Προσφατα
.

5.9.15

Ο Γιώργος, ο Πέντζα και ο Αϊλάν

Η σοβαρότερη πρόταση, που ακούστηκε από άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, είναι αυτή της δημάρχου Βαρκελώνης, Άντα Καλάου. Μόνο ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων-καταφυγίων σε όλη την Ευρώπη θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα και όχι συρματοπλέγματα και στρατόπεδα κράτησης. 
Αντί, λοιπόν, να κλαίμε και να αναρτούμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες πνιγμένων παιδιών οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν την δικαίωση των δολοφονημένων και όχι να ωραιοποιούν την πραγματικότητα με σκίτσα που φέρνουν δάκρυα στα μάτια, αλλά δεν αποτρέπουν την επανάληψη της ίδιας πραγματικότητας. 
Εκεί έξω γίνεται πόλεμος, δεν γίνονται καλλιστεία καλύτερου πνιγμού, ούτε διαγωνισμός φωτογραφίας για βραβείο Πούλιτζερ. Ο θάνατος είναι θάνατος και είναι σκληρός. Μπορεί να δικαιωθεί μόνο όταν οι ευαίσθητοι σε τέτοιες εικόνες βάλουν τέλος στα αποτελέσματα των πολιτικών κινήσεων των ισχυρών. Δεν γίνεται να αποτρέψεις την απόφαση των ΗΠΑ να χρηματοδοτούν παρέα με την Ε.Ε τον ISIS και τα Αραβικά Εμιράτα για τον πόλεμο του πετρελαίου και του νερού. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ η ανθρώπινη επανάσταση που θα βάλει τέλος στις εισβολές των ισχυρών εναντίον των αδυνάτων. Ο πόλεμος είναι πόλεμος. Είτε ένα παιδί κομματιαστεί από πύραυλο του ΝΑΤΟ εγκλωβισμένο στην χώρα του, είτε ορφανέψει από εισβολή "συμμάχων-γειτόνων", είτε το πνίξουν στο Αιγαίο, οι αυτουργοί είναι οι ίδιοι. Απλά ο θάνατος και η αλήθεια πλησίασε την ειρηνική καθημερινότητά μας και πάθαμε σοκ. Τι κάνουμε όμως μετά το σοκ; Εκεί είναι το θέμα. 
Η πολιτική των βορείων ευρωπαϊκών χωρών και των κολαούζων τους, όπως Τσέχοι και Ούγγροι, γουστάρουν πολύ αυτή την κατάσταση που βιώνουν πρώτοι οι Έλληνες λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας. Εδώ στο πρώτο λιμάνι της απόγνωσης οι βόρειοι κάνουν το ξεκαθάρισμα. Μην νομίζουμε ότι όλοι αυτοί οι στοιβαγμένοι στα λιμάνια άνθρωποι και οι άλλοι που λόγω οικονομικής ευρωστίας βρίσκονται σε ξενοδοχεία δεν περνάνε από αξιολόγηση για το ποιος θα μεταφερθεί και ποιος θα εκδιωχθεί ή θα παραμείνει στους απόπατους-χώρες της Ευρώπης όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.  Επιλεκτικά θα πάρουν "προαγωγή" για αναπτυγμένες χώρες μόνο όσοι έχουν τα προσόντα που συμφέρει τις κυβερνήσεις. Θα προτιμήσουν  τους πλουσιότερους με ανεβασμένο μορφωτικό επίπεδο και τους νεότερους για εργατικά χέρια. Καθόλου τυχαία η πρόταση του Γερμανού προέδρου εργοδοτών, Ίνγκο Κράμερ, να δεχθεί η χώρα του πρόσφυγες και μετανάστες των χωρών της Μέσης Ανατολής διότι αυτή την στιγμή λείπουν 500,000 εργατικά χέρια αλλά το πρόβλημα της χώρας θα είναι μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια που θα συνταξιοδοτηθούν 6,5 εκατ. Γερμανοί και δεν υπάρχουν οι ανάλογοι νέοι Γερμανοί να καλύψουν την παραγωγή αλλά και τις συντάξεις.
Βλέπετε, ο πόλεμος είναι πόλεμος ακόμα και όταν μιλάμε για ευημερία, εργασία και ανάπτυξη. Μέχρι το 2017, μόνο λόγω του πολέμου, οι Σύριοι πρόσφυγες θα φτάσουν στα 4,7 εκατομμύρια. Χαράς ευαγγέλια για όσους θέλουν δούλους να κατασκευάζουν τις βόμβες που θα ρίξουν οι "ευεργέτες" τους σε άλλη μια χώρα για να κυλάει το χρήμα. 
Η Ευρώπη έχει κάνει την στροφή των 360ο και έχει βρεθεί στο ίδιο σημείο με την έναρξη του Β' παγκοσμίου πολέμου. Μην περιμένουμε ευαισθησίες και αλληλεγγύη μεταξύ λαών που ο ένας δεν γουστάρει τον άλλον. Απλά, στον πόλεμο νικά πάντα ο ισχυρός και ο νικημένος αναγκάζεται να προσαρμοστεί για την επιβίωσή του ακόμα και αν πρέπει να φυλάει τα χέρια του μακελάρη της οικογένειάς του και της πατρίδας του.
Οι λαοί μπορούν να κάνουν την διαφορά μέσα σε αυτό το πεδίο μάχης και μάλιστα να ανακόψουν τα σχέδια των πολιτικών με την πολύ απλή πρόταση της δημάρχου της Βαρκελώνης. Η αρχή ήδη έπρεπε να γίνει σε πόλεις-καταφύγια στην Ελλάδα καταρχάς προσφύγων. Οι μετανάστες είναι μια άλλη μια ιστορία την οποία δεν ξεκαθαρίζει καμία κυβέρνηση διότι συμφέρει ο μετανάστης του Μπαγκλαντές όταν μπορεί να δουλεύει 20 ώρες σε θερμοκρασία κλιβάνου και να αποδίδει όσο 10 Έλληνες ή Ιταλοί μαζί. Τον βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τον πρόσφυγα και τον διοχετεύουν στα μέρη που τον χρειάζονται παραβιάζοντας με το έτσι θέλω όλες τις Διεθνείς Συνθήκες.
Πόλεις-καταφύγια σε όλη την επικράτεια της χώρας με ευθύνη των δημάρχων που αντί να βιάζονται να πουλάνε μέσω ΤΑΙΠΕΔ δημοτικές εκτάσεις μπορούν να εντάξουν πρόσφυγες στον ιστό της πόλης και των χωριών. Η καραμέλα των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την σίτιση και προστασία των προσφύγων ας κοπεί κάποια στιγμή γιατί αρχίζει να βρωμάει φτάνοντας στο σημείο να καταστεί η χρηματική κοινοτική βοήθεια ως επίσημο νόμιμο διεθνές trafficing.  Φοβόμαστε ότι θα αλωθεί ο πληθυσμός από τους "σκουρόχρωμους"; Καλύτερα σκουρόχρωμοι πατριώτες παρά λευκόχρωμοι προδοταραίοι.
Αντί να περιμένουν τον διορισμό γιατρού να καλύψει τα κενά των κατά τόπους νοσοκομείων και κέντρων υγείας ας βάλουν τους Σύριους γιατρούς που έρχονται κατά δεκάδες και απορροφούνται επιλεκτικά από Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία και Αγγλία. Δώστε την γη να καλλιεργηθεί από χιλιάδες ανθρώπους κι ας τολμήσουν οι Τράπεζες να κάνουν κατασχέσεις γης και η Ε.Ε  να απειλεί με κλείσιμο των συνόρων για γεωργικά προϊόντα. Βάλτε μηχανικούς και χημικούς στα εργοστάσια των Συνεταιρισμών που έχουν αραχνιάσει εξαρτώμενοι από πολιτικάντιδες που περιμένουν την μίζα για να ανοίξουν τον διακόπτη των μηχανών. Κάντε την απόγνωση που σας πετάνε οι θρασύδειλοι γραβατοδεμένοι μπούμεραγκ. Οι λαοί δεν έχουν όπλα που σκοτώνουν, έχουν όπλα που δίνουν ζωή και αυτό για τους απανταχού ηγεμόνες είναι η αχίλλειος πτέρνα τους.
Αν ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι μέρος του πολέμου που τον κρατάνε σε κατάσταση συντήρησης τρομάζοντας τον λαό με "έξοδο από το ευρώ" και αν δεν έχουμε καταλάβει ότι οι πρόσφυγες είναι μέρος της ίδιας κρίσης που αντιμετωπίζουμε εμείς, τότε οι φωτογραφίες του μέλλοντος νεκρών παιδιών δεν θα έχουν την λεζάντα "ο μικρός Σύριος" αλλά ο "μικρός Έλληνας". Και εκείνη την εποχή δεν θα έχουμε καν την δυνατότητα διαδικτύου να δούμε πώς είτε Σύριος, είτε Έλληνας, ο δολοφόνος πάντα ο ίδιος είναι, που την Δευτέρα σε αποκαλεί "σύμμαχο" και την Τρίτη "χαμηλής τιμής προϊόν". Ρωτήστε και του Λίβυους για το πού κατέληξε η "συμμαχία" με τους Ευρωπαίους "αδελφούς". Δεν έφτανε ο πόλεμος ξεκίνησαν τα όργανα εξόντωσης πόλεων και χωριών πουλώντας το νερό σε ιδιώτες για "αναπτυξιακά έργα" δυτικών πολιτισμένων προδιαγραφών.  
Οι λαοί έχουν πατρίδες και αυτές πρέπει να έχουν σύνορα, αλλά όταν καταστρέφονται για τα συμφέροντα των ηγετών και των λόμπι, τότε πατρίδα είναι μόνο η ζωή που πάντα είναι αλληλένδετη με την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Η ζωή, που μια έχει όνομα Γιώργος από την Κερασούντα, άλλοτε Πέντζα από το Σεράγιεβο και άλλοτε Αϊλάν από το Κομπάνι.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια