Προσφατα
.

27.5.15

Τετέλεσται


Του Γιάννη Λαζάρου 
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση στον λαό. Διάλεξε τους συμμάχους της, με πρώτον και καλύτερο τον Γιούνκερ, ενώ συνεχίζει να παίζει με την υπομονή των Ελλήνων μέσω Βαρουφάκη. 
Την ίδια στιγμή, τα νταούλια της "αριστεράς" άλλαξαν χέρια. Ο νταουλιέρης δεν είναι πλέον ο Τσίπρας, αλλά ο Λαφαζάνης. Ο πλατφόρμας που εκ του ασφαλούς αυτοχρίστηκε φρουρός των κόκκινων γραμμών που όταν γινόταν η προεργασία για την διεθνή ξεφτίλα που υφιστάμεθα αυτήν την στιγμή, ο ίδιος έκανε τον Κινέζο. 
Τον Λαφαζάνη τον ενόχλησε πολύ η εμπλοκή του Γιούνκερ με τους σχολιασμούς του για το εσωτερικό του Σύριζα. Τώρα ενοχλήθηκε ο Λαφαζάνης, που ο Γιούνκερ είναι δημοκρατικός Θεσμός της Ε.Ε και όχι όταν ο Τσίπρας έδινε αιματηρό αγώνα να κάνει τον Γιούνκερ υπερπρωθυπουργό της Ε.Ε, δηλαδή από διορισμένο υπάλληλο, Θεσμό.  Ο Λαφαζάνης εκείνη την εποχή δεν ήξερε τίποτε για το ποιόν του Γιούνκερ. 40 χρόνια στην πολιτική δεν είχε ακουστά τι σόι κουμάσι είναι ο αλκοολικός Λουξεμβουργέζος, ούτε ότι είχε κανταντήσει την πατρίδα του φορολογικό παράδεισο παγκόσμιου μαύρου χρήματος. Τώρα ο Λαφαζάνης θυμήθηκε ότι ο Γιούνκερ είναι σκληρός πυρήνας της ευρω-ατλαντικής συνομωσίας. 
Έλληνας ο οποίος δεν έχει καταλάβει ότι τετέλεσται η Ελλάδα που γνώριζες ειδικά μετά από δανειστές- καθίκια που βαφτίστηκαν Θεσμοί της χώρας, μετά από μακροχρόνια σχέδια της Ε.Ε που υποστηρίζει ο Τσίπρας από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης και μετά την μετατροπή των αποθεματικών σε ρέπος, είναι και με την βούλα ευρω-αμερικανάκι γερμανοτσολιαδάκι. 
Όμως τα μαντάτα έφτασαν από τον πρωθυπουργεύοντα και έτσι οι στρουθοκάμηλοι, που έχουν και το προσωνύμιο "Έλληνες ψηφοφόροι", θα νιώσουν τι εστί Ράιχ. Ο Τσίπρας στη  (νέα) λίστα μεταρρυθμίσεων στο λέει ξεκάθαρα: Οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες 5-6 κρατών της Ε.Ε. Εσύ τι λες γερμανοτσολιαδάκι; Θα σε ανταμείψουν για το παλαμάκι στο κόμμα οι Θεσμοί με μισθό ίσο με του Γερμανού ή με μισθό ίσο του Ρουμάνου, Λετονού, Εσθονού, Βούλγαρου, Πολωνού; Σε ποιο στάδιο είσαι; Των αναπτυγμένων κρατών της Ε.Ε ή των υπό ανάπτυξη; Διότι η υπό ανάπτυξη Ρουμανία αυτή την στιγμή έχει μόλις 6% ανεργία αλλά ο μισθός είναι στα 221 ευρώ και τον Σεπτέμβρη ίσως τον πάνε στα 261. 
Θεωρείς ακόμη ότι θα σου στέλνει λεφτά η Μέρκελ και η παρέα της για τον μισθό των 1,500 ευρώ και άνω επειδή είσαι απόγονος του Περικλέους; Όχι, βεβαίως-βεβαίως. Τώρα ειδικά που έκανες όλη την δύσκολη δουλειά που ήθελαν οι αποικιοκράτες τι να σε κάνουν; Έβαλες με τα μπούνια το τελευταίο χαρτί που οι ίδιοι είχαν γαλουχίσει 20 χρόνια γι' αυτή την στιγμή (χαρτί με το όνομα Σύριζα) και με αυτό το ακραίο, αριστερό, αντιστασιακό μα πρώτα απ' όλα ευρωπαϊκό κόμμα τελείωσες. 
Τελείωσες ολοκληρωτικώς και σου κάνει πλάκα ο Βαρουφάκης. Έφτασε ο Βαρουφάκης να σου κάνει πολύ χοντρή πλάκα. Λέει ξαφνικά φόρο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Γελάει κανένα δίωρο με τον πανικό σου και μετά σου λέει "Πλάκα σου έκανα". Τον φόρο θα τον βάλει, εφόσον αυτή εδώ η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το σχέδιο "Όλα θα περνούν από την Τράπεζα". Θα σου τον βάλει τον φόρο, αλλά σου κάνει ένα κρύο ντους να καταπιείς κι αυτό το χαράτσι θεωρητικώς για να σε βάλει μετά στην κατάψυξη πρακτικώς. 
