Προσφατα
.

23.6.15

Συμφωνημένη Έντιμη Εσχάτη Προδοσία

Ευρωπαϊκό Υπερυπουργείο Οικονομικών ήταν κρυμμένο πίσω από τις 5μηνες διαπραγματεύσεις "ρήξης" της κυβέρνησης-Παραδίνουν τα πάντα πριν το τέλος της Ελλάδας ως χώρα


Ξενοφώντας Ερμείδης
Το σοκ των Ελλήνων του μεροκάματου και των ήδη κατεστραμμένων Ελλήνων μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και την πρώτη γεύση των εξαγγελιών των νέων φόρων, είναι μεγάλο. Είναι πλέον κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν ήθελαν μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις να πιστέψουν ότι η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από το 2ο Μνημόνιο (ό,τι κι αν έλεγε το κυβερνητικό επιτελείο),  ότι οι δανειστές αυτό που απαιτούσαν, τελικά το κατάφεραν. Οι μνημονιακοί όροι να γίνουν νόμοι του κράτους μετά την ψήφιση της επικείμενης Συμφωνίας από την ελληνική βουλή.
Όμως, στις πλάτες του ελληνικού λαού παιζόταν ένα παιχνίδι που ήταν γνωστό στον κ. Τσίπρα και που με την στάση του και την εμμονή του για πολιτική ευρωπαϊκή λύση, έρχεται να πάρει σάρκα και οστά.

Δεν ήταν η Σύνοδος Κορυφής αυτή που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες σήμερα, αλλά η κρυφή Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε (εντελώς τυχαία) μία ημέρα πριν την συμμετοχή της Ελλάδας στην τελευταία διαπραγμάτευση.
Πρόκειται για την Σύνοδο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν μία έκθεση 27 σελίδων φτιαγμένη από τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Σουλτς, τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, τον προεδρεύοντα της Ε.Ε, Τουσκ και τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ντάισελμπλουμ. Να σημειώσουμε ότι η 27σελιδη έκθεση δόθηκε στους αρχηγούς κρατών, που πήραν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής. Άρα, ο κύριος Τσίπρας ήταν γνώστης της έκθεσης πριν μπει για την "διαπραγμάτευση" με τους δανειστές. Είχε συναντηθεί πριν με τον Τουσκ και τον Γιούνκερ.

Ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση
Η έκθεση είναι το προσχέδιο της Ομοσπονδιακής Ευρωπαϊκής Κυβέρνησης, δηλαδή το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο της ολοκλήρωσης της Ε.Ε. Σύμφωνα με την Deuche Welle (που ποτέ δεν γράφει κάτι που δεν είναι εγκεκριμένο από την γερμανική κυβέρνηση) η έκθεση διακηρύσσει ότι στόχος των ηγετών της Ε.Ε είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στις Βρυξέλλες.  Αυτό σημαίνει ότι η εθνική κυριαρχία των μελών-κρατών της Ε.Ε δεν θα έχει πλέον καμία ισχύ, αφού όλα θα περνάνε πρώτα από τα χέρια των Θεσμών των Βρυξελλών.

Το σχέδιο έχει τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση θα γίνει η εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης στηρίζοντας τις τράπεζες που θα αποφασίσουν οι Θεσμοί ποιες θα επιβιώσουν και θα γίνουν παραμάγαζα της ΕΚΤ. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν η ονομασία της ΕΚΤ αλλάξει στο άμεσο μέλλον σε Ευρωπαϊκή Ομοσπονδιακή Τράπεζα, στα πρότυπα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που ως γνωστόν είναι αυτή που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντα των μετόχων της. Σε αυτή την πρώτη φάση οι Θεσμοί θα έχουν τον πρώτο λόγο για την Οικονομία των κρατών-μελών. Θα απαγορεύεται η αλλαγή των ποσοστών του ΦΠΑ να γίνεται από την εθνική κυβέρνηση με το αιτιολογικό ότι αυτό θα επιδρούσε στην οικονομία της υπόλοιπης ευρωζώνης. Εδώ να θυμηθούμε την πρόταση των Θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση με τους δύο συντελεστές ΦΠΑ (13% και 23%) που επέμειναν και κατάφεραν με την πρόταση της Ελλάδας για τον τρίτο συντελεστή του 6%, να μεταφερθούν άκρως αναγκαία καταναλωτικά αγαθά κατευθείαν στο 23%.  Όταν λοιπόν, οι συντελεστές γίνουν δύο, τότε τα περισσότερα αγαθά θα είναι 7% παραπάνω για να φτάσουν το 13% και 10% πιο πάνω για να καταλήξουν στο 23%.

Εγκληματούσαν συνειδητά 5 μήνες 
Γι' αυτό όμως που πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας είναι η δεύτερη φάση της έκθεσης των 5 Ευρωπαίων τεχνοκρατών. Το σχέδιο προβλέπει υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με έναν προϋπολογισμό που να ζητά μεταρρυθμίσεις από τα μέλη-κράτη και να παρεμβαίνει στην εθνική οικονομία και πολιτική των κρατών-μελών, έτσι ώστε να εξουδετερώνει δήθεν "οικονομικά σοκ". 
Ο κύριος Τσίπρας πριν ένα μήνα γνώριζε για την έκθεση των 5 και είχε ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω άρθρου* ότι η Ε.Ε των δύο ταχυτήτων με πρωτεργάτες την Γερμανία και την Γαλλία έχουν βάλει στόχο να διαχειρίζονται με υπερυπουργό Οικονομικών τις εθνικές οικονομίες. Σε εκείνο το άρθρο ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει την Ευρώπη της πρώτης ταχύτητας βάζοντας κόκκινη γραμμή ότι αυτό δεν θα το επικροτήσει διότι είναι αντιδημοκρατικό. Όμως ο κ. Τσίπρας τράβηξε τις διαπραγματεύσεις τόσο ώστε συμπτωματικά η Σύνοδος Κορυφής με θέμα την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η Έκθεση των 5 να συμπέσουν την ίδια ημέρα. Στην Σύνοδο Κορυφής με θέμα την κρίση της Ελλάδας έπεσε και ένας φάκελλος με το σχέδιο της Ευρώπης για την αποφυγή άλλης κρίσης στην Ε.Ε σαν αυτή της Ελλάδας. 

Φτάνουμε λοιπόν, στο ζουμί της όλης ιστορίας. Στην τρίτη και τελική φάση η έκθεση των 5 αφήνει προς συζήτηση στους ισχυρότερους ηγέτες (Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία) να αποφάσισουν για την τροποποίηση των Συνθηκών της Ε.Ε. Ένα είναι το θέμα εργασίας για τους ηγέτες της Ε.Ε μέσω της έκθεσης: Οι Συνθήκες της Ε.Ε. να τροποποιηθούν έτσι ώστε μετά την ισχύουσα νομισματική ένωση να οδηγηθεί η Ε.Ε στην πολιτική ένωσή της. Σημαντικό ρόλο για την αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ παίζει η συνειδητά απούσα Μ. Βρετανία η οποία έχει πάρει πάνω της τις αλλαγές των Ευρωπαϊκών συνθηκών ασκώντας δήθεν βέτο στην ΕΕ. Αυτές τις ημέρες ο κ. Κάμερον συναντιέται με τα υπόλοιπα μικρότερα κράτη ενημερώνοντάς τα για τις επικείμενες αλλαγές.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα είναι ανάλογες των σημερινών παρέδρων των κοινοτήτων της Ελλάδας, που ναι μεν εκλέγονται ως αιρετοί αλλά ο μοναδικός τους ρόλος είναι να διαχειρίζονται κονδύλια ως υπάλληλοι των Δημάρχων και οι τελευταίοι ως υπάλληλοι της κάθε κυβέρνησης. Χωρίς δικό τους προϋπολογισμό και μόνο μέσω κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων μπορούν να διοικούν. Με νόμο-εντολή η σημερινή κυβέρνηση παίρνει τα αποθεματικά των Δήμων, με νόμο-εντολή το ίδιο θα μπορεί να κάνει και η Ε.Ε στην Ελλάδα όταν θα κρίνει ότι χρειάζεται τα χρήματα για ανάγκες άλλων κρατών ή για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Τα γνωστά μέχρι σήμερα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν θα είναι τίποτε άλλο από ενίσχυση της Κυβέρνησης της Ε.Ε προς τις επαρχίες της κράτη. Ανάλογες με τον πληθυσμό και ανάλογες με τις αναπτύξεις που αυτή  θα αποφασίζει ως "επένδυση"  στην Επαρχία-Κράτος.

Βαρουφάκης: Το "καλό παιδί" της Ε.Ε
Η αριστερή κυβέρνηση διέπραξε κυριολεκτικά εθνική προδοσία. Προσχεδιασμένα μετάβαλλε τους παρατηρητές-δανειστές ως Θεσμούς διότι αυτός ο προσδιορισμός έκανε τους οικονομικούς εγκληματίες οικείους πολιτικούς εταίρους του ελληνικού λαού. 
Επίσης, από την πρώτη στιγμή ζητά επίμονα πολιτική λύση και όχι διαπραγμάτευση μόνο για το χρέος. Η πολιτική λύση μπορεί να δοθεί μόνο από μία Ευρωπαϊκή Ηγεσία, η οποία θα μπορεί να σβήσει το χρέος της επαρχίας - Ελλάδας όταν θα έχει στα χέρια της την εθνικής της κυριαρχία με νόμους, συμφωνίες και νέες Συνθήκες της Ε.Ε. 
Ο κ. Βαρουφάκης έδρασε ως εντεταλμένος της ηγεσίας της Ε.Ε και όχι ως Έλληνας εκλεγμένος πολιτικός. Πριν η έκθεση των 5 βγει στην δημοσιότητα ο ίδιος πρότεινε την εκχώρηση της συλλογής των εσόδων του Κράτους σε μια Ανεξάρτητη Αρχή Φόρων και Τελών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μνημονιακοί φόροι που πληρώνουν οι Έλληνες και όλα τα αποθεματικά που μάζεψαν άρον-άρον από τους δημόσιους φορείς θα ελέγχονται και θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις διαθέσεις αυτής της "Αρχής". 
Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης έκανε το πρώτο βήμα για το σχέδιο των 5 τεχνοκρατών της Ε.Ε, βάζοντας ως ελληνική πρόταση η "Ανεξάρτητη" Αρχή να έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει στους προϋπολογισμούς του Κράτους κάνοντας ακόμα και οριζόντιες περικοπές στα ελληνικά Υπουργεία, όποτε θέλει. Ακόμα και κάθε ημέρα. Δηλαδή, ανάλογα με το πόσο ανεβαίνει ή κατεβαίνει το κέδρος της ΕΚΤ αυτή να παρεμβαίνει για δήθεν λόγους αστάθειας και να κλέβει τα λεφτά των Ελλήνων. 

Μείναμε Ευρώπη-Χάσαμε Ελλάδα
Δυστυχώς, η αριστερή κυβέρνηση δεν απογοήτευσε μόνο τους Έλληνες αλλά ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Μέτωπο "Μένουμε Ελλάδα", που ζητούσε με πλήρη επικοινωνιακή κάλυψη όλων των ΜΜΕ, την άνευ όρων υπογραφή Συμφωνίας με την Ε.Ε. 
Δυστυχώς έπρεπε να φτάσει μια αριστερή κυβέρνηση να κάνει το δυσκολότερο έργο της φιλελεύθερης τραπεζικής Ένωσης, γνωστή ως Ε.Ε, για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας όλων των κρατών-μελών, με πρώτη την Ελλάδα.
Φτάνοντας λοιπόν, λίγο πριν το τέλος αυτής της τραγική κωμωδίας της Ελληνικής Κρίσης που ξαφνικά ξέσπασε στην Ελλάδα το 2010, μαθαίνουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε πραγματική Κρίση. Ήταν ένα από τα καλύτερα σενάρια που έχουν γραφτεί για ένα και μόνο λόγο: Την ολοκλήρωση της Ε.Ε ως ένα καθαρά φεντεραλιστικό Κράτος με πρώτη επαρχία την Ελλάδα που θα βρει την πολιτική λύση που ζητά από δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς της Ευρώπης, με "λαγό" τον εκλεγμένο δημοκρατικά Γιούνκερ, που ο Σύριζα ως αντιπολιτευόμενο τότε κόμμα, έδωσε μάχες υπέρ του. 

Για την στήριξη στον Γιούνκερ θα έρθει και το πρώτο πακέτο ανάπτυξης στην Επαρχία Ελλάδα ύψους 35 δις. Αυτό, βέβαια, δεν θα το διαχειρίζεται ουδείς εκλεγμένος από το λαό, αλλά η "Αρχή" που ο κύριος Βαρουφάκης πρότεινε ως μόνη λύση, μετά βέβαια από την λύση που μόνο η ηγέτιδα Μέρκελ μπορεί να δώσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.
Επειδή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους της ευχαριστώντας τα μάλα τους δήθεν αντικυβερνητικούς "Μένουμε Ελλάδα", η απάντηση σε οποιαδήποτε αμφιβολία είναι η δήλωση μετά την Σύνοδο Κορυφής του υπουργού Επικρατείας, κ. Παππά, στο Euronews: "Το ζήτημα του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση". 
Το εθνικό έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό. Αυτό σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή λύση θα δοθεί αφού πρώτα εκχωρηθεί με Συμφωνία πλήρως, νόμιμα και συνταγματικά η εθνική κυριαρχία της χώρας.


* Άρθρο κ. Τσίπρα στην Ελληνική, στην Αγγλική
« PREV
NEXT »

7 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό άρθρο. Μπράβο!
Αυτό ήταν πάντα το σχέδιο… Μέσω ελεγχόμενων κρίσεων, και μέσω μυστικών συμφωνιών εδώ και δεκαετίες, πηγαίνουμε προς μια τυραννική-φασιστική-ολιγαρχικη παγκόσμια κυβέρνηση.. Τα ίδια γίνονται και στην Αμερική και στην Ασία…

Κάθε κρίση είναι σχεδιασμένη και ελεγχόμενη προς αυτό τον σκοπό. Και οι παραδοσιακές «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις, (στην χώρα μας το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.), είναι 100% το ίδιο πρόγραμμα εξάρτησης και φτώχιας, με άλλο όνομα, και κοινό σκοπό προς μια παγκόσμια τάξη, που στην κορυφή έχει μια φασιστική ολιγαρχία τραπεζών και μεγαλο-εταιριών που κάνουν τους νόμους και διορίζουν πολιτικούς, στην μέση τίποτα εκτός από αστυνομοκρατία, και στον πάτο φτωχο-σοσιαλισμό και απόλυτη εξάρτηση-αυταρχισμό.

Η επομένη κρίση, και μάλιστα πολύ σύντομα, είναι οικονομική και παγκόσμια, με την κρίση στα ομόλογα των κρατών και βέβαια πάλι τραπεζική, μια και οι τράπεζες «αγοράζουν» τα ομόλογα και να δώνουνε ευρώ η δολάρια, η ότι άλλο άχρηστο και ψηφιακό υπάρχει. Η λύση, μια ακόμη μεγαλύτερη «κεντρική» διαχείριση… Επίσης ετοιμάζουνε και παγκόσμιο πόλεμο για να έρθουμε πιο κοντά στην παγκόσμια «ειρηνική» κυβέρνηση της καταστροφής.

Το «φάρμακο» για να μην γίνουν αυτά? Γνώση των μεθόδων του συστήματος από τον κόσμο, (αφύπνιση), πλήρη απεξάρτηση από το σύστημα την ζητιανιάς (να ζούμε με δυικές μας δυνάμεις), και τέλος πλήρη ανυπακοή και ρήξη με το σύστημα αυτό, που σκοπός του είναι η καταστροφή και ο γκρεμός για όλη την ανθρωπότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός το περίμενε,ότι πάνω στις ελληνικές στάχτες και το αέναα ρέων ελληνικό αίμα από τους ευεργετημένους της δυτικής Ευρώπης,θα χτιζόταν μια μέρα η Ευρώπη των υποδουλωμένων λαών της,υπό τη γερμανική αλαζονική νοοτροπία και των καταχθόνιων τραπεζικών αποβλήτων της.Ποιός το περίμενε ότι ένα μετερίζι γνήσιων λαικών αγώνων θα υπηρετούσε με τόση συνέπεια εκδούλευση στα πλέον ερεβώδη των πλέον διαβρωμένων ληστών οι οποίοι φορώντας προσωπεία δικαίου,δημοκρατίας,ήθους εφαρμόζουν σχέδια γενοκτονίας,πρώτα στη ναυαρχίδα του πολιτισμού της Ευρώπης που είναι η διαχρονική Ελλάδα προς συμμόρφωση των υπολοίπων.

Ανώνυμος είπε...

Οσο και αν εχω ψαξει δε μπορω να βρω αυτο το πολυποθητο κειμενο που λες. Καλο θα ηταν να εχεις καποιο link για την εγκυροτητα του αρθρου σου. Αν υπαρχει και το εχεις θα ηθελα πολυ να απαντησεις εδω με καποιο Link

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε παράλογες ημέρες. Την στιγμή που συνέρχεται η επιτροπή αλήθειας του δημοσίου χρέους, και διάφορη εξπερτ του νομικού και οικονoμικού κλάδου από ινστιτούτα και τους ίδιους θεσμούς όπως το ΔΝΤ και την ΕΚΤ επιβεβαιώνουν ένα παράνομο χρέος οποίο μας το φόρτωσαν η υπερχρεωμένες συστημικές τράπεζες με την πρακτορική βοήθεια προδοτικών πολιτικών τον κυβερνήσεων και της βούλης χωρίς εξαίρεση αποδεδειγμένα από της διάφορες πράξης όλων τον κομμάτων,

η κυβέρνηση στοχεύει συμφωνία και την συνέχιση της γενοκτονίας του ελληνικού λαού μέσα από διαπραγματεύσεις η οποίες αποδείχθηκαν όχι μόνο ακατάλληλες για την αποπληρωμή τον δανείων η την αποκατάσταση ανταγωνιστικών μεταρρυθμίσεων της οικονομίας αλλά απλά και αναποτελεσματική για την βιωσιμότητα της.
Απέτυχαν με πρόθεση. Και κάθε λογικός άνθρωπος δεν χρειάζεται οικονομικές θεωρίες όπως το παράδοξο της λιτότας να καταλάβει ότι όλοι η νόμοι και όλες η κινήσεις τον διαφόρων θεσμών και κυβερνήσεων έπρεπε να καταλήξουν μόνο στο ξεπούλημα της ιδιωτικής και εθνικής περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές που μας επιβάλλουν η επικυρίαρχοι του πλανήτη. Και δεν θα σταματήσουν μέχρι να αναγκαστεί ο τελευταίος έλληνας να πεινάσει η να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα, εκτός από τον κύκλων τον προδοτών, που έχουν εξυπηρέτηση τα ξένα συμφέροντα από της εποχές της επανάστασης και μόνο αυτοί έχουν ενθρονιστεί σε όλες της θέσεις εξουσίας. Η Ναζί, οι Λόρδοι και ένα σωρό μασονάκια τον τραπεζών έως σήμερα δικτυώνουν τα κανάλια, τους πολιτικούς, τους επιχηρηματίες και της ελληνικές τράπεζες μέχρι την εθνική τράπεζα σε ένα καθεστώς μέχρι την σήμερον ημέρα. Επιτέλους κατόρθωσαν να βάλουν χέρι με εκλεγμένη βουλή στον πλούτο της ελλάδας.
συγχαρητήρια, συνέλληνες! Για δεκαετίες τρωγόμασταν για κόμματα και βασιλιές και τελικά μας οδήγησαν σε μια νομιμοποιημένη κατοχή. Και εμείς η έξυπνη έλληνες ακόμα τρωγόμαστε ποιο κόμμα κατάφερε να μας προδώση ποιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά για να μας διξουν την πραγματική κατάντια της συνειδητότητας του έλληνα και να επισημάνουν την δολιότητα τον υγετον μας, διοργανώνουν την επιτροπή της κ. Konstantopoulou.
Άμα θέλουμε , ας το δούμε σαν παραβολή της ηλιθιότητας, από την μια η απόδειξης ότι δεν χρωσταμε και μας χρωστούν, από την άλλη χαμογελαστή πολιτική που σημαδεύει το τέλος της όλης υπόθεσης και το τέλος της προσπαθίας από το 1821 για μια ελεύθερη πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ερμείδη, ήταν από πιο πριν.
Εννοώ, ο Τσίπρας γνώριζε από πολύ πιο πρίν. Από τη σύνοδο κορυφής του Φεβρουαρίου. Τότε, ο Γιούνκερ έδωσε σε όλους τους ευρωπαίους ηγέτες ένα οχτασέλιδο υπόμνημα (μετά από εντολή του Ντράγκι) με προτάσεις/ερωτήματα για τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν για την ολοκλήρωση της καταραμένης ενοποίησης.
Οι προτάσεις αυτές περιλάμβαναν θέματα όπως: ενιαίο κοινοβούλιο, ενιαίο προϋπολογισμό, νέους ενιαίους θεσμούς και ένας Θεός ξέρει τι άλλο.
Ο Ντόναλντ Τουσκ είχε δημοσιεύσει το θέμα στην ιστοσελίδα της ΕΕ
εδώ: http://eu-un.europa.eu/articles/en/article_16089_en.htm

Τότε ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη και οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τι συζήτησαν; ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ. Μίλησε και για την προηγούμενη μέρα που είχε γίνει η συνάντηση του eurogroup και μας είπε πράγματα που ήδη γνωρίζαμε. Μιλάμε είναι απίστευτος ΨΕΥΤΗΣ.
Εδώ η συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=Ft-YnQ9Pmzg

Την έκανα φύλλο και φτερό τη συνέντευξη καθώς και το άρθρο των Fianancial Times που είχε βγάλει το θέμα στη φόρα τότε, και είχα γράψει το παρακάτω άρθρο.
'Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν είπες την αλήθεια;'
https://averoph.wordpress.com/2015/02/16/%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5/

Η έκθεση των 27 σελίδων που αναφέρετε, είναι το αναλυτικό προσχέδιο που αναμενόταν μετά από το 8ασέλιδο υπόμνημα, το έλεγαν κοι οι Financial Times, ότι τον Ιούνιο αναμένεται το προσχέδιο. Ο Τσίπρας δηλαδή είχε ήδη απαντήσει στο 8ασέλιδο υπόμνημα και στις 31 Μαϊου δημοσίευσε ένα άρθρο για ξεκάρφωμα. Κλαίγεται μάλιστα ότι δεν είναι δημοκρατικό τη στιγμή που ο ίδιος το γνώριζε από τον Φεβρουάριο και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ.
ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΡΜΕΙΔΗ; ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ;

Από τόν Φεβρουάριο φωνάζω ότι εκεί μας οδηγούν και κανείς δεν μ' ακούει.

"Εγκληματούσαν συνειδητά επί 5 μήνες" όπως ακριβώς το λέτε. Η 'λύση' τους ήταν να μας μετατρέψουν σε επαρχία της ΕΕ με την ελπίδα ότι επειδή θα γινόταν από την αριστερή πόρτα δεν θα αντιστεκόμασταν.

Έχουμε πήξει στους 'πατέρες'.
'Εθνοπατέρες' από τη μία, 'λαοπατέρες' από την άλλη και ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο A.Tσίπρας και ο Κ.Καραμανλής σε "Yπόγειες (Pollution-polluere) Συνευρέσεις" !!!

ΠOΣO ΣAΠIO EINAI TEΛIKA TO ΠOΛITIKO ΣYΣTHMA ; AYTH EINAI MIA ΛAθOΣ EPΩTHΣH !
OTAN ΦTANEIΣ NA PΩTAΣ, NA KANEIΣ AYTHN THN EPΩTHΣH, TOTE EINAI HΔH ... APΓA !
TO OTI H XΩPA EΦTAΣE ... EΔΩ, ΔEIXNEI ENA MONO ΠPAΓMA: OΛO TO ΠOΛHITIKO KAI ΠOΛITEIAKO ΣYΣTHMA EINAI ENAΣ ANθEΛΛHNIKOΣ BOθPOΣ ME EΠITHPHTEΣ TOY ΛAKEΔEΣ TΩN ! EITE ΣTPATIΩTIKH XOYNTA EINAI EITE TO ΣHMEPA !

H ΣHMEPINH ΚΟΛΑΣΗ KYBEPNHΣH ΔEN EINAI APIΣTEPA AΛΛA ΠOΛITIKA ... merde !!!
YΓ: Alex, Nik. KAI ΣE OΛA TA KYBEPNHTIKA MOYΛIKA: H ΣTEPNH H ΠIO IEPH MOPΦH (THΣ) θEΩPIAΣ EINAI H ΠPAΞH ! EΣEIΣ ΔEN EXETAI TIΠOTA IEPO, OYTE θEΩPHTIKO (θEΩEPIA) OYTE ΠPAKTIKO (ΠPAΞH) !