Προσφατα
.

16.1.16

Πορτογαλία: Η πρώτη γερμανική αποικία

Η Πορτογαλία μπορεί να βγήκε από τα μνημόνια αλλά ο εφιάλτης της ήταν τελικά η επόμενη ημέρα των μνημονίων. Η Γερμανία μέσω των δικών της βιομηχανιών και εταιριών κυριολεκτικά μετέτρεψε μία χώρα σε κανονική γερμανική αποικία. Οι γερμανικές βιομηχανίες  και εταιρείες ανεβάζουν τα κέρδη τους όταν οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας των Πορτογάλων που εργάζονται σε αυτές είναι δυσχερέστατες. 

Η Πορτογαλία όμως έχει ένα καινούργιο παρατσούκλι. Λέγεται και "Lidlχώρα" αφού η γερμανική εταιρεία "Lidl" έχει 240 καταστήματα σε όλη την χώρα, αριθμό ρεκόρ παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό. 

Η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι από τις ξένες εταιρείες η οποία έκανε έφοδο στην Πορτογαλία κατά και μετά  την θέσπιση των μνημονιακών νόμων που έγιναν νόμοι του κράτους ανεβάζοντας τα κέρδη της καταπατώντας νόμιμα πλέον όλα τα πρώην εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. 

Στόχος της εταιρείας είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι ξεπερνούν τα 3 χρόνια εργασίας να μπαίνουν σε καθεστώς παρακολούθησης από την ίδια την εταιρεία κάθε λεπτό της απασχόλησής τους μέσα στα καταστήματα ψάχνοντας αφορμές να διώξουν όσους βάση ηλικίας και χρόνων εργασίας δεν συμφέρουν την ίδια την εταιρεία να τους κρατά στο μισθολόγιο. Ατύπως χρησιμοποιεί λίστες για τους εργαζόμενους σε αυτές ως "Κίτρινους", "Πράσινους" και "Κόκκινους" ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου για την εταιρεία βάση ηλικίας και δικαιωματικών απολαβών του. Ο "Κόκκινος" είναι ο "μελλοθάνατος" της απόλυσης.

Πέρα όμως από κανονική εισβολή γερμανικών εταιρειών που ως επενδυτές μπήκαν στην Πορτογαλία εν μέσω μνημονίων και αναπτύχθηκαν μετά την λήξη αυτών, οι συνθήκες ζωής και εργασίας στην χώρα έχουν γίνει κυριολεκτικά τριτοκοσμικές. Ακόμα και οι οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς είναι αδύνατον να πληρώσουν τους φόρους ενώ με τους νέους εργασιακούς νόμους αν ασθενήσεις τότε οι ημέρες ασθένειας αφαιρούνται από το μισθό.Υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που μπήκαν στο δίλημμα να ζήσουν ή να εργαστούν και κάποιοι επέλεξαν την ανεργία για να ζήσουν. 

Ακόμα όμως και οι νέες καινοτόμες εταιρείες που στήνουν Πορτογάλοι κυρίως σε πωλήσεις υπηρεσιών μέσω ίντερνετ μπορεί να φέρνουν μεγάλους τζίρους  χρόνο με τον χρόνο όμως οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι δύσκολο να περάσουν τα 550 ευρώ μισθό που αναλογεί σε πτυχιούχο πανεπιστημίου και βέβαια οι θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες για να καλύψουν το εργατικό δυναμικό της χώρας. 

Δύο χρόνια μετά την έξοδο της Πορτογαλίας από το μνημόνιο και μετά από την αποκρατικοποίηση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων,  υπηρεσιών και δημόσιας γης η χώρα κατάφερε να γίνει μία αποκλειστική αποικία της Γερμανίας αποδεικνύοντας ότι το καλό παιδί που τηρεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών μετατρέπεται μετά την επιτήρηση στον καλύτερο δούλο των δανειστών και επιτηρητών του. 

Το γερμανικό κανάλι WDR έκανε ένα ντοκιμαντέρ  για την χώρα πρότυπο της Τρόικα το οποίο δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Το να βλέπεις το καλύτερο αποτέλεσμα μιας χώρας που κατάφερε να βγει από το μνημόνιο αυτομάτως σε προσγειώνει απότομα όποια ελπίδα κι αν είχες για την υπό μνημονιακή εποχή της Ελλάδας. 

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ
« PREV
NEXT »

3 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Είναι τρομερό να ξεκινάς από μια αφετηρία κοινής πορείας και ισότιμης ένωσης των λαών και να καταλήγεις ένα ανδράποδο!Το οδυνηρό είναι ότι υπάρχουν ακόμη θιασώτες αυτής της κατάπτυστης Ευρώπης!Πιστεύουν στο ευρωπαικό όνειρο,αδρανείς και αθεράπευτα ηλίθιοι!Να κυριαρχούν τα σισσίτια το 2016,τ΄ακούς Αλέκοοοο,μιλάμε για σισσίτια λες και βρισκόμαστε το 1943..!Αμετανόητοι,ηλιθιόπληκτοι,χαιβάνια της Ευρώπης!

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο κακό το έκανε ο Τσίπρας και οι συν αυτώ.Ακόμη χειρότερος κι από τον Γιωργάκη,εκείνος άβουλο ον,μια πλαστελίνη στα χέρια των τοκογλύφων,τον έπλασαν όπως ήθελαν,μα ο Τσίπρας εσκεμμένα,ηθελημένα αν και είχε το υπερόπλο του δημοψηφίσματος υπηρετεί πιστά ως συμφωνημένα τα πάντα!Το ψέμα και η εξαπάτηση χωρίς προηγούμενο,η αναξιοπιστία στο έπακρο!Ποιόν πια να εμπιστευτείς;Τον Κυριάκο;/Ωχου μάνα μου!Καλύτερα μιας ωρας ελέυθερης ζωής παρά Κυριάκο Τσίπρα εντός της φυλακής!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεκίνησε ποτέ ως ισότιμη η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα...
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1_%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%A7%CE%AC%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%B1

Καλά καμουφλαρισμένη ξεκίνησε από πρώην ΝΑΖΙ τάχα μου μετανοούντες που ο Αντενάουερ έδωσε χάρη.
Πρώτος και καλύτερος το Νομικό Μυαλό της IG Farben ο Walter Halstein.
https://www.youtube.com/watch?v=oFE1p6LgkSQ

Who is Who in the “Brussels EU”:
Meet the financiers of the “Brussels EU”
http://www.eu-facts.org/en/whoiswho/architects.html

Το Ευρώ και το 4ο Ράϊχ
http://www.analyst.gr/2015/05/22/to-euro-kai-to-4o-raix/view-all/


α σχέδια της Γερμανίας

Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς τι ακριβώς σχεδιάζει η Γερμανία για την Ελλάδα, καθώς επίσης για την υπόλοιπη Ευρώπη. Φυσικά δεν αναφερόμαστε στους Γερμανούς Πολίτες, αλλά σε εκείνη τη βιομηχανική ελίτ, η οποία κυβερνάει τη χώρα απολυταρχικά, κρυμμένη στο παρασκήνιο.

Πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για απογόνους των ναζί, αρκετοί από τους οποίους απέκτησαν τις ιδιοκτησίες τους με τα κλεμμένα χρήματα κατακτημένων λαών, τα οποία είχαν «φυγαδεύσει» έγκαιρα εκτός Γερμανίας – μεταφέροντας τα αργότερα προσεκτικά στη χώρα τους. Τα βασικά σχέδια της Γερμανίας είναι επιγραμματικά τα εξής:

(α) Η ανάκτηση της εθνικής της κυριαρχίας, η ανεξαρτητοποίηση της καλύτερα από τις Η.Π.Α. – μέσω την κατάκτησης μίας ηγεμονικής θέσης στην Ευρωζώνη, κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, με οικονομικά μέσα.

(β) Η εξασφάλιση της εξόφλησης των απαιτήσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της, από τις χώρες-οφειλέτες της, μέσω της «κατάληψης» του εκάστοτε υπουργείου οικονομικών και της επιβολής υψηλών φόρων. Διαφορετικά θα χρεοκοπήσει η Γερμανία, αφού δεν θα μπορούν να πληρώσουν πολλές χώρες και θα ζητήσουν διαγραφή χρεών.

(γ) Η δημιουργία ζωνών φθηνού εργατικού δυναμικού και χαμηλού κόστους στο Νότο, καθώς επίσης στην Ανατολική Ευρώπη – έτσι ώστε να παράγονται προϊόντα ανταγωνιστικά των κινεζικών και λοιπών ασιατικών.

(δ) Οι επενδύσεις των γερμανικών χρηματικών πλεονασμάτων στις περιοχές αυτές (εξαγορά των κερδοφόρων κοινωφελών επιχειρήσεων, οικοπέδων κλπ.), υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ασφαλείς – γεγονός που σημαίνει ότι, θα πρέπει να ελέγχονται ασφυκτικά όλες οι χώρες-αποικίες.

(ε) Ο έλεγχος των Γερμανών Πολιτών, όσον αφορά τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό – αφενός μεν από φορολογικής πλευράς, αφετέρου για να ενισχύονται οι δικές της ξένες επενδύσεις.

(στ) Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, πλήρης έλεγχος με στόχο την εξασφάλιση πρόσβασης στα ενεργειακά αποθέματα τους – επίσης, καλύτερη πρόσβαση στα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πλήρης σχεδόν ενεργειακή εξάρτηση της Γερμανίας από τη Ρωσία.