Ξέρεις με τι έχεις μπλέξει, Έλληνα; Αμ δεν το ξέρεις. Ούτε οι πασόκοι ψηφοφόροι δεν ξέρουν πού πήγαν και έδωσαν την ψήφο τους. Νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με ένα ΠΑΣΟΚ που από τα 40 χρόνια σήψης ξεχνούσε να πάρει ανάσα και εσύ έχωνες τα φακελάκια από εδώ, την κοπανούσες από την δουλειά όποτε σου γούσταρε, έπαιρνες και τα εξτραδάκια σου ως κομματάρχης ή κομματόσκυλο. Τούτοι εδώ δεν δουλεύουν για την πάρτη τους όπως οι προηγούμενοι. Τούτοι εδώ δουλεύουν για το σύστημα αποκλειστικώς. 20 χρόνια ήταν σε αναμονή της διαταγής. Έφτιαχναν προσωπείο λαϊκού και αντιδραστικού, σήκωναν σημαίες σε "κοινωνικούς αγώνες", σε δούλεψαν μια χαρά και σε έχωσαν την ώρα της Ελπίδας στο λάκκο της απολυταρχίας της Ε.Ε. 
Τούτοι εδώ θα αλλάξουν πραγματικά την ιστορία της Ελλάδας, της Ευρώπης και του πλανήτη. Από εδώ θα ξεκινήσει η νέα ιστορία της παγκοσμιοποίησης και εσύ γέλα. Αυτή την στιγμή τα 7 πιο αναπτυγμένα κράτη συζητάνε στην Δρέσδη για σένα με πρώτο βιολί τις ΗΠΑ. Τώρα εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι αν η Ελλάδα πτωχεύσει και χάσουν τα 312 δις δανεικά οι εταίροι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου. Σε δουλεύει ο Βαρουφάκης με το "αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, τότε η παγκόσμια οικονομία θα καταρρεύσει" κι εσύ νιώθεις άρχοντας. Ελληνάκι, 312 δις είναι μια φουρνιά όπλα που στέλνει η Αμερική και η ΕΕ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Με δύο φουρνιές έβγαλαν και κέρδος. Τι νομίζεις ότι είσαι η Κίνα με το 1,5 δις πληθυσμό και όπως θα κινήσεις προς στις στέπες θα πάρεις κεφάλια; Έχεις καταλάβει ότι είσαι όσο ο πληθυσμός του Λονδίνου; 
Έχεις καταλάβει ότι έχεις γίνει βάσανο από μόνος σου στον πλανήτη των ισχυρών διότι εδώ πρέπει να απλωθούν σύνορα, γεωπολιτικά συστήματα, αέρια της Ρωσίας, συμφέροντα του Ισραήλ, μετανάστες που κάπου πρέπει να τους βάλουν διότι πρέπει να μοιράσουν νερό, πετρέλαια, διαμάντια, ουράνιο, πλουτώνιο από τις περιοχές που τους διώχνουν; 
Δεν το έχεις καταλάβει γιατί εσύ έχεις κολλήσει στο επίδομα, στην επικουρική σύνταξη και στο τρίμηνο του Καλοκαιριού να έχεις λεφτά να απλώνεσαι στις παραλίες. Σου' ρχεται πρώην Έλληνα, νυν αποικιοκρατούμενε, και μελλοντικέ μειονοτικέ. Σου' ρχεται γιατί πάνω από την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια είναι η Πατρίδα και όχι "το γεωγραφικό σύστημα" των προεκλογικών λόγων της "Αριστεράς", ούτε "τα ελληνικά σύνορα είναι  ευρωπαϊκά σύνορα" της γαλαζοπρασινοποταμίσιας στρούγγας. Έτσι τυχαία νομίζεις ότι το μίσθαρνο όργανο της Ε.Ε, Γρηγόρης Ψαριανός, απείλησε ότι αν βγούμε από το ευρώ να ξεχάσουμε Μακεδονία και Θράκη; Σού τα λένε αλλά δεν θέλεις να ακούς. Μόνο το πορτοφόλι σου έχει αυτιά και μάτια και αυτά ανοίγουν μόνο όταν δουν την σχισμή στην κάλπη.
Τετέλεσται, πρώτη φορά τόσο τιποτένια. Στην επόμενη εκλογική διαμάχη  πήγαινε προς την ευρωκουμουνιστική πλευρά του Λαφαζάνη. Να νιώθεις ότι έχεις φωνή και αγώνες διεκδίκησης των καταπατημένων δικαιωμάτων σου από αυτούς που εξέλεξες για πολλοστή φορά να τα καταπατήσουν.
Τετέλεσται, διότι  τελικά μόνο ως νικημένος, νιώθεις ισχυρός.- 
« PREV
NEXT »

