Προσφατα
.

11.9.16

Παραποίηση ντροπής

Κάποτε στην Ελλάδα αν σε τσάκωναν για αντιποίηση ή παραποίηση πήγαινες σούμπιτος στην ψειρού. Δεν μπορούσε ο πάσα εις να παριστάνει τον δικηγόρο, τον γιατρό και πάει λέγοντας, ούτε ο πάσα ένας να σου μοστράρει την κορμοστασιά του ενδεδυμένη  με στολή στρατηγού, ναυάρχου, πτέραρχου κ.λπ. Ο μοναδικός που γλύτωσε την τιμωρία ήταν ο Χατζηχρήστος στην ταινία "Ο κύριος πτέραρχος" επειδή όλες οι ταινίες έχουν happy end για να γλυκαίνεται ο θεατής.
Ο νόμος όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε να τσακώσει όλους αυτούς που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν στην κοινωνία με αντιποιημένη και παραποιημένη προσωπικότητα διαλύοντας τα πάντα. Αντίθετα ο νόμος είναι φτιαγμένος για να τους προστατεύει διότι οι ίδιοι τον φτιάχνουν.
Ήρθε κάποια στιγμή που και ο νόμος τα έφτυσε, μπαΐλντισε, έσκασε κι αυτός από τους υδραυλικούς που έκαναν εγχειρήσεις εγκεφάλου, τους τυφλούς ταξιτζήδες, τους επιδαύρειους ξεβράκωτους καλλιτέχνες, τα άχρηστα κομματικά σαπάκια που κυβερνάνε κ.α.
Τι να σου κάνει ακόμη και ο δικός τους νόμος; Πήγε κι αυτός για ξεκωλιασμό στη Μύκονο να πιει καμία σαμπάνια να χαλάσει κανένα φράγκο να κουνηθεί και η οικονομία, κι ας πάει και το παλιάμπελο. Να βγάλει, ρε αδερφέ, σέλφι με καμιά ξεβράκωτη "παίρνοντας φαΐ" για το σπίτι λόγω του επερχόμενου χειμώνα.
Τελευταία κάποιοι θυμήθηκαν τον ταλαίπωρο νόμο με αφορμή τον ΠάνοΡάμπο και βάλθηκαν να του χαλάσουν το άραγμα. Κι όλα αυτά γιατί; Διότι ο ΠάνοΡάμπος φοράει στολές και φόρμες του στρατεύματος. Ε, είσαστε για τα μπάζα. Είσαστε αναχρονιστικοί και εμπαθείς, είσαστε για τα σιμπιτιχαΐμια γενικώς. Δεν καταλάβατε γρι από την κίνηση του αγοριού γι' αυτό και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δει προκοπή με λαό σαν τα μούτρα σας.
Τι πα να πει ζει το παιδικό του όνειρο. Τι πα να πει το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Αυτά τα λέτε γιατί δεν ξέρετε πως ο ΠάνοΡάμπος είχε τέτοια μέσα που μπορούσε να γίνει μέχρι στρατάρχης του ΝΑΤΟ. Ακόμη και τον Σταλόνε μπορούσε αντικαταστήσει στις ταινίες όλες εκτός από την ταινία "Ράμπο, το πρώτο αίμα", διότι απεχθάνεται γενικά το κόκκινο. Όλα μπορούσε να τα κατακτήσει με την αξία του, απλά αποφάσισε να γίνει υπηρέτης σου μέσω της Ελληνικής πολιτικής. Τόσο απλά.
Η κίνηση που κάνει ντυμένος στρατιωτικά και μετακινούμενος με τανκς, ελικόπτερα, αεροπλάνα έχει βαθύτερο νόημα που δεν μπορεί να εκφράσει στον κυβερνητικό συνεταίρο του επειδή κατά βάθος τον θεωρεί μπουχέσα. Έχει νόημα η κίνηση.

Το νόημα
Ο ΠάνοΡάμπος θέλει να δείξει πως ο κάθε κυβερνητικός για να εμπνέει την μερίδα του λαού που εμπίπτει στο υπουργείο του πρέπει να ενδύεται αλλά και να κυκλοφορεί με τα ίδια μέσα, δείχνοντας στην πράξη πως συμμετέχει στην πραγματική ζωή του λαού.
Σκεφτείτε πόσα προβλήματα θα είχαν λυθεί από την σκέψη του Πάνου αν για παράδειγμα ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Φίλης φόραγε ράσα και κυκλοφορούσε με νεκροφόρα, αν ο υπουργοί Υγείας Ξανθός και  Πολάκης κυκλοφορούσαν με ιατρική ρόμπα και έκαναν σούζες με ασθενοφόρα για να προλάβουν να σώσουν τον άρρωστο κοσμάκη. Φανταστείτε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου αλλά και τον Μπόλαρη να κυκλοφορούν με τρακτέρ και τσαπιά στην πλάτη με αγροτικές φόρμες και τραγιάσκα. Δεν θα είχε μείνει χωρίς σπορά ούτε η παραλία του ΝΑΜΟΣ.
Αν ο Τόσκας φόραγε στολή ματατζή και κυκλοφορούσε  με κλούβα των ΜΑΤ θα είχαν χεστεί όλοι οι παράνομοι αφού η ετοιμότητα για την προστασία του πολίτη θα χτύπαγε κόκκινο. Αν ο Μουζάλας φόραγε πακιστανική kurta με σωσίβιο από πάνω και κυκλοφορούσε με φουσκωτό μέχρι και ο Σόιμπλε θα δάκρυζε. Ποιος δεν θα έβαζε τα στήθη του μπροστά αν έβλεπε την Μαρία Κόλια-Τσαρουχά ντυμένη με στολή Θρακιώτισας κυκλοφορώντας με αραμπά που τον σέρνουν βόδια εκτός από ψηφοφόρους. 
Υπάρχει ζωντανός που δεν θα πήγαινε να συναντήσει τον δημιουργό του αν ο Κουρουμπλής ήταν ντυμένος εξολοθρευτής με μια Harley-Davidson βάζοντας στο μάτι τους διεφθαρμένους δήμους; 
Η Κουντουρά να  γδυθεί ξεβράκωτη κυκλοφορώντας με γαϊδουράκι, εκτοξεύοντας τον τουρισμό στα ύψη και κάνοντας όλους τους ασχολούμενους με τα τουριστικά επαγγέλματα να κόβουν αποδείξεις εκτός από το μπανιστήρι. 
Δεν θα υπήρχε κοινωνική αδικία αν η Θεανώ Φωτίου ήταν ντυμένη ντομάτα κρατώντας ρύζι γλασέ για γεμιστά. Τα έσοδα των αγροτών από την πώληση ντομάτας και ρυζιού για πάσα χρήση θα ξεπλήρωναν ακόμη και το επονείδιστο χρέος. 
Αν η Όλγα ως υπουργός Τύπου ντυθεί Χ. Λαμπράκης και κυκλοφορεί στα μέγαρα μουσικής με λίμο, μπορεί ακόμη και να επαναφέρει το πολυτονικό που κατάργησε ο σιδερένιος με εντολή Χ. Λαμπράκη.
Ο πρόεδρος της βουλής ο Βούτσης θα είναι ο μόνος που θα αλλάζει στολή κάθε μέρα λόγω θέσης. Την μια θα ντύνεται Μιχαλολιάκος, την άλλη Κουτσούμπας την παρ' άλλη Φωφώ, την παραπαρ' άλλη Λεβέντης κ.λπ. 
Καταλάβετέ το επιτέλους, η σημειολογική κίνηση του ΠάνοΡάμπου λύνει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. 

Επίλογος 
Όταν μιλάμε και γράφουμε γι' αυτά τα προσώπατα δεν υφίσταται λόγος να χρησιμοποιούμε λέξεις με έννοια που την καταλαβαίνουμε.  Ας πούμε, αν χαρακτηρίσεις κάποιον από αυτούς ως ανάλγητο, τι εκφράζει το ανάλγητος και πως το εισπράττει ο καθένας; 
Δεν υπάρχουν πλέον στην ελληνική γλώσσα λέξεις να τους χαρακτηρίσεις. Αυτοί δεν κάνουν αντιποίηση και παραποίηση στολής ή επαγγέλματος, απλά κάνουν αντιποίηση ντροπής γιατί εμείς συνεχίζουμε να κοκκινίζουμε από ντροπή.-
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια