Προσφατα
.

11.2.16

Σύνορα το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει

Το ΝΑΤΟ δεν κάνει περιπολίες. Δεν είναι άλλωστε ο ρόλος του αυτός. Το ΝΑΤΟ υπερασπίζεται με πολεμικά μέσα τα κράτη-μέλη του όποτε αυτά ζητάνε την βοήθειά του πατώντας στην "αμυντική προστασία" των εδαφών. Στην προκειμένη περίπτωση την βοήθεια δεν την επέβαλλε η Ε.Ε αλλά η ελληνική κυβέρνηση. "Ελάτε να μάς φυλάξετε τα σύνορα γιατί εμείς μόνο τις τράπεζες ξέρουμε να φυλάμε", θα έλεγε ο Τσίπρας αν είχε το θάρρος μια φορά να πει αυτό που σκέφτεται πριν να κάνει αυτό που σκέφτονται άλλοι γι' αυτόν.
Η εθνική κυριαρχία και η υποχώρηση των συνόρων από εκεί που μέχρι σήμερα θεωρητικά είχαν τραβηχτεί με συνθήκες και συμφωνίες και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, έλαβαν τέλος. Όπως και η θεωρία ότι η Ε.Ε είναι μία Ένωση ισόνομων κρατών έλαβε τέλος από την στιγμή που μόνο η Γερμανία θα έχει την διοίκηση όλων των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Δηλαδή, δεν είναι το ΝΑΤΟ που έχει την διοίκηση αλλά η Γερμανία και δεν φυλάει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε το ΝΑΤΟ αλλά η Γερμανία που ως γνωστόν έχει αποδείξει με το οικονομοπολιτικό εξοντωτικό σχέδιο της ότι είναι εναντίον της Ελλάδας και με τις τελευταίες συμφωνίες της ότι είναι αδερφοποιτό κράτος με την Τουρκία.
Ποιος επέλεξε να είναι η Γερμανία ο συνδετικός κρίκος κανείς δεν μάς το έχει πει. Εμείς ως Έλληνες έχουμε μάθει πλέον να ενημερωνόμαστε για τα βασιλικά διαγγέλματα κι αν τυχόν αντιμιλήσει κανείς την ταμπέλα την έχουν έτοιμη: "Αντιδημοκρατική, αντιευρωπαϊκή, φασίζουσα γνώμη". Αυτή όμως η απόφαση την διοίκηση να την έχει η Γερμανία απλά επιβεβαιώνει ότι η Γερμανία φυλάει τα σύνορα του προτεκτοράτου της, δηλαδή της Ελλάδας.
Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα διοικείται από Γερμανούς και συνολικά θα έχει 57 πλοία, που θα βρίσκονται μόνιμα στη Μεσόγειο. Η κύρια δράση της θα είναι μεταξύ Λέσβου, Χίου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και των τουρκικών ακτών για να εντοπίζει διακινητές. Δηλαδή θέλουν να μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βρει μέσω των τεχνολογιών που έχει τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών από την ξηρά της Τουρκίας και θα πρέπει να αναπτυχθεί με στόλο λες και είναι έτοιμο να εξαπολύσει επίθεση ενάντια στην Ρωσία.
Επίσης το ΝΑΤΟ επειδή υπερασπίζεται εδάφη των κρατών-μελών του διά πυρός και σιδήρου τι ακριβώς θα κάνει με τις βάρκες που μεταφέρουν πρόσφυγες; Θα τους μαζεύει εν πλω στο κατάστρωμα δικών του πλοίων ή της Frontex και θα τους γυρίζει πίσω στην Τουρκία;  Θα παρακολουθεί με 57 πλοία απλά τους διακινητές επί μονίμου βάσεως; Όχι. 
Το λένε ξεκάθαρα: Θα τους αναχαιτίζει. Ως λαός που συνορεύει με την Τουρκία γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει "αναχαίτιση". Σημαίνει εικονική μάχη μερικές φορές και με αληθινά πυρά. Και ποιος θα είναι αυτός που ξέρει ότι οι "αναχαιτισμένοι" θα επιστρέφουν στην Τουρκία και δεν θα τους τακτοποιεί στον πάτο του Αιγαίου; 
Θα κάνει έλεγχο ποιος; Η Frontex της Γερμανίας ή το ελληνικό λιμενικό που θα παίρνει διαταγές από τον Γερμανό διοικητή; Αλήθεια πώς είναι τόσο σίγουρη αυτή η Ε.Ε ότι η Τουρκία που έχει βαρύ παρελθόν, παρόν και μέλλον στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι δεν θα φορτώνει σε βάρκες με το ζόρι πρόσφυγες για να τους "αναχαιτίζει" το ΝΑΤΟ μεσοπέλαγα; Ποιος θα τους δει; Το ραντάρ και ο δορυφόρος που χειρίζεται...το ΝΑΤΟ;
Ο μόνιμος σταθμός του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και όλος αυτός ο στόλος που θα πλέει θυμίζει περισσότερο ετοιμασία για αλλαγές στον χάρτη και όχι φύλαξη της Ε.Ε από άμαχους πρόσφυγες. 
Οι γκρίζες ζώνες εξαφανίζονται, η κυριαρχία από την πλευρά της Ελλάδας τελειώνει και όλο το φιλοευρωπαϊκό πολιτικό μέτωπο της Ελλάδας χειροκροτεί που για πρώτη φορά από το 1945 το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί τέτοια επιχείρηση...παρακολούθησης. 
Το γελοίο του πράγματος είναι ότι αφού φυλάνε τόσο δραστικά τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε για ποιο λόγο οι φράκτες στα εσωτερικά της σύνορα συνεχίζουν να σηκώνονται αφήνοντας τελευταία την Ελλάδα να μην μπορεί να σηκώσει φράκτη σε κανέναν, αφού όπως είπε πολύ "προφητικά" πριν μήνες ο Τσίπρας αναφερόμενος στο Αιγαίο: "Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα". Έτσι κάποιοι τότε τού το σφύριξαν στο αφτί και τα κατάφερε στην εντέλεια να μην υπάρχουν και ούτε να υπάρξουν ξανά.-
« PREV
NEXT »

7 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά είναι να τρίβεις τα μάτια σου με αυτά τα πρωτοφανή που συμβαίνουν.
Όχι τίποτε άλλο μας τα σερβίρουν έτσι ώστε να φαίνονται εντελώς φυσιολογικά.
Όμως ο διάβολος λένε κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Και στη περίπτωση αυτή δε μιλάμε για ένα διάβολο,αλλά για λεγεώνα διαβόλων.
Δυστυχώς η Ελλάδα αποδεικνύεται χωράφι,οικόπεδο των γερμανοαμερικανών κάτι περισσότερο και πιο αισχρά μεταμφιεσμένο με αυτές τις πρακτικές που ακολουθούνται.Ένας καρνάβαλος της Ευρώπης!Με τη Γερμανία να έχει το γενικό πρόσταγμα της καρναβαλικής εκδήλωσης υπό την υψηλή εποπτεία των Αμερικανών.
Και ο ρόλος των Τούρκων;
Ο ρόλος που τους δίνουν πάντοτε αυτές οι δυνάμεις,το μαστίγιο της Ελλάδας,και το θηρίο που το κατευνάζουν δίνοντάς του για να κάτσει καλά κάθε φορά κι από λίγες ελληνικές σάρκες!

Ανώνυμος είπε...

Γνώριζαν πολύ καλά, χρόνια πριν, που θα φτάσει το πράγμα.
Η Άννα Ψαρούδα μιλούσε για περιορισμό των εθνικών συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας από το 2008.
ΒΒ

Ανώνυμος είπε...

TITΛOΣ: ... EIMAΣTE ... NEOI KAI MEINAME ... ΠAIΔIA !


ΟI ΔPOMOI ήταν Σκοτεινοί και Λασπωμένοι
το Πιάτο στο Tραπέζι λιγοστό,
το Φιλί στο Kατώφλι ήταν Kλεφτό
και Eρωτες μέσα στις Kαρδούλες Kλειδωμένοι

Ήτανε NEOI ήτανε NEOI, ήταν ΠAIΔIA
και Eτυχε να ‘ναι και KAΛH ΣOΔEIA

Τα Bράδια Ξενυχτούσαν στα Yπόγεια,
και σβάρνα ολημερίς στις γειτονιές
AX! τα ΣOKKAKIA EKEINA κι οι ΓΩNIEΣ
Σφιχτά που Φυλάξαν TA TIMIA ΛOΓIA !

Ήτανε NEOI ήτανε NEOI, ήταν ΠAIΔIA
και έτυχε να ‘ναι και KAΛH ΣOΔEIA

Δεν Ξέρανε ΠATEPA, MANA ΣΠITI, MANA ΣΠITI
έναν ΔE ΔINAN για το ΣHMEPA ΠAPA
δε Pίχνανε δραχμές στον Kουμπαρά
δεν Kράταγαν Mεζούρα και Διαβήτη

Ήτανε NEOI ήτανε NEOI, ήταν ΠAIΔIA
και έτυχε να ‘ναι και KAΛH ΣOΔEIA (ZAPIA !)

Ανώνυμος είπε...

Άλλες εποχές το Γουδί θα είχε ζωηρή κίνηση!Σήμερα χάνεις τη Σάμο και το βαπτίζουν δημιουργική ασάφεια,ευρωνατοικό δείπνο,πολυπολιτισμική αναδημιουργία,ξένιος Ζευς.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να φύγουν γονατίζουν κι άλλο την Ελλάδα!Πού θα πάει αυτό το πράγμα...Μα κι αν θα φύγουν θα μας κοτσάρουν μια νέα στυγνή κυβέρνηση υπηρετών ξένων συμφερόντων!Ελλάδα Ελλάδα ζεις ιστορικές στιγμές,αλλά όχι δαφνοστεφανωμένες,είναι πλήρεις σειράς προδοσιών,με μια Ευρώπη ναζιστοκρατούμενη με προβιά προβάτων,και μια Τουρκία που χαιδεύεται και υπαγορεύει.

Ανώνυμος είπε...

Πήραν φόρα,βγάζουν οι Τούρκοι το Τσεσμέ στο κεντρικό Αιγαίο για να ψάξουν υδρογονάνθρακες και δε συμβαίνει τίποτα,μπορεί να εμφανιστεί και ως συμμαχικό πλοίο που αναζητάει λαθρεποίκους!Ο Παπανδρέου ο Αντρέας το 1987 με το ΄χώρα΄έλεγε βυθίσατε το χώρα κάποτε,κοίτα πώς αλλάζουν οι εποχές!

Ανώνυμος είπε...

ΛAKEΔEΣ OΛOI TOYΣ ! ΛAKEΔEΣ TΩN AΠOIKIOKPATΩN ! TI AΛΛΛAΞE MEXPI ΣHMEPA ; TIΠOTA ! OI IΔIEΣ KOΠPIEΣ/ΛAKEΔEΣ EINAI !