Προσφατα
.

24.1.16

Η ανάπτυξη της Ε.Ε λέγεται σκλαβοπάζαρο

Το ΔΝΤ ξεσκεπάζει την επιχείρηση "Πρόσφυγες"-Έρχεται το νέο μεσαιωνικό εργατικό δίκαιο της Ε.Ε
Δεν βιάζονται να λύσουν το προσφυγικό διότι πρώτα πρέπει να φτιάξουν τους νόμους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε που να νομιμοποιούν το σκλαβοπάζαρο και ο εργασιακός μεσαίωνας να γίνει μια πραγματικότητα με το ιλουστρασιόν της ευρωπαϊκής προόδου χωρίς να θιχτεί η εικόνα της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετεί.
Το ΔΝΤ, βεβαίως, δεν θα έμενε έξω από το τεράστιο κέρδος που μπορούν να φέρουν τα εργατικά χέρια προσφύγων και μεταναστών και γι' αυτό στην έκθεσή του "Το μεγάλο κύμα των προσφύγων στην Ευρώπη και οι οικονομικές προκλήσεις" ξεκάθαρα προτείνει να χρησιμοποιηθούν τα εργατικά χέρια κατεστραμμένων ανθρώπων σε επιχειρήσεις που θα επιδοτούνται με μισθό, όμως χαμηλότερο από αυτόν που παίρνουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.
Όπως επισημαίνει το ΔΝΤ ειδικά χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Σουηδία μπορούν να δουν θετικά αποτελέσματα στην οικονομία τους αν βάλουν σε επιδοτούμενη εργασία τους μετανάστες και πρόσφυγες που εισρέουν κατά χιλιάδες στις εν λόγω χώρες. Το ΔΝΤ προτείνει ότι καλό θα είναι οι χώρες να βάλουν για δουλειά με χαμηλό μισθό ακόμα και κατά την διάρκεια που ο πρόσφυγας ή ο μετανάστης περιμένει την χορήγηση ασύλου του. Δηλαδή, θα είναι σε κατάσταση ομηρίας για το αν θα πάρει τα χαρτιά ασύλου αλλά από την άλλη θα εργάζεται για να μην πιάνει χώρο στο κράτος που θα φτάσει μετά την προσφυγική του οδύσσεια. Το κόλπο σε αυτή την πρόταση που συνδέει το άσυλο με την εργασία είναι ότι αν ο πρόσφυγας ή μετανάστης δεν παράγει τόσο όσο θέλει το ευρωπαϊκό κράτος ή είναι καταρτισμένος σε κάτι που δεν το έχει ανάγκη η χώρα, τότε η αίτηση χορήγησης ασύλου να μην επικυρωθεί και να τον απελάσουν νομίμως.
Η δεύτερη απίστευτη πρόταση του ΔΝΤ προς την Ε.Ε είναι ότι πρέπει να διαχωριστούν οι πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες διότι όπως αναφέρει η έκθεση "τα χαρακτηριστικά των οικονομικών μεταναστών μπορεί να είναι διαφορετικά από εκείνα των προσφύγων, σε όρους δημογραφικούς αλλά και δεξιοτήτων, επιπλέον με τα κίνητρα που τους κάνουν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τις πιθανότητες να θέλουν να μείνουν μακροπρόθεσμα στις χώρες όπου αναζητούν άσυλο". Εργατικά χέρια, δηλαδή, δύο ποιοτήτων: Με πτυχία και ειδικότητες που τις χρειάζονται οι ευρωπαϊκές χώρες και  από κατεστραμμένες πατρίδες που είναι αδύνατον να ξαναγυρίσουν σε αυτές όπως η Συρία,  και σε εργατικά χέρια φτωχών χωρών όπως το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, ο Σομαλία κ.λπ που μπορούν να τους επιστρέψουν πακέτο πίσω όταν πια δεν θα τους χρειάζονται.

Η Γερμανία πίσω από την κονόμα του προσφυγικού
Η έκθεση του ΔΝΤ έρχεται να συμπληρώσει την συμβουλή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Σόιμπλε, που έδωσε στους ομόλογούς του στο Γιουρογκρούπ της 9ης Νοεμβρίου του 2015. Είχε προτείνει τότε: "Αν έχετε προβλήματα με την ανάπτυξη, δεχθείτε απλώς περισσότερους πρόσφυγες" Εκτίμησε  τότε ότι η έλευση τριών εκατομμυρίων μεταναστών στην Ε.Ε. ως το 2017 θα έχει μια αδύναμη, αλλά θετική επίπτωση στην οικονομική ανάκαμψη. 
Πριν έρθει η έκθεση του ΔΝΤ ήταν ακατανόητη η πρόταση του Γερμανού υπουργού που συνέδεσε την υπερπληθώρα προσφύγων με την  οικονομική ανάπτυξη μέσω των προσφύγων. Μετά όμως από αυτή την έκθεση του ΔΝΤ αρχίζουν τα πράγματα να ξεδιαλύνουν διότι η έκθεση αναφέρει ότι ναι μεν οι μισθοί των προσφύγων και μεταναστών θα είναι χαμηλότεροι από των ντόπιων εργαζομένων, αλλά με τον καιρό θα κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς. Δεν αναφέρει πουθενά όμως αν η ψαλίδα θα κλείνει προς τα πάνω προς τους μισθούς των ντόπιων εργαζομένων ή προς τα κάτω προς τους μισθούς των προσφύγων-μεταναστών που μία πανευρωπαϊκή πολιτική απόφαση θα ορίσει το πλαφόν για τους νέους σκλάβους των πλουσίων κρατών της Ε.Ε. Εδώ έρχεται να κολλήσει και η πρόταση προ μηνών του προέδρου της Κομισιόν, Γιούνκερ, για έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό που πρέπει να θεσπιστεί μέσα στο 2016. 

Η Γερμανία λεηλατεί τους πρόσφυγες...για την διαμονή τους
Πάντως, η Γερμανία του κυρίου Σόιμπλε που βλέπει ανάπτυξη των κρατών που απορροφούν πρόσφυγες ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας και της Ελβετίας άρχισε να κατάσχει αντικείμενα αξίας, κοσμήματα και μετρητά από τους πρόσφυγες που εισέρχονται στην χώρα έτσι ώστε να πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα παραμονής τους.
Πρώτη η Βαυαρία αλλά και τα νότια κρατίδια της Γερμανίας αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυτή την ναζιστική τακτική ενώ ο Γιοαχίμ Χέρμαν, υπουργός εσωτερικών της Βαυαρίας, δήλωσε πως οτιδήποτε αξίζει πάνω από 750 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί νόμιμα ενώ τόνισε πως η νομοθεσία και η ιδέα είναι παρόμοιες με αυτές της Ελβετίας και της Δανίας. Στο γειτονικό κρατίδιο του Μπάντεν Γούτεμπεργκ, οι κατασχέσεις ξεκινούν σε όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 350 ευρώ. 
Η αναγκαστική  φτωχοποίηση και εξομοίωση οικονομικά προς τα κάτω όλων των προσφύγων αυτή την στιγμή γίνεται νόμος στα βόρεια κράτη της Ε.Ε έτσι ώστε να νομοθετήσουν το νέο μεσαιωνικό εργατικό "δίκαιο" που θα επιδοτείται από την Ε.Ε και θα πλουτίζει τόσο τις μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις που θα προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικά χέρια αλλά και τα δημοσιονομικά νούμερα αυτών των κρατών θα είναι πάντα υψηλά σε σχέση με κράτη που πρέπει να μείνουν στον πάτο του χάρτη ανάπτυξης όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια