Προσφατα
.

3.3.16

Πάντα υπήρχε ένας έρωτας μεγάλος

Πλήρης απογοήτευση από τον φιλομερκελισμό του κ. Τσίπρα - Εν όψει της Συνόδου Κορυφής θα εμφανιστεί ως έπαρχος γερμανικής αποικίας.
Ο αντιμερκελιστής, Αλέξης Τσίπρας, μεταλλάχθηκε σε φιλομερκελιστή για το καλό της Ε.Ε. Στο υπουργικό συμβούλιο πριν την Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας εξήρε την καγκελάριο της Γερμανίας για την στάση της στο προσφυγικό λέγοντας πως η πολιτική της είναι αντίβαρο στην ακροδεξιά που έχει ποντάρει στην προσφυγική κρίση για να αυξήσει τα ποσοστά της.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι ξεχνάει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου η γερμανική Βουλή ενέκρινε την συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο στην Συρία στέλνοντας 1.200 στρατιώτες, αναγνωριστικά αεροσκάφη και μία φρεγάτα δήθεν για τον πόλεμο κατά των Ισλαμιστών. Από την μια πλευρά η κ. Μέρκελ δημιουργεί πρόσφυγες συμμετέχοντας στον βομβαρδισμό της Συρίας και από την άλλη, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι η φιλεύσπλαχνη Ευρωπαία πολιτικός που στηρίζει τις αρχές και τις Συνθήκες της Ε.Ε χαϊδεύοντας το κεφάλι των κακόμοιρων προσφύγων. Είναι η πολιτικός που θα σταματήσει τον ναζισμό στην Ευρώπη όταν η ίδια ξύπνησε με την πολιτική της λιτότητας, που πρεσβεύει τα τελευταία οκτώ χρόνια, τον ναζισμό πανευρωπαϊκά.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε και η γραμμή που θα έχει η Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας καθώς και τις απαιτήσεις της όσον αφορά το προσφυγικό. Μία από απαιτήσεις της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της είναι η επιτάχυνση διαδικασιών όλων των μορφών οικονομικής βοήθειας. Βάση αυτού φαίνεται καθαρά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα απαιτήσει χρήματα που η ίδια θα έχει την ευθύνη για την κάλυψη των αναγκών αλλά δέχεται οποιαδήποτε μορφή βοήθειας που σημαίνει ότι η οικονομική βοήθεια θα δίνεται σε οργανισμούς και όχι στην Ελλάδα. Η οικονομική βοήθεια θα ελέγχεται απευθείας από την Ε.Ε σε δικά της όργανα "φιλανθρωπίας" και η Ελλάδα απλά θα παίζει του ρόλου του παρατηρητή στα οικονομικά αλισβερίσια.

Ο κ. Τσίπρας παρά του ότι τον έχουν στήσει στον τοίχο οι κυβερνήσεις των δυτικών Βαλκανίων -φίλοι της γερμανίδας καγκελαρίου από την στιγμή που πήρε την διακυβέρνηση της Γερμανίας- φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό ούτε τώρα να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι παρά χρησιμοποιεί τις Συνθήκες της Ε.Ε ως όπλο για να υπερασπιστεί την απομόνωση της Ελλάδας και το στοίβαγμα προσφύγων στην χώρα. Δεν έχει σκοπό να απαιτήσει χρηματοδότηση για τη κάλυψη των ανθρωπίνων αναγκών των προσφύγων οι οποίοι μέχρι σήμερα καλύπτονται από δημόσιους φορείς, σε δημόσια ακίνητα τα οποία συντηρούνται από την φορολογία των Ελλήνων πολιτών. 

Είναι απίστευτο ότι ο κ. Τσίπρας και ο συγκυβερνήτης του υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένος, θεωρεί ότι ο ελληνικός στρατός θα πρέπει να επωμιστεί το βάρος της εγκατάστασης των προσφύγων στα hot spots με τους φαντάρους να εργάζονται ως δούλοι των σχεδίων της Ε κάνοντας την δουλειά που θα έπρεπε να είναι υποχρεωμένη η Ε.Ε να χρηματοδοτεί για να γίνεται.

Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, που ο κ. Τσίπρας εξάρει την δράση τους και περιμένει την βοήθειά τους για το πρόβλημα που τα μέλη της δημιούργησαν με τον πόλεμο στην Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, έχουν κλείσει τον προϋπολογισμό ανά έτος για τον βομβαρδισμό της Συρίας: 134 δις ευρώ το χρόνο δίνουν  Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ μόνο για τον βομβαρδισμό της Συρίας. Ο κ. Τσίπρας, αν και αριστερός, ανθρωπιστής και φιλειρηνιστής προτιμά ακόμα και τώρα να παίζει το ρόλο του "παιδιού για όλες τις δουλειές" αν και η Ε.Ε τού έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία με την στάση της τόσο στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή όσο και στον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας να γυρίσει την κατάσταση υπέρ των αδίκως βαλλομένων. 

Προκαλεί τεράστια απογοήτευση η φιλογερμανική στάση του πρωθυπουργού της Ελλάδας και αυτό φαίνεται από τα εγκάθετα διεθνή ΜΜΕ που εξάρουν το δίδυμο Μέρκελ-Τσίπρα με πιο χαρακτηριστικό το άρθρο της Le Monde: "Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι σήμερα στο ίδιο καράβι και ή θα βουλιάξουν μαζί ή θα τους χαιρετήσουμε μια μέρα σαν ήρωες που κράτησαν ψηλά τα χρώματα και την τιμή της Ευρώπης". 

Πρόκειται για την ίδια καγκελάριο η οποία τον Ιούλιο του 2015 απαίτησε από την "πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς" του κ. Τσίπρα να πάρει πίσω όλα τα νομοσχέδια που αφορούσαν στην κοινωνική πολιτική για τους Έλληνες. Απαίτησε οι Έλληνες πολίτες να μην πάρουν φορολογική ανάσα. Οι τελευταίοι πολίτες της Ε.Ε για την κ. Μέρκελ ήταν οι πολίτες που εκπρωσωπεί ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι καταστράφηκαν από την μερκελική πολιτική που έγινε παντιέρα της Ε.Ε. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια