Προσφατα
.

26.7.19

Ροζ γεννητούρια

Οι άνθρωποι της έχουν δώσει το παρατσούκλι Pinky και εντοπίστηκε πρόσφατα στο ποτάμι μαζί με το μωρό δελφίνι της. 
Αυτό το σπάνιο ροζ δελφίνι ζει στον ποταμό Calcasieu στη Λουιζιάνα. Πριν από 12 χρόνια, αυτό το μοναδικό ροζ θηλαστικό έγινε δημοφιλές. 
Ο καπετάνιος Erik Rue ήταν ο τυχερός που την είδε για πρώτη φορά. 
«Την είδαμε να κολυμπά μπροστά σε μια μεγάλη βάρκα κατά μήκος του Canal Ship Calcasieu και τραβήξαμε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της Pinky στο Facebook». 

Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση Ζωής στην ΦΥΣΗ (IUCN) δήλωσε ότι ο πληθυσμός αυτών των ζώων μειώνεται σταθερά, γι 'αυτό συμπεριέλαβαν τα δελφίνια των ποταμών ως είδη του καταλόγου που απειλούνται με εξαφάνιση. 

Εκτός από αυτά τα υπέροχα ζώα που απειλούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς - η Pinky είναι ακόμα πιο μοναδική λόγω του ροζ χρώματος του δέρματος που απέκτησε από μια σπάνια γενετική μετάλλαξη. 
Η γέννηση αυτού του δελφινιού δίνει την ελπίδα ότι οι απόγονοι θα κληρονομήσουν τη γενετική μετάλλαξη της μητέρας τους, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει τον αριθμό ενός νέου και σπάνιου πληθυσμού. 

Ο καπετάνιος Rue περιέγραψε λεπτομερώς ότι ολόκληρο το σώμα του δελφινιού είναι ροζ χρώματος και ότι έχει κόκκινα μάτια. 
Όπως και οι άλλοι συγγενείς της, το δέρμα της είναι λείο και γυαλιστερό. 
Η Pinky δεν επηρεάζεται από την έκθεση στο ηλιακό φως ή οτιδήποτε στο περιβάλλον - αν και προτιμά να κολυμπά κάτω από την επιφάνεια πιο συχνά από άλλα ζώα του είδους της. 
Είναι ένα απίστευτο θηλαστικό και έχει γίνει το αστέρι του ποταμού Calcasieu επειδή φέρνει χαρά και ευτυχία στους ντόπιους και τους τουρίστες. 

Ελπίζουμε να την προσέχουν οι άνθρωποι και να ζήσει φυσιολογικά και ελεύθερα με το μωρό της. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια