Προσφατα
.

22.6.15

Ινδία: Έκαψαν δημοσιογράφο

Τα είχε βάλει με τη «Μαφία της Άμμου»
Ο 40χρονος Ινδός δημοσιογράφος Sandeep Kothari απήχθη από αγνώστους την περασμένη Παρασκευή. Μια μέρα μετά, το πτώμα του βρέθηκε απανθρακωμένο κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό.
Ο δημοσιογράφος αγωνιζόταν ενάντια στην «Sand Mafia» της χώρας του. Η αστυνομία στην Ινδία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συνέλαβε τρεις άνδρες ως ύποπτους για την δολοφονία του 40χρονου Ινδού δημοσιογράφου Sandeep Kothari. 
Ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στο βόρειο κρατίδιο Madhya Pradesh, την Παρασκευή το βράδυ. Την επόμενη ημέρα το πτώμα του βρέθηκε απανθρακωμένο κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο γειτονικό κρατίδιο Maharashtra. 
Ο δημοσιογράφος ήταν γνωστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τα τολμηρά άρθρα του εναντίον των παρανομιών ισχυρών προσωπικοτήτων και κυρίως, για τις αποκαλύψεις του εναντίον της «Μαφίας της Άμμου» (Sand Mafia). 
Στην Ινδία η μεγάλη ζήτηση για άμμο, προκειμένου να αναμιχθεί με τσιμέντο και να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή τούβλων, έχει δημιουργήσει την «Μαφία της Άμμου», που ασχολείται με την παράνομη εξόρυξη άμμου από κοντινές παραλίες, ιδιαίτερα στα κρατίδια της βόρειας Ινδίας. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της αστυνομίας στον Τύπο της χώρας, η έρευνα για την δολοφονία του Kothari γίνεται από όλες τις οπτικές γωνίες και οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν ως ύποπτοι, φαίνεται να έχουν σχέση με την παράνομη εξόρυξη άμμου στο κρατίδιο Madhya Pradesh. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Indian Express», ο 40χρονος δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει πάνω από δώδεκα υποθέσεις παράνομης εξόρυξης άμμου και είχε προσπαθήσει να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ και η οικογένειά του είχε δεχθεί απειλές από την «Μαφία της Άμμου».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια