Προσφατα
.

2.2.16

Εγκαινιάστηκε η νέα UNRA

Η κυβέρνηση της αριστεράς ξεπλένει τις Τράπεζες-Κοινωνική πολιτική μέσω crowdfunding.
Αφού επέβαλλαν ως χρέος οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους Έλληνες  τα εκατοντάδες δις ευρώ για την χρηματοδότηση των τραπεζών για να μην καταρρεύσουν και επέλθει χρεοκοπία,  και αφού τις παρέδωσαν σε ιδιώτες με την ανακεφαλαιοποίηση, έφτασε η ώρα που η σημερινή κυβέρνηση εγκαινιάζει την Εθνική Τράπεζα ως το μεγάλο "σωτήρα" των φτωχών Ελλήνων αλλά και της ελληνικής ανάπτυξης που πρέπει πάντα να περνά από τραπεζικό δάνειο.

Τράπεζες: Από εγκληματίες αγγελικά ιδρύματα
Η Εθνική Τράπεζα είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή τράπεζα που εγκαινίασε την συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding) διαφημίζοντας ότι πρόκειται για ένα αθώο σύστημα προσφορών από απλούς πολίτες από όλο τον πλανήτη, προσφορές που θα πηγαίνουν σε ανθρωπιστικά προγράμματα, προγράμματα υγείας, πρόνοιας, σίτισης, περιβάλλοντος, πολιτισμού και όλα εκείνα που μπορούν να καλύψουν αγγελικά την επιχείρηση που έχει στηθεί με εμπόρευμα τους κατεστραμμένους Έλληνες και εθνική οικονομία.
"Το act4Greece αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής" τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα της ΕΤΕ.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν φορείς υλοποίησης.
Η μέθοδος αυτή, συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή διεθνώς ως crowdfunding, έχει στο πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο ελληνισμός, υπογράμμισε η κυρία Κατσέλη.
Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες: 1) πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη, 2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, 4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5) περιβάλλον και αειφορία, 6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και 7) αθλητικές δραστηριότητες.

Παρατράπεζα Αλληλεγγύης
Η αλήθεια για το crowdfunding είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: Ένα fund ανώνυμων αλλά στην επίσημη γλώσσα των καλοπροαίρετων τραπεζών μεταφράζεται ως "πολυσυμμετοχική συγκέντρωση πόρων". Βαπτίζεται ως μία μορφή εναλλακτικής χρηματοδότησης η οποία ξεκίνησε εκτός του πλαισίου του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος, με αφορμή το μεγάλο ποσοστό απόρριψης επιχειρηματικών αιτημάτων για τη χρηματοδότηση business plans από τις τράπεζες. 
Έτσι, λοιπόν, χιλιάδες άγνωστοι "χορηγοί" (ή μόνο 10 με εκατομμύρια διαφορετικά ονόματα) παγκοσμίως στρώνουν το χαλί για το ποιες επιχειρήσεις συμφέρουν να υπάρχουν στην Ελλάδα και ως χορηγοί-μέτοχοι σε αυτές να εισπράττουν μετά το ποντάρισμα-χορηγία που έκαναν.   
Άλλωστε οι επιλογές που σου δίνει η Εθνική Τράπεζα είναι συγκεκριμένες. Η Τράπεζα επιλέγει τι θα προωθήσει και όχι η ελεύθερη βούληση του πολίτη αν θέλει να μπει στο επιχειρείν. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κλάδος είναι εκτός των προτεινόμενων καλύτερα να το κλείσει το μαγαζί πριν ακόμη το ανοίξει διότι τα πονταρίσματα-χορηγίες του "πλήθους" είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός καλυμμένος νομίμως από το ίδιο το κράτος. 

Οργανισμοί Ηνωμένων Επιχειρηματιών
Μάλιστα όποιος μπει στην σελίδα της Εθνικής Τράπεζας Act4Greece θα διαπιστώσει ότι οι στρατηγικοί εταίροι της τράπεζας για αυτή την "ανθρωπιστική" παρατράπεζα είναι: Το ίδρυμα Ωνάση, Λάτση, Μποδοσάκη ως τα μεγάλα κεφάλαια ενώ για την μάσκα της ανθρωπιάς στρατηγικός εταίρος είναι η ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco το παράρτημα της Ε.Ε, Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε και όλους τους "πεντακάθαρους" οργανισμούς που από το 2010 παγκοσμίως έχουν ανακατέψει το περιβάλλον, την ανάπτυξη με τις επενδύσεις και το τζογάρισμα μέσω funds και crowfunds. 
Η πονοψυχία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα που χειροκρότησε την κοινωνική παρατράπεζα φαίνεται από το πρώτο πρόγραμμα της μέσω του Αct4Greece: Σχολικά γεύματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αττική (μάλιστα, σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η δράση της εθελοντικής προσφοράς 2,5 ευρώ μέσω χρέωσης καρτών τραπεζών που διαθέτουν το σύστημα ανέπαφων συναλλαγών, μέσω μηχανημάτων ανάγνωσης καρτών).

 Η Θεανώ τρελαίνεται για UNRA
Την μεγαλύτερη χαρά όμως για τα εγκαίνια του Act4Greece την έκανε η υπουργός Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου που τα είπε όλα ξεκάθαρα τι έστηνε η κυβέρνηση από τον Απρίλιο του 2015 με σύνθημα την "ανθρωπιστική κρίση":
"Το Crowdfunding εγκαινιάστηκε από τον Απρίλιο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση επεξεργάστηκε την ιδέα και θέσπισε την κάρτα αλληλεγγύης. Η ΕΤΕ μάς χορήγησε δωρεάν την παραγωγή της κάρτας. Έτσι τον Ιούνιο μπορέσαμε να την δώσουμε σε 300.000 ωφελούμενους του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση. Εκείνη την ημέρα λοιπόν που οριστικοποιήσαμε την συμφωνία με την Εθνική για τη χορηγία της κάρτας αλληλεγγύης, η Εθνική μας έκανε ένα δώρο γνωρίζοντας την μεγάλη μας επιθυμία να δώσουμε δωρεάν σχολικά γεύματα στα παιδιά του Δημοτικού. Μας έδωσε 600.000 ευρώ σαν μια πρώτη μαγιά για τα χρήματα που θα απαιτούντο γι' αυτό το φιλόδοξο σχέδιο. Τότε η Διοικήτρια της Εθνικής, η κυρία Κατσέλη μας είπε : 
«Ξέρετε ότι αυτά τα χρήματα μπορείτε να τα πολλαπλασιάσετε με το crowd fundind; Η κάρτα αλληλεγγύης και η διπλή χορηγία της Εθνικής δημιούργησε ένα ντόμινο κοινωνικής και εταιρικής ευαισθητοποίησης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το crowd funding για τα σχολικά γεύματα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε όλη τη γη και θα φέρει την πλούσια σοδιά του για να βοηθήσει υλικά αυτή την προσπάθεια".
Μια UNRA, λοιπόν, γεννήθηκε επί αριστερής κυβέρνησης που μετά από 70 χρόνια ήρθε να αλώσει επενδύοντας, μέσω δήθεν βοηθειών και αλληλεγγύης, ό,τι έχει απομείνει όρθιο από έναν πόλεμο.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Η Νάνα Μούσχουρη λένε είναι πολύ θυμωμένη με τους έλληνες,πλέει πλάι με τη καλοστημένη προπαγάνδα των νεοναζί της Ευρώπης.Δε βλέπει κανένα επονείδιστο χρέος,καμμιά διαστροφή της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας,όλα είναι καλώς καμωμένα!Ακόμη μια τέτοια ελληνίδα πρέσβειρα να είχαμε και θα είχαν καταρεύσει οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης χωρίς τζιχαντιστικές επιδρομές.Ένα στούκας την ημέρα από έλληνες τέτοιους και πάπαλα οι πύργοι!