Προσφατα
.

30.7.19

Η Γη δεν φτάνει για να ζήσουμε

Στις 29 Ιουλίου του τρέχοντος έτους εξαντλήσαμε τους πόρους του πλανήτη, οπότε πάλι με «δανεικά» θα ζήσουμε, αφαιρώντας ζωή από τις επόμενες γενιές.  
Εάν όλα τα έθνη ζούσαν σαν κάτοικοι των ΗΠΑ, θα χρειαζόταν κάθε χρόνο πόροι από πέντε πλανήτες σαν την Γη για να αναγεννηθεί το φυσικό περιβάλλον. 
Ως εκ τούτου, η υπέρβαση των Η.Π.Α. γίνεται πιο νωρίς στις 15 Μαρτίου. 
Η Αυστραλία, η οποία βρισκόταν μπροστά από τις Η.Π.Α. εδώ και μερικά χρόνια, είχε φέτος την υπέρβαση την 31η Μαρτίου, δηλαδή χρησιμοποιεί πόρους από 4,1 πλανήτες σαν την "Γη" ετησίως.
Όπως επισημαίνει η Global Footprint Network, αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι στη Γη για το τρέχον έτος έχουν ήδη χρησιμοποιήσει περισσότερους φυσικούς πόρους από ό, τι η μητέρα μπορεί να αναπαράγει η φύση κάθε χρόνο. 
Οι εκπομπές, αλλά και πόροι όπως το ξύλο ή τα ψάρια και η χρήση της γης για καλλιέργειες, συγκαταλέγονται μεταξύ των στοιχείων που υπολογίζονται κατά τον υπολογισμό της Ημέρας της υπέρβασης της Γης. 
Τα βιομηχανικά έθνη έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην γρήγορη κατανάλωση των πόρων, όπως φαίνεται στα προφίλ των χωρών του οργανισμού. 
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος «καταναλωτής». 
Δείτε πιο πολλά στο Statista
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια