Προσφατα
.

15.1.16

Και η Ελβετία θα ληστεύει τους πρόσφυγες

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Δανία. Αυτό φαίνεται πως θα ισχύει στην Ευρώπη των πολιτισμένων όπου ανακάλυψαν την φιλοξενία των αυτοχρηματοδοτούμενων προσφύγων. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian» όσοι πρόσφυγες καταφτάνουν στη χώρα, θα πρέπει να καταβάλουν στο κράτος προσωπικά αντικείμενα αξίας 1.000 ελβετικών φράγκων, προκειμένου να συμβάλλουν στη συντήρησή τους. 
Με αυτό τον τρόπο, ενισχύουν μια πρακτική που έφερε στο φως η Δανία και ήδη λαμβάνει πολλές αρνητικές κριτικές. Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται το παράδειγμα ενός Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος αναγκάστηκε να καταβάλει το μισό της αξίας των προσωπικών του αντικειμένων στις ελβετικές αρχές. 
Η κρατική αρχή μετανάστευση προσπαθεί να δικαιολογήσει το μέτρο, αναφέροντας ότι σε περίπτωση που κάποιος μετανάστης εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες, μπορεί να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω. Ειδάλλως, τα αντικείμενα κατάσχονται ως αντίτιμο της παραμονής τους στη χώρα. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πρόσφυγες που έχουν διαμένουν και εργάζονται στην Ελβετία, υποχρεούνται να παραδίδουν το 10% των μηνιαίων τους αποδοχών στο κράτος. Κι αυτό, τουλάχιστον για δέκα χρόνια, έως ότου εξοφλήσουν 15.000 ελβετικά φράγκα.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Μας θυμίζουν άλλες εποχές...!
οι καταβολές τους είναι ναζιστικές,ας μην το λησμονούμε.
http://www.relay-of-life.org/gr/index.html