Προσφατα
.

24.1.16

Ο καμένος εγκέφαλος ενός Ναζιστή

Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς, που είναι γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις του, μοίρασε σήμερα ψεύτικα δακρυγόνα σπρέι σε γυναίκες, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να μάθουν να αμύνονται απέναντι στις επιθέσεις των μουσουλμάνων. 
Το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς, που έχει 12 βουλευτές στο 150μελές κοινοβούλιο της Ολλανδίας, βλέπει το τελευταίο διάστημα τη δημοτικότητά του να αυξάνεται, μετά τις ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί για την άφιξη χιλιάδων μεταναστών στην Ευρώπη. 
Εκμεταλλευόμενος τις επιθέσεις που δέχτηκαν πολλές γυναίκες στην Κολονία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, ο Βίλντερς επανέλαβε, σε μια συγκέντρωση στην πόλη Σπαϊκενίσε, στη δυτική Ολλανδία, την πάγια θέση του απέναντι σε αυτό που χαρακτηρίζει "ισλαμική εισβολή". 
"Πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα", είπε μοιράζοντας στις γυναίκες ψεύτικα δακρυγόνα σπρέι, τα αληθινά απαγορεύονται στη χώρα του. 
Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εφοδιαστούν με αυτά, συνέχισε, για να προστατευτούν από τις "ισλαμικές βόμβες τεστοστερόνης". 
Μερικές δεκάδες γυναίκες ωστόσο διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας: "Ο Βίλντερς είναι ρατσιστής, όχι φεμινιστής!" και δέκα από αυτές συνελήφθησαν από αστυνομικούς. 
Την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής είχε ζήτηση τον εγκλεισμό των μουσουλμάνων ανδρών μεταναστών σε κέντρα για αιτούντες άσυλο, για να προστατευτούν οι Ολλανδέζες. 
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία θα διεξαχθούν το 2017 όμως, αν γίνονταν σήμερα το PVV θα εξέλεγε τον αριθμό-ρεκόρ των 36 βουλευτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια