Προσφατα
.

16.8.15

Η τιμή της λεβεντιάς

Της Κατερίνας Γκαράνη
Τώρα θέλω να σε δω χωρίς χώρα, χωρίς δημοκρατία, χωρίς δικαιοσύνη και με την ρετσινιά του αντιδημοκράτη αν τολμήσεις να μιλήσεις, τι θα κάνεις, λεβέντη Έλληνα.
Συνέχισε να εγκλωβίζεσαι στην προσωπική σου επιβίωση, στο πόσο θα πάει το μεροκάματο και πώς θα πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ γιατί με αυτή τη λογική κάνεις την μεγαλύτερη χάρη στους κοπρίτες που σε εξουσιάζουν τυπικώς και στα ευρωπαϊκά γερμανογεννήματα που σε εξουσιάζουν ουσιαστικώς.
Αν το θέμα σου είναι για πόσο ακόμα θα στήνεσαι στην ουρά των ΑΤΜ και αν θα χάσεις 100 ή 200 ευρώ από την σύνταξη και το μισθό μια χαρά θα τραβήξει το Μνημόνιο 3 στο τέλος του οποίου σε περιμένουν φοβερές εκπλήξεις.
Αν περιμένεις ότι μία Ζωή και ένας Παναγιώτης με τις συνιστώσες του Σύριζα κι άλλων αριστερών θα κάνουν την νέα "ανατροπή" σημαίνει ότι οι εισβολείς σε ξέρουν καλύτερα απ' ό,τι σε ξέρει η μάνα σου. Αν νομίζεις ότι όλα τα κόμματα που γεννήθηκαν μέσα στην 5ετία ή τα υπόλοιπα που η πολιτική της υποτέλειας και της ρεμούλας ήταν οι σταθερές τους πάντα, θα σε σώσουν τότε ό,τι θα σε βρει σου άξιζε. Αν ακόμα ψάχνεις λυτρωτές μέσα από το σύστημα που τροφοδοτεί όλους τους "επαναστάτες" και νοικοκυραίους να βρεις το νέο σου σωτήρα, τότε λεβέντη Έλληνα, η νοημοσύνη σου είναι κάτω του ραδικιού. Πέντε κυβερνήσεις μέσα σε πέντε χρόνια σε έκαναν λεβέντη της επίκυψης. Ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση και θα αλλάξεις στάση. Από την επίκυψη θα σε πάνε με το ένα πόδι στο τάφο.
Επί 5 χρόνια σε πάνε σιγά-σιγά στο σφαγείο αλλά εσύ το νου σου μη και χάσεις το σπίτι, την δουλειά και το καθιερωμένο καφεδάκι σου στην πλατεία των πόλεων και του χωριού που ζεις. Τους αντιμετώπιζες ως μονάδα και αυτοί στα ίσα σε αντιμετωπίζουν ως αριθμό μέσα στην μάζα που την έχουν έτοιμη για την κρεατομηχανή. Συνεχίζεις να είσαι κολλημένος στην ομαδούλα, στο κομματάκι, στην συντεχνία σου και στον συνδικαλισμό σου με την ελπίδα ότι θα έχεις καλυμμένα τα νώτα σου όταν θα βγουν τα νομοθετικά μαχαίρια και δεν θα ξέρεις από που θα σου΄ρθει.
Όσο για τους άλλους που δεν μιλάνε και ανέχονται τα πάντα για 400 ευρώ μισθό το μήνα είναι οι καλύτεροι σκλάβοι που γέννησε η λεβεντογέννα μήτρα της Ελλάδας. Όσο αφήνουν χώρο να καταπατούν τα δικαιώματά τους με αφορμή ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, τόσο το μεροκάματο θα μειώνεται, οι συνθήκες θα γίνονται απάνθρωπες και το μεροκάματο της Βουλγαρίας θα γίνει σύντομα το επόμενο νομοθετημένο μεροκάματο της Ελλάδας. Η απεργία σύντομα θα είναι αντιδημοκρατική ενέργεια και να δούμε πώς θα αντιμετωπίσεις την τραβεστί δημοκρατία σου όταν τα εργασιακά σου δικαιώματα θα γίνονται ανάμνηση. Το απίστευτο όλων είναι ότι δουλεύεις για 400 ευρώ χωρίς ανάσα και ονειρεύεσαι ότι θα πάρεις το αίμα σου πίσω στις επόμενες εκλογές που θα "μαυρίσεις" αυτόν που σου έταξε ελπίδα ψηφίζοντας τον άλλον που θα σου τάξει πάλι "ελπίδα". Τόσο βλάκας είσαι που το έμαθαν και οι Γερμανοί ρίχνοντας άφθονο χρήμα σε νέες "Ελπίδες και Αξιοπρέπειες". Πρώτα έβαλαν πλάτη να σου πάρουν το σκαλπ και τώρα σου υπόσχονται ότι θα έχεις μαλλί αφάνα αν τους στηρίξεις.
Ό,τι πάθαμε το πάθαμε γιατί μάς βρήκαν τα ξένα και εντόπια σκυλιά απομονωμένους στην κοσμάρα μας. Ο καθένας τον κώλο του και δε πα να καίγεται το σύμπαν. Από το ένα μπαλκόνι πηδούσε ο κατεστραμμένος και στο άλλο μπαλκόνι κυμάτιζε η σημαία του κόμματος! Από το ένα σπίτι φορτωνόταν στο αμάξι το νοικοκυριό λόγω έξωσης και από το γειτονικό φορτωνόταν οι βαλίτσες για διακοπές! Στο ασφαλιστικό ταμείο ο ένας παρακαλούσε για μια υπογραφή για να κάνει εγχείρηση και στο άλλο ουρά για φθηνά εισιτήρια για κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Τέτοια λεβεντιά δεν ξανάδε ο πλανήτης!
Οι "χορτάτοι" απόκτησαν και νέο χόμπι. Λέγεται αλληλεγγύη και δένουν σακουλίτσες με αποφάγια στους κάδους για να φάνε οι "κρίμα", μαζεύουν φάρμακα που τους έχουν μείνει για τους "κρίμα" και το καλύτερο βάζουν μακαρόνια και κονσέρβρες στο καρότσι των σούπερ μάρκετ που έχει ταμπέλα "Εδώ μαζεύουμε τρόφιμα για τους αναξιοπαθούντες", δηλαδή για τους "κρίμα". Οι "κρίμα" ήταν οι παράπλευρες απώλειες για να μείνουν οι λεβέντες στην Ε.Ε. Γίναμε ήδη δύο φυλές στα 5 χρόνια. Η μία είναι η εξευρωπαϊσμένη και η άλλη η ευρωξεσκισμένη.
Μέχρι και οι συνταξιούχοι στην κοσμάρα τους. Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί μιλάνε για τα δικαιώματα τους διότι αυτοί δούλεψαν, πλήρωσαν το Ταμείο και τώρα θέλουν την ησυχία τους κι ας καίγεται το παιδί και το εγγόνι. Λες και ο χάρος δεν θα τους πάρει επειδή αυτοί έχουν σύνταξη από τα 60 και οι μαλάκες επόμενοι, αν θα πάρουν ποτέ, θα είναι τσεκουρεμένη. Γίνεται αγωνιστική αναμέτρηση στις αυλές των σπιτιών μεταξύ ασπρομάλληδων για το ποιος παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη και ζηλεύουν όσους έχουν έξτρα κανένα επίδομα τυφλού ή ανάπηρου. Καλύτερα γκαβός και με 200 ευρώ επιπλέον, παρά υγιής και με λιγότερα. Είναι οι γενιές οι πονεμένες της Ελλάδας που μεγάλωσαν λεβέντες!
Πολέμα για τον φόρο ακινήτου μη και χάσεις τα ντουβάρια και μην σε νοιάζει αν ο δρόμος που θα οδηγεί στο ντουβάρι σου θα είναι ιδιωτικός. Τι σε μέλλει εσένα αν η ΔΕΗ πουληθεί αφού τώρα την χρυσοπληρώνεις. Καλύτερα να σου πάρουν τα ποτάμια και τα βουνά να έρθουν βορειοευρωπαίοι να σου παράγουν φθηνή ενέργεια. Με το ίδιο πλευρό κοιμάσαι που κοιμόσουν. Νομίζεις ότι το τιμολόγιο της ενέργειας θα είναι για σένα μικρότερο από αυτό του Γάλλου, επειδή εσύ είσαι λεβέντης και η Ελλάδα είναι η αρχαιότερη χώρα της Ευρώπης! Περί κοινοτικής οδηγίας, κοινών τιμολογίων αγαθών ενέργεια, νερού και ευρωπαϊκού συντάγματος μήπως έχεις ακούσει; Επειδή δε ήθελες να ακούσεις,θα το μάθεις στην καθημερινότητά σου.
Κοίτα την δουλίτσα σου όπως την κοιτούσες μέχρι σήμερα, το σπιτάκι σου, τα πανηγύρια σου, τα παιδάκια σου, την ησυχία σου και όταν θα μπει κόφτης στον μετρητή ύδρευσης του σπιτιού σου ρίξε μια ματιά  προς την Αγκόλα να μαθαίνεις πώς να πλένεσαι και να μαγειρεύεις με ένα τενεκέ νερό. Όχι μαζεμένο από το ποτάμι γιατί κι αυτό η ελπίδα σου, Τσίπρας, το χάρισε στον Σόιμπλε, αλλά από την βροχή αν στο επιτρέψει η Σουέζ και όποια άλλη εταιρεία κάνει ντου να σε αναπτύξει, λεβέντη της Ευρώπης.
Αυτό που δεν κατάλαβες είναι  ότι κανείς από όλους τους σωτήρες σου δεν σου είπε ότι δεν είσαι Ευρωπαίος, αλλά σου λέει συνεχώς ότι είσαι Ευρωπαίος υπανάπτυκτος.  Σε κάθε εξαγγελία που φέρει το όνομα μνημόνιο η λέξη ανάπτυξη φιγουράρει λες και έχουν μπει οι Ευρωπαίοι στον Αμαζόνιο και έχουν βρει τους ντόπιους να κοιμούνται πάνω στα δέντρα. Νομίζεις ότι το σπίτι των 300 τ.μ, η δουλίτσα σου  και το αμάξι των 2,000 κ.β σε κάνει κάτι παραπάνω από φυλή του Αμαζονίου; Εκεί τουλάχιστον βρίσκεις λεβέντες που σκοτώνουν το ανακόντα με φυσοκάλαμο ενώ εδώ το μόνο που μπορείς να δεις είναι το φυσοκάλαμο να γίνεται καλαμάκι για το φρεντουτσίνο του ιθαγενή λεβέντη (στον δρόμο που τράβηξε ο πολλά βαρύς αριστερός Φλαμπουράρης).
Είσαι τόσο λεβέντης που δίνεις ήδη στον Λεβέντη 5% να μπει στη Βουλή! Λεβέντης όνομα και πράμα. Αυτός κι αν είχε κάνει το φραπέ μασκότ του κόμματός του.
Σύντομα θα δούμε πόσους λεβέντες έκρυβε αυτή η χώρα. Θα δούμε τι μέγεθος γροθιάς έχουν και τι ζημιά μπορούν να κάνουν στα μούτρα λεβεντομαλάκηδων ευρώπληκτων και κοπριτών της εξουσίας.
Σύντομα θα δούμε ποιοι θα είναι οι λεβέντες που θα σηκώσουν τον διπλανό από μία μάχη ενάντια στην δημοκρατία της αποικίας που σου φόρεσαν σαν χειροπέδες οι αιρετοί σου σωτήρες.
Σύντομα θα δούμε αν η λεβεντιά είναι εξαρτημένη από το βαρύ πορτοφόλι ή από τα βαρίδια που έκρυβε ο αφανής, υπανάπτυκτος Ευρωπαίος, στα λερωμένα από γράσα, αίμα, χώμα και ασβέστη παντελόνια του.
« PREV
NEXT »

5 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Όλοι υπέκυψαν!Είτε ψηφίσεις είτε δε ψηφίσεις οι ίδιοι σάπιοι επικρατούν,κρατούν τα ηνία,λαμπρύνουν και προωθούν τους στόχους τους για την επόμενη μέρα.Τώρα το μνημόνιο το οποίο κάποτε το μυκτήριζαν είναι ευλογία,η τρόικα επαυξήθηκε κατά έναν ακόμη αλλά καλοδεχούμενο το νέο μέλος της!Τίποτα δεν άλλαξε,αντίθετα,χειροτέρεψαν τα πάντα,μα επειδή κυβερνάει η πρώτη φορά αριστερά η οποία δε πρέπει να απολέσει την εξουσία όλοι τα έκαναν γαργάρα και θεμιτά!Όταν ο εξευτελισμός δεν έχει αντίπαλο κυριαρχεί και επικρατεί ως θεμιτό γεγονός,και η ανήκεστος βλάβη περίλαμπρη.Αυτή τη βλάβη οι φρενοβλαβείς δεν την αισθάνονται,επειδή οι ίδιοι τη βιώνουν ως υγιή κατάσταση.Αλλά και εκείνοι που διακρίνουν τη φρενοβλάβεια τους μέσα από μικρές εκλάμψεις καθαρού λόγου δε μπορούν να αντιδράσουν,να αντισταθούν στο επικρατούν κοσμογονικό γεγονός της φρενοβλάβειας,έτσι λοιπόν υποκύπτουν,αποδέχονται την επικρατούσα αντίληψη ως κοινώς αποδεκτή κατάσταση και δέχονται τη μοίρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Φρενοβλάβεια μπορείς να δεις παντού,στην ανθρώπινη συμπεριφορά,στις θεολογικές επιλογές,και στην ιστορική διαδρομή.Στην ιστορία τη παρατηρείς φερ ειπείν στην Αμερική και στην Ευρώπη.Ενώ διακηρύσσουν τα περί δημοκρατίας η ίδια η δημοκρατία κατακρεουργείται,εντός και εκτός.Και στην ιστορική διαδρομή παρατηρούμε σχιζοφρενή συμπεριφορά.Όλοι ήξεραν ότι η οθωμανική επέκταση επί του ελληνικού χώρου θα οδηγούσε τη κοινωνία στο πρωτογονισμό,κάποιοι αντιστάθηκαν,αλλά στο τέλος υπέκυψαν εκείνοι που ήξεραν,αποδέχτηκαν ως αναπότρεπτο γεγονός μια φρενοβλάβεια υπό την απειλή του ξίφους,και αποθέωσαν τα καλά των οθωμανών εξυπηρετώντας τα μικρόνοα συμφέροντα τους.Επίσης,ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η συνεχής εισβολή αλλοεθνών,αλλογενών,αλλόθρησκων στον ελληνικό χώρο θα αποτελέσει με μαθηματική ακρίβεια τη ταφόπλακα του ελληνικού χώρου όπως τον γνωρίσαμε 4.000 χρόνια αποδεχόμαστε το γεγονός ως θεμιτό που μάλιστα επιβάλλεται επειδή η ανείκεστος βλάβη ορισμένων αποσύνθεσε και τα τελευταία κύτταρα του εγκεφάλου τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ΟΛΟΙ και μόνο καθορίζει το περιεχόμενο του σχόλιού σου. Μαζί με τους σάπιους που επικρατούν επικρατεί και η ηττοπάθειά σου με η ψήφο σου. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε να πήτε από τη μιά στο ένα κανάλι το μέλλον της Ελλάδας να παίζεται κορώνα-γράμματα στη Βουλή, και από την άλλη την ίδια ώρα στο άλλο κανάλι να χορεύουν και να τρώνε με άκρα αναοσθησία '᾽στην υγειά μας''...

axeron53 είπε...

Πολύ ωραίο και πάρα πολύ σωστό καθώς και πολύ καυστικό αυτό το άρθρο ειλικρινά όσο και να σας φαίνεται περίεργο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα βλέπουν έτσι όπως τα λέει η συγγραφέας του . Εκείνο όμως που δεν λέει είναι το τι θα πρέπει να κάνουμε σαν ώριμοι πολίτες ώστε να ανατρέψουμε αυτές της άσχημες και θανατηφόρες συνθήκες της εξαθλίωσης μας .
Από όλα τα πολιτικά κόμματα αυτό που βρίσκω πιο σωστό είναι αυτό που προτείνει και αγωνίζεται να πείσει τον εξαθλιωμένο λαό για την ικανότητα της παντοδυναμίας του και τους ενθαρρύνει να πάρουν την οικονομική εξουσία στα χέρια τους Λαϊκή Συμμαχία για Λαϊκή Εξουσία .
ΥΓ/ Δεν τοποθετήθηκα πολιτικά για να προκαλέσω κάποιους απ τους συμπολίτες μου απλά μίλησα ξεκάθαρα για την πολιτική μου θέση διότι αν δεν το έκανα , και να έλεγα πως όλοι οι πολιτικοί και τα κόμματα τους είναι το ίδιο , υπήρχε κίνδυνος να μου προσάψουν την ταμπέλα του Φασίστα που τσουβαλιάζει όλους μέσα στο ίδιο τσουβάλι . Δεν είναι όλα και όλοι το ίδιο , από την μια είναι τα αστικά κόμματα που έχουν πάγια ταχτική να στηρίζουν τους επιχειρηματικούς καπιταλιστικούς ομίλους της δικτατορίας του κεφαλαίου που ζούμε , και από την άλλη υπάρχει ένα Λαϊκό Εργατικό Κίνημα της εργατικής τάξης που στηρίζεται ολόψυχα από το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος .