Προσφατα
.

16.8.17

Ηλιακή ενέργεια από φρούτα;

Ίσως είναι εφικτό, αλλά μπορεί να ενοχλήσει γιατί θα είναι φθηνό
Οι επιστήμονες προσπαθούν να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα κατασκευάζοντας μια κατάλληλη ηλιακή κυψέλη χωρίς σοβαρά προβλήματα κόστους και αξιοπιστίας. 
Μια ομάδα ερευνητών στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Roorkee, βρήκε ένα φθηνό και αποτελεσματικό τρόπο για να φτιάξει ένα ηλιακό πάνελ! 
Η πιθανή εναλλακτική λύση απέναντι στα ορυκτά καύσιμα είναι απλή και ονομάζεται jaamun (επιστημονική ονομασία Syzygium cumini), γνωστό και με το όνομα δαμάσκηνο της Java που βρίσκεται  στην Ινδία και σε πολλά μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. 

Πράγματι, το jaamun μπορεί να γίνει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση ηλιακής ενέργειας από τα ορυκτά καύσιμα, επειδή είναι ικανό να αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια. Τα φρούτα jaamun έχουν ένα όμορφο σκούρο πορφυρό χρώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθούν εύκολα ως φθηνός φωτοευαισθητοποιητής στην χρωστική ουσία των ηλιακών κυψελών. 
Υπάρχουν πολλά δέντρα jaamun στην πανεπιστημιούπολη του Ινστιτούτου Roorkee, και αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να το σκεφτούν, γιατί το χρώμα jaamun τους φάνηκε κατάλληλο να το χρησιμοποιήσουν  ως χρωστική ουσία σε ηλιακές κυψέλες. Οι ηλιακοί συλλέκτες που χρησιμοποιούν φυσικό jaamun είναι επίσης φθηνότεροι από τους ηλιακούς συλλέκτες που χρησιμοποιούν χρωστικές με βάση το ρουθήνιο. Εκτός από τα άλλα οφέλη, αυτό φαίνεται να είναι μια πραγματικά οικονομική λύση. 

Ένα έργο με ανταμοιβή 
 
Αυτή είναι μεγάλη είδηση για τους ερευνητές και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να προτείνουν νέες εναλλακτικές λύσεις για πηγές ενέργειας. 
Ενώ τα ορυκτά καύσιμα συμβάλλουν στη ρύπανση και είναι ένας περιορισμένος πόρος, η ηλιακή ενέργεια είναι 100% ανανεώσιμη πηγή, αν και η λειτουργία της είναι ακριβή και προσπαθούμε πάντα να βρούμε εύκολους τρόπους για να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά αυτή την πηγή. 
Μέσα από την έρευνά με αυτό το φυσικό υλικό που μειώνει το κόστος, οι ερευνητές της Roorkee είναι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο. Θα είναι μια αξέχαστη στιγμή για μια χώρα της οποίας μια έξυπνη ομάδα επιστημόνων και εργαζομένων μπορεί να χρησιμοποιήσουν ένα απλό φυσικό φρούτο για μια νέα λύση στην ηλιακή ενέργεια. 
Και μάλλον το κάνουν ήδη!!!
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια