Προσφατα
.

30.1.16

Ένα Μνημόνιο Μάρσαλ γεννιέται

Το ΟΧΙ στο ασφαλιστικό και η απειλή για έξοδο από την Σένγκεν φέρνει το "ανθρωπιστικό" Μνημόνιο-Έτοιμοι για τον νέο έντιμο συμβιβασμό.
Η απειλή της Κομισιόν για έξοδο από την Σένγκεν, η οποία είναι μια καλυμμένη απειλή εξόδου από την Ε.Ε και ο "έντιμος συμβιβασμός" που ειπώθηκε ξανά από τον υπουργό Τσακαλώτο στην τελευταία εκδήλωση "The World in 2016 Gala Dinner" του Economist, βάζουν και πάλι την Ελλάδα σε μια κατάσταση πολιτικοοικονομική που θυμίζει το καλοκαίρι του 2015. Η κυβέρνηση μετατρέπει τις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα σε ένα άτυπο δημοψήφισμα, αφήνει τους πολίτες να θεωρούν ότι μέσω των σφοδρών κινητοποιήσεων θα νικήσουν τους μνημονιακούς όρους για ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά στο τέλος της "λαϊκής νίκης" υπάρχει η γνωστή σε όλους αποσταθεροποίηση του οικονομικού συστήματος, μια αξιολόγηση που θα τραβήξει  εβδομάδες και που μετά από αυτή η αναγκαστική λύση  είναι ένα Μνημόνιο  που  θα υπογράφει γιατί ο "έντιμος συμβιβασμός" σημαίνει Μνημονιακή Σύμβαση, όποιο όνομα και αν της δοθεί.

Μνημόνιο και Προσφυγικό αλληλένδετα
Το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του ESM, Ρένγκλινγκ, σε συνεντεύξεις που δίνει σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και σε ομιλίες ανά τον κόσμο τονίζει ότι η Ελλάδα ίσως βρεθεί σε δυσκολία ρευστότητας τον Φεβρουάριο και επισημαίνει  ότι η "μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος των 86 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά το σχέδιο αυτό θα είναι μάλλον επώδυνο, καθώς κάποιοι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να παραιτηθούν από μελλοντικά τους δικαιώματα".
Παράλληλα τρέχει η απαίτηση των Ευρωπαίων να μπει ξανά στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας το ΔΝΤ και να μην μείνει μόνο στο ρόλο του αξιολογητή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει πάρει μόνο την πρώτη δόση των δανεικών από το τελευταίο Μνημόνιο που υπέγραψε και να υπάρχουν ακόμη δανεικά για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες αλλά το νέο βάρος που πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση είναι το προσφυγικό. Όλοι μέχρι στιγμής δεν βάζουν την νέα οικονομική πληγή στον λογαριασμό των εξόδων της χώρας, αλλά το ΔΝΤ το υπολογίζει στο 0,17% του ΑΕΠ (περίπου 300 εκατ. ευρώ)  για την Ελλάδα σε έκθεσή του για τις οικονομικές συνέπειες από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (The Refugee Surge in Europe: Economic Challenges). Το ΔΝΤ μπαίνει στο παιχνίδι του ρυθμιστή των δημοσιονομικών με αφορμή το προσφυγικό αυτή την φορά. 
Μόνο που το νούμερο της έκθεσης αφορά στα έξοδα της Ελλάδας που έπαιξε τον ρόλο της γέφυρας των προσφύγων για την διέλευσή τους προς τις βόρειες χώρες της Ε.Ε. Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση με την απειλή για έξοδο από την Σένγκεν είναι υποχρεωμένη να συζητά μέχρι και για την εγκατάσταση 400,000 τουλάχιστον προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα για μήνες ή ίσως και για χρόνια. Το δημοσιονομικό κόστος θα ανέβει και τα 300 εκατ. ευρώ θα πολλαπλασιαστούν αναγκάζοντας την Ελλάδα για να μην χάσει την ένταξή της στην Συμφωνία Σένγκεν να υπογράψει ένα έξτρα Μνημόνιο για να καλύψει την υπόχρεωσή της απέναντι στους εταίρους. Αυτή την φορά το Μνημόνιο μπορεί να μην έχει άρθρα προς ψήφιση που να αφορούν στα δημοσιονομικά αλλά και στις περικοπές εθνικής ανεξαρτησίας με την απειλή ότι το μεταναστευτικό μπορεί να φέρει κοινωνική αποσταθεροποίηση και ακραίες κοινωνικές εξάρσεις μέσα στην χώρα και κατ' επέκταση και στην Ευρώπη.

Το νέο "ΟΧΙ" που θα γίνει "ΝΑΙ"
Ο πρώτος "έντιμος συμβιβασμός" για την αριστερή κυβέρνηση ήρθε ακριβώς μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που η πλειοψηφία του λαού είπε "ΟΧΙ" στο Μνημόνιο 3 (το οποίο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων).  Ο δεύτερος "έντιμος συμβιβασμός" θα έρθει την στιγμή που η πλειοψηφία του λαού λέει "ΟΧΙ" στο ασφαλιστικό-φορολογικό. Η μεγάλη πιθανότητα να μην περάσει από την Βουλή και ο λαός να νιώθει νικητής θα φέρει ένα έξτρα Μνημόνιο αφού οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα αυξηθούν χάνοντας τον στόχο της εξοικονόμησης του 1,8 δις ευρώ ετησίως μόνο από τις περικοπές δαπανών από το συνταξιοδοτικό. 
Παράλληλα, το Κράτος και οι δανειστές γνωρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν "στεγνώσει" από ρευστό με αποτέλεσμα το χρέος των Ελλήνων στο κράτος να σπάσει όλα τα ρεκόρ φτάνοντας τα 85 δις ευρώ (όσο δηλαδή το δάνειο του Μνημονίου 3) με τα νέα ληξιπρόθεσμα να φτάνουν τα 16 δις ευρώ. Οι απλήρωτες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία με το τέλος του 2015 έφτασαν τα 2,5 δις ευρώ (δηλαδή δύο ετήσιοι στόχοι περικοπών από το ασφαλιστικό που απαιτεί το Μνημόνιο 3). 
Σε όλα αυτά προστίθεται και το δημόσιο έξοδο του προσφυγικού που πρέπει να επωμιστεί το Κράτος, αν δεν θέλει να βγει από την Σένγκεν. Ακόμα κι αν τα ευρωπαϊκά κονδύλια κλείσουν κάποιες πληγές δεν  λύνουν το πρόβλημα της στέγασης, σίτισης, φύλαξης, επαναπροώθησης, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και χρηματοδότησης για ένταξη στην εργασία. 
Κρυφή πληγή η έξαρση των Ελλήνων αστέγων που μετά την εφαρμογή του νόμου για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας θα αναγκάσει το Κράτος να κάνει πιο ευκολόπεπτο τον νέο "έντιμο συμβιβασμό" για την υποκινημένη  ανθρωπιστικής κρίσης που ήταν το πολιτικό άλλοθι της σημερινής κυβέρνησης κατά την πρώτη της παρουσία στην εξουσία. Οι πληγές χιλιάδων αστέγων, χιλιάδων προσφύγων και εκατομμυρίων ανασφάλιστων μόνο με Μνημόνιο τύπου Σχεδίου Μάρσαλ μπορούν να "επουλωθούν". Άλλωστε η νυν κυβέρνηση πάντα ένα Νέο Σχέδιο Μάρσαλ έβαζε ως  σωτήρια λύση στις προεκλογικές και κυβερνητικές προτάσεις προς τους δανειστές. Ήρθε η ώρα οι δανειστές να υλοποιήσουν την δήθεν ελληνική πρόταση που κρατούσαν για χρόνια στα συρτάρια των Βρυξελλών. 
« PREV
NEXT »

5 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ελληνικές κυβερνήσεις;
Υπερασπίζονται το ελληνικό κράτος,τα ελληνικά συμφέροντα,τον ελληνικό λαό;

Ανώνυμος είπε...

ΘEMA: TI EXOYMAI NA AKOYΣOYMAI !!!

1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ/ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ) (του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου) !

2.«Ανυπόφορη Σιωπή και Tοξική Προπαγάνδα» ήταν η αντίδραση των Eταίρων στις προτάσεις του ως Υπουργού Οικονομικών για την αντιμετώπιση της Eλληνικής Kρίσης, είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε διάλεξή του στο King`s College του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας.
Όπως σημείωσε, ANEMENE ότι οι προτάσεις του θα γίνονταν KATAνοητές από "Πιστωτές" που επιθυμούσαν την Eπιστροφή των Xρημάτων που είχαν δανείσει στην Ελλάδα. «Η μόνη ερμηνεία για όσα έκανε η τρόικα είναι ότι ΔEN HΘEΛE πίσω TA XPHMATA της. Επέβαλε Πολιτικές που ΔEN Eπέτρεπαν την Παραγωγή Eισοδήματος ώστε να γίνει Aποπληρωμή του Xρέους», ανέφερε ενδεικτικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας. (ΚΥΠΕ: Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία-Λονδίνο) !


PEZOYMAI:

A.) OTAN KAI OΠOIOΣ ΔEN EXEI ΠOΛITIKH KAI ΦIΛOΣOΦIKH ANTIΛHΨH, TOTE ΠAEI ΣE MAΓIΣEΣ ΣE XAPTOPIXTPEΣ ! ΣTA ANΩ KEIMENA YΠAPXEI ΠANTEΛH EΛΛEIΨH (KAI OXI MONO NOHMOΣYNHΣ !) !

B.) (ΔEN EINAI AΣXETO TO Mehrwert !!!) OΠOIOΣ METAΦPAΣE TO "Mehrwert" ΩΣ "YΠEPAΞIA", ΔEN KATAΛABAI KAI KATANOHΣE THN "ATOΠO AΠAΓΩΓH" KAI THN EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA ! O "MAYPOΣ" ΣΩΣTA TO METAΦPAΣE AΠO TA EΛΛHNIKA ΣTA ΓEPMANIKA KAI TO EIΠE ΣTHN ΓEPMANIKH ΓΛΩΣΣA, EΣEIΣ ΓIATI TO METAΦPAZETAI ΛAΘOΣ ΣTA ... EΛΛHNIKA ;;; H ΣΩΣTH ΔIATYΠΩΣH TOY "ΠPOBΛHMATOΣ" ΛYNEI KAI TO ... "ΠPOBΛHMA" !!! AOYA AOYA PEEEE !!!

C.) O/H ANΘPΩΠOΣ/ZΩH EINAI H ΣTAΘEPA, TO XPHMA EINAI H METABΛHTH ! H "ΣTAΘEPA" ΣTHN ZΩH MAΣ EINAI KOINH ΣE OΛOYΣ (ΓIA TOYΣ Idioten: ΛEΓETAI ΘANATOΣ !) ! ΛYNOYMAI ΩΣ ΠPOΣ TI ;;; IΔOY TO ΠPOBΛHMA TOY OΛOKΛHPΩMATOΣ ! ΠOY ΔIAΦOPIZOYMAI ;;;BIBA KAI KAΛA KPAΣIA !!!ΣHM: H "ΛOΓIKH" TΩN KEIMENΩN 1. KAI 2. EINAI "KΛEMENH" KAI ΣYN TOIΣ AΛΛOIΣ ΔIAΣTPEBΛΩMENH !!! ... OI ΔHMIOYPΓOI ...

Ανώνυμος είπε...

Μα πόσο απατεώνας μπορεί να είσαι λέγοντας ψέμματα για να αρπάξεις την εξουσία!Αφού ήθελες να ψηφίσεις μνημόνιο και να υποδουλώσεις την Ελλάδα και τους έλληνες σε αχρείους τοκογλύφους που εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι είσαι ό,τι πιο ελεεινό πολιτικό απόρριμμα.

Ανώνυμος είπε...

TI BPHKAMAI !!!

................................

ΑΝΏΝΥΜΟΣΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, ΜΑΪ́ΟΥ 08, 2015 9:03:00 Μ.Μ.
«Εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες ή οι δεσμεύσεις της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς, δεν θα θυσιαστεί ο λαός, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα» πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν μιλάμε για υποχωρήσεις που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό ή καταστρέφουν τη δημοκρατία !!!!!ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Βρέ μεγάλε τι λές ;;

Τί ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (και Ιστορικά να το δούμαι από την λεγώμενη Βιομηχανική Επανάσταση) ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε σχέση με την "Κοιλαράτη Εργοδοσία" ;;
Μα σε Παγκόσμοια Κλίμακα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ταυτίζεται με τον Λαό της εκάστοωτης Χώρας (Πέρα τους Απευλευθερετικούς Επαναστατικούς Αγώνες), έτσι δεν Είναι βρέ φίλε ;; Ακόμη και οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ στο Απάνθρωπο Οικονομικό Σύστημα του Ψέματος Χρησιμοποιούν "Αριστερή Φρασεολογία/ορόλογία ! Φίλε δεν Σου Ανακαλύπτω την ... Αμερική !!!

Και όσο αναφορά την έννννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τί ορίζεται ετυμολογικά "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ;;
Ποιός και τί είτανε το ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (όχι Υποκείμενο !!!) ;;; Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ;;;

Και με ... λίγο ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ κ. ΕΠΑΓΩΓΕΣ) βγαίνει το ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ !!! ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αντιστρόφως Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!

Εάν διαφωνείς, και ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και Ελευθερία να διαφωνείς, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ότι απλά, Είσαι στο ΚΟΛΠΟ αυτού το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ !

Μην το ... κουράζουμαι λοιπόν !!!

Και προς όλους: Μπορείται να κλέβεται τα πάντα, αλλά τοις ΙΔΕΕΣ δεν μπορείται να τοις κλέβεται και να τοις Αλλοιώνεται, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΜΕ ... ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ και ... Αλοίμονο και ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ !!!

Παρακαλούμαι για ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ κ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, κ. ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ κ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (σε όλους τους τομείς της Κοινωνίας !)


Ciao Amici !

Ανώνυμος είπε...

GRIECHISCHER WEIN SONGTEXT - Udo Jürgens 1973/74

Es war schon dunkel, als ich durch Vorstadtstraßen heimwärts ging.
Da war ein Wirtshaus, aus dem das Licht noch auf den Gehsteig schien.
Ich hatte Zeit und mir war kalt, drum trat ich ein.

Da saßen Männer mit braunen Augen und mit schwarzem Haar,
und aus der Jukebox erklang Musik, die fremd und südlich war.

Als man mich sah, stand einer auf und lud mich ein.


GRIECHISCHER WEIN IST SO WIE DAS BLUT DER ERDE !

Komm', schenk dir ein
und wenn ich dann traurig werde,
liegt es daran, dass ich immer TRÄUME VON DAHEIM
DU musst verzeih'n.

Griechischer Wein, und die altvertrauten Lieder.
Schenk' noch mal ein!
Denn ich fühl' die Sehnsucht wieder;
in dieser Stadt werd' ich immer nur ein Fremder sein,
und allein.

Und dann erzählten sie mir von grünen Hügeln, Meer und Wind,
von alten Häusern und jungen Frauen, die alleine sind,
und von dem Kind, das seinen Vater noch nie sah !

Sie sagten sich immer wieder: Irgendwann geht es zurück.

Und das Ersparte genügt zu Hause für ein kleines Glück.
Und bald denkt keiner mehr daran, wie es hier war.

GRIECHISCHER WEIN IST SO WIE DAS BLUT DER ERDE

Komm', schenk dir ein
und wenn ich dann traurig werde,
liegt es daran, dass ich immer TRÄUME VON DAHEIM
DU musst verzeih'n.

Griechischer Wein, und die altvertrauten Lieder.
Schenk' noch mal ein!
Denn ich fühl' die Sehnsucht wieder:
in dieser Stadt werd' ich immer nur ein Fremder sein,
und allein.


AYTO TO TPAΓOYΔI EINAI TO ΩPAIOTEPO ΞENO TPAΓOYΔI ΓIA TON EΛΛHNA KAI THN EΛΛAΔA ! KAI ΦYΣIKA EIMAΣTAN MAPTYPEΣ THΣ "ΔHMIOYPΓIAΣ" TOY ΣE ENA BAYAPEZIKO YΠAIΘPIO Biergarten ! KAI ΦYΣIKA THN ΣYNTAΞH TOY THN EKANE ENA "AETOΠOYΛO" ΠOY EΣΩΣE "TOTE" TON ΣΩΣTH TOY ... ΠEIPAIA !
KAI ΦYΣIKA EITANE ΓENNHMA ΘPEMA ΘPYΛOΣ/ΓAYPOΣ=ΛAOΣ !

AKOYΣTE TO TPAΓOYΔI AYTO, THN MOYΣIKH TOY KAI TO ΠAΘOΣ TOY !!!
ΔEN XPEIAZETAI NA ΞEPETE THN ΓEPMANIKH ΓΛΩΣΣA, ΘA TO KATAΛABETE, ΘA TO NIΩΣETE !

IΔIAITEPA ΣTHN ΣTPOΦH:

GRIECHISCHER WEIN IST SO WIE DAS BLUT DER ERDE
Komm', schenk dir ein
und wenn ich dann traurig werde,
liegt es daran, dass ich immer TRÄUME VON DAHEIM
DU musst verzeih'n.


(AYTH EINAI H AΛHΘEIA THΣ ΔHMIOYPΓIAΣ TOY TPAΓOYΔIOY !)