Προσφατα
.

15.8.17

Game of Thrones και εγκαταλελειμμένα huskies

Τα παίρνουν λόγω μόδας, τα παρατάνε γιατί περνάει η μόδα
Οι οπαδοί του Game of Thrones ενημερώνονται και προειδοποιούνται να σταματήσουν να αγοράζουν huskies αφού ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων ζώων αυξήθηκε οκτώ φορές από τότε που ξεκίνησε η σειρά. 
Τα σκυλιά, τα οποία έχουν έντονη ομοιότητα με τους «direwolves» που εμφανίζονται στο «επικό» σήριαλ, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή από τους λάτρεις της σειράς, αλλά οι φιλοζωικές οργανώσεις λένε ότι τα huskies όλο και πιο πολύ θα εγκαταλείπονται όταν η μόδα θα περάσει. 
Πριν από την σειρά που προβλήθηκε το 2011, ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων huskies ήταν περίπου 10 το χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Blue Cross, πέρυσι ο αριθμός έφτασε τα 81. 
Ο Peter Dinklage, ο οποίος παίζει στη σειρά τον ρόλο του Tyrion Lannister, συνεργάστηκε με την φιλοζωική οργάνωση PETA για να ζητήσει από τους λάτρεις του σήριαλ να σταματήσουν να αγοράζουν τα ζώα. 
«Καταλαβαίνουμε ότι λόγω της τεράστιας δημοτικότητας των «direwolves», πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν  και αγοράζουν huskies», είπε. «Αυτό όχι μόνο βλάπτει όλα τα ήδη αδέσποτα σκυλιά που περιμένουν μια ευκαιρία στα καταφύγια, αλλά και τα καταφύγια αναφέρουν επίσης ότι πολλά από αυτά τα huskies, ήδη έχουν εγκαταλεφθεί - όπως συμβαίνει συχνά όταν τα σκυλιά αγοράζονται από μόδα. "Παρακαλώ, αν πρόκειται να πάρετε σκύλο στην οικογένειά σας, σιγουρευτείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για μια τόσο μεγάλη ευθύνη και θυμηθείτε πάντα να υιοθετείτε πάντα ζώο από ένα καταφύγιο». 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινία έχει προκαλέσει αύξηση της ζήτησης για ζώα που εμφανίζονται στην οθόνη. Η ταινία 101 σκυλιά Δαλματίας, το Beverly Hills Chihuahua, το Legal Blonde και το Men in Black, προκάλεσαν μαζικές αυξήσεις στις πωλήσεις φυλών σκυλιών που εμφανίστηκαν στην οθόνη. 
Πολλά εγκαταλείφθηκαν αργότερα σε καταφύγια και πολλά πρέπει να υποβληθούν σε ευθανασία επειδή δεν μπορούν να βρουν σπίτια για υιοθεσία. Ήδη έχουν εγκαταλειφθεί 29 huskies φέτος, αλλά η Blue Cross αναμένει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί τώρα ο νέος κύκλος έχει αρχίσει. 
«Οι αριθμοί των εγκαταλελειμμένων και ανεπιθύμητων σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των huskies και malamutes, που καταλήγουν στο Blue Cross αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος της φιλοζωικής. 
«Ο λόγος για την αύξηση αγορών από τους ανθρώπους, είναι η εντυπωσιακή τους εμφάνιση - όπως π.χ φαίνονται στο  Game of Thrones - οι άνθρωποι παίρνοντας ανώριμες αγοράζουν σκύλους, όπως σιβηρικά huskies και malamutes Αλάσκας. 
Ο άνθρωπος δε σκέφτεται πως ο τρόπος ζωής τους πρέπει να ταιριάζει με τις ανάγκες των φυλών των σκύλων. "Οι Σκύλοι μπορούν να τραβήξουν έλκηθρα εκατοντάδες χιλιόμετρα σε  παγωμένο έδαφος. Δεν είναι όμως ευχαριστημένοι με απλή χαλάρωση μπροστά στην τηλεόραση μετά από ένα 10λεπτο περπάτημα γύρω από το τετράγωνο». 
Η Blue Cross λέει ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται να αγοράσουν ένα huskie θα πρέπει επίσης να θυμούνται ότι τα huskies, όπως οι λύκοι, απολαμβάνουν το ουρλιαχτό κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τους γείτονες. 
Έχουν επίσης ένα έντονο κυνηγητικό ένστικτο είναι πιθανό να κυνηγήσουν μικρά ζώα, όπως τις γάτες του γείτονα ως θήραμα.  
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια