Προσφατα
.

14.1.16

Η καθιερωμένη κοροϊδία στο Νταβός

Πολιτική, οικονομία και περιβάλλον «πονοκέφαλος» για τους ηγέτες στο Νταβός
Γιάννης Λαζάρου
Θα το γλεντήσουν πάλι στο Νταβός οι ηγέτες 20-23 Ιανουαρίου. Είναι ιδανικές μίνι διακοπές για τα ανδρείκελα που είναι υπεύθυνα για όλες τις δυστυχίες που μαστίζουν την ανθρωπότητα στον πλανήτη. Βέβαια όλοι αυτοί που θα "πονοκεφαλιάσουν" είναι "δημοκρατικά" ψηφισμένοι από λαούς που υποφέρουν ή νομίζουν πως απολαμβάνουν ελευθεριών. 
Τα κυρίαρχα θέματα θα είναι ή πολιτική πάσης φύσεως και η οικονομία. Είναι δυο από τα όπλα που χρησιμοποιούν για να εξοντώσουν ή να κάνουν λαούς να υποφέρουν. Οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ανακάλυψαν την Αμερική και βάζουν για συζήτηση θέματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα, από περιβαλλοντικές απειλές μέχρι παγκόσμιους πολέμους. Για να μην κουράζονται και οι ηγέτες θα έχουν έτοιμες και τις απαντήσεις όπου για μια ακόμη φορά θα ενδιαφερθούν για τα προβλήματα.
Αν σκεφτεί κάποιος πως απόρροια των πολιτικών τους είναι μόνο τα τελευταία χρόνια το γεγονός πως περίπου 60 εκατ. άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων σε περιοχές όπως στη Συρία και το Νότιο Σουδάν, ανεβάζοντας τις ροές προσφύγων σε επίπεδα ρεκόρ, που είναι περίπου 50% υψηλότερα απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, τι να διορθώσουν και πως να δώσουν την ζωή πίσω σ' αυτούς τους ανθρώπους. 
Όταν την δεκαετία του'90 υπέγραφαν οι προκάτοχοί τους τις εμπορικές συμφωνίες για την είσοδο της Κίνας στις αγορές της Ευρώπης, δεν είχαν υπολογίσει πως μπορεί όλη αυτή η κατάσταση να είναι μια φούσκα την οποία ο πραγματικός καπιταλισμός θα αρμέξει χωρίς να ενδιαφέρεται για τις τύχες των ανθρώπων. Τι να κουβεντιάσουν και τι να λύσουν οι ταλαίπωροι ηγέτες στο Νταβός.
Ανησυχούν και για συγκρούσεις μεταξύ κρατών που είναι φανερές ειδικά τα 2-3 τελευταία χρόνια, λες και ξύπνησαν κάποιο πρωί τα κράτη και είπαν "δεν πλακωνόμαστε έτσι να έχουν κάτι και να σκεφτούν οι ηγέτες στο Νταβός;". Το ότι τις συγκρούσεις τις προκαλούν οι ίδιοι είναι θέμα που δεν το καταλαβαίνει κανένας αφού αυτοί είναι για να λύνουν τα προβλήματα. 
Για μια ακόμη φορά οι κάμερες θα γράψουν, οι φυλλάδες θα πουλήσουν, οι ηγέτες θα βγάλουν την καθιερωμένη φωτογραφία χαμογελαστοί, το Νταβός θα μετράει τα έσοδα και η ανθρωπότητα θα κάνει ένα βήμα πίσω όπως πάντα. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια