Προσφατα
.

17.9.15

Το ρεπορτάζ του τρόμου που βολεύει τους ισχυρούς

Χιλιάδες τζιχαντιστές βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη-Κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα για έναν κοινό στρατό.
Το θέμα των προσφύγων και μεταναστών έχει μετατραπεί από ανθρωπιστικό σε άκρως πολιτικο-οικονομικό και διεθνές γι' αυτό οι όποιες πληροφορίες έρχονται από τα ΜΜΕ της Ευρώπης και της Ασίας μπορεί να είναι αληθινές αλλά μπορεί να είναι και προβοκατόρικες. Έτσι, το ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mail με τίτλο "Διαβατήριο για τον Τρόμο" δεν ξέρουμε ποιον ρόλο εξυπηρετεί. Της αλήθειας ή της εξωτερικής πολιτικής του Κάμερον που βιάζεται να σηκώσει αεροπλάνα εναντίον της Συρίας με αφορμή τους τζιχαντιστές; Εξυπηρετεί να προετοιμάσει τους Ευρωπαίους για έναν κίνδυνο εντός των συνόρων τους ή την πρόταση Γιούνκερ ότι "ήρθε η στιγμή για έναν κοινό ευρωπαϊκό στρατό".

Ένα ρεπορτάζ καθόλου τυχαίο
Σύμφωνα με την Daily Mail ο ρεπόρτερ της, Nick Fagge στάλθηκε στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας βρήκε έναν πλαστογράφο από τον οποίο αγόρασε για 2.000 δολάρια  το διαβατήριο, την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης νεκρού Σύρου. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο το διαβατήριο ήταν κενό και ο πλαστογράφος συμπλήρωσε τα στοιχεία Σύρου πολίτη. 
Υπάρχουν όμως και διαβατήρια με σφραγίδα από την Συρία, που έχουν κλαπεί από κυβερνητικά γραφεία, από τους αντάρτες που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ ενώ οι ταυτότητες και οι άδειες οδήγησης, προέρχονται από Σύρους που έχουν χάσει τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο, αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Από αυτή την πληροφορία του ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι και οι αντάρτες που χρηματοδοτούν Ε.Ε και ΗΠΑ για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Άσαντ έχουν μπει σε αυτή την επικερδή επιχείρηση, η οποία συμφέρει μόνο όσους θέλουν να εισχωρήσουν στην Ευρώπη αλλά δεν είναι Σύροι πολίτες.
Ο Fagge αγόρασε εκτός από το πλαστό του διαβατήριο, την άδεια οδήγησης και την ταυτότητα ενός Σύρου που είχε σκοτωθεί στο Χαλέπι πριν δύο χρόνια.

Τζιχαντιστές στην Ε.Ε: Μπήκαν ή τους έβαλαν;
Τι σκοπό είχε το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας; Να αποδείξει ότι τζιχαντιστές μπαίνουν ως Σύροι πρόσφυγες χρησιμοποιώντας τα κρατικά έγγραφα Σύρων που έχουν χάσει την ζωή τους; Η εφημερίδα δίνει τα ακριβή λόγια του ανώνυμου πλαστογράφου: "Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι μεταξύ των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην Ευρώπη με αυτόν τον τρόπο. Έχουν στόχο να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να μεταμορφωθούν και πάλι σε τζιχαντιστές".

Εντελώς τυχαία δύο ημέρες πριν δημοσιευτεί το ρεπορτάζ της Daily Mail, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον είχε επισκεφθεί τον Λίβανο όπου εκεί συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, Ελίας Μπουσάαμπ, ο οποίος είπε στον Κάμερον ότι οι τζιχαντιστές δεν θα είναι για πολύ ακόμα στα σύνορα του Λιβάνου και ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι μεταξύ των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην Ευρώπη με πλαστά έγγραφα νεκρών Σύρων πολιτών. "Θα βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη πριν καν το αντιληφθείτε", τόνισε ο Λιβανέζος υπουργός ενώ η κυβέρνηση του Λιβάνου υποστηρίζει ότι σε κάθε 100 Σύρους που μπαίνουν στην Ευρώπη οι δύο είναι τζιχαντιστές. 
Αν ευσταθεί η αναλογία που δίνει ο Λίβανος, τότε στην Ευρώπη  αυτή την στιγμή βρίσκονται  περίπου 16,000 τζιχαντιστές αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex μέχρι τον Αύγουστο του 2015 εισήλθαν 500,000 πρόσφυγες και μετανάστες και το 2014 εισήλθαν 280,000. Αν υπολογίσουμε και τα 3,5 εκατ. που περιμένουν να περάσουν από την Τουρκία σε ευρωπαϊκό έδαφος τότε σε λίγους μήνες ο ISIS θα έχει έναν στρατό στην Ευρώπη μεγαλύτερο από αυτόν που έχει στην Ασία.

Ποιους τελικά συμφέρει ο ISIS να μπει στην Ε.Ε;
Μετά από αυτά τα στοιχεία που έδωσε αυτήν την χρονική στιγμή η βρετανική εφημερίδα και όχι πριν ένα χρόνο ή τουλάχιστον πριν 6 μήνες το ερώτημα είναι αν τελικά οι βορειοευρωπαϊκές χώρες άφηναν το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα να φτάσει στο απροχώρητο χωρίς να παίρνουν μέτρα νωρίς περνώντας από ακτινογραφία όσους εισέρχονται στον ευρωπαϊκό χώρο.  Δεν ήρθαν σε καμία απολύτως διεθνή κύρωση εναντίον της Τουρκίας που ανοίγει τα σύνορα όποτε είναι να εξάγει πρόβλημα προς τα δυτικά της.
Άγνωστο για τους λαούς τι σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις τους αλλά πραγματικά με έναν τόσο μεγάλο φόβο  βομβιστών και σφαγέων τζιχαντιστών να πλανάται πάνω από την Ευρώπη, μόνο ένας κοινός ευρωπαϊκός στρατός μπορεί να δώσει την λύση. 

Εφόσον την αρχή την έκαναν οι Ούγγροι στέλνοντας στρατό στα σύνορα τους για να αποτρέψουν την "εισβολή" προσφύγων στα εδάφη τους συλλαμβάνοντας μέσα στους χιλιάδες και έναν "γνωστό τρομοκράτη τζιχαντιστή", ο δρόμος για την λύση μέσω στρατού ανοίγει. Επειδή όμως η Γερμανίδα καγκελάριος, Μέρκελ, θεωρεί ότι το μεταναστευτικό είναι και θα είναι το μεγαλύτερο κοινό πρόβλημα της Ε.Ε, μάλλον μόνο ενωμένα στρατιωτικά θα μπορούν να το λύσουν.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Ελλάδα με κομμένο κατά το μισό τον προϋπολογισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις βάσει Μνημονίου 3 θα είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια απειλή μέσα στην ίδια της την χώρα αφού τα σύνορα έχουν κλείσει προς βορά και η Ελλάδα έγινε το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και "δήθεν" προσφύγων.
Μία κοινή στρατιωτική επιχείρηση στο πρόβλημα εντός της Ε.Ε είναι ό,τι πρέπει,  όσο οι βορειοευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ θα βομβαρδίζουν την Συρία σήμερα, τον Λίβανο αύριο και τα οχυρά των Κούρδων με σκοπό να "εξαφανίσουν" τον ISIS για τον οποίο ακόμα δεν ξέρουμε με ποιων τα δισεκατομμύρια δολάρια κινούνται προς όλες τις πλευρές του πλανήτη με τόσο μεγάλη άνεση. 
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Eξαιρετικό άρθρο.

Και ένα βίντεο με τίτλο "Η προέλευση του ISIS"

https://www.youtube.com/watch?v=fial_JOvZC4