ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και αυτό το αγέρωχο και αδάμαστο πνεύμα ΘΑ ΣΩΣΕΙ τον ΚΟΣΜΟ από την πλάνη των τοκογλύφων. ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΜΕ ΛΑΟΥΣ και στο τέλος ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ και πάλι !!!