5 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Ο ελληνικός λαός βιώνει τις χειρότερες στιγμές του.Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη βρέθηκε και ουδείς ο σώζων.Από το Γενάρη που αναθάρρησε βρέθηκε στο χειρότερο σημείο,ακόμη ένα επεισόδιο μεταξύ των δραματικών στιγμών.Από το 2010 που μας τοποθέτησε ο ανεκδιήγητος βρεθήκαμε στο απόλυτο τίποτα το 2015 και έπεται συνέχεια.Άδικα χιλιάδες έλληνες υπερασπίστηκαν στο Σύνταγμα και αλλού το αισιόδοξο μήνυμα που κατέληξε φιάσκο.Ακόμη ένα μνημόνιο στις πλάτες των ελλήνων με πολλά ακόμη θύματα των αποτελεσμάτων του.Υποθέτω ότι κι αυτό όπως τα άλλα θα αποδειχτεί ανώφελο και αποτυχημένο,ενώ οι τοκογλύφοι θα έχουν κερδίσει ακόμη μια μάχη κατά της δημοκρατίας του ανθρωπισμού ταπεινώνοντας διαχρονικές αξίες στο λίκνο του πολιτισμού που είναι η Ελλάδα.Έτσι θα περάσει το μήνυμα σε όλους,καθίστε καλά,μην αντιστέκεστε,τις αξίες τις διαμορφώνουμε εμείς οι κυρίαρχοι της γης μέσω του χρήματος,σκορπώντας στο πέρασμά μας όσοι αντιστέκονται θάνατο και καταστροφή.

Ανώνυμος είπε...


Έξοχα καθαρή σκέψη = έξοχο άρθρο !
Όσα, όμως, ξεκάθαρα και εάν γράψετε και πείτε, όπως διαπιστώνεται, από το πληγέν κοινωνικό στρατόπεδο : με τους αυτόχειρες, ανέργους, και τους στερούμενους βασικά δικαιώματα ( υγείας, διατροφής, στέγασης κ.λ.π. ), καμία στην ουσία αντίδραση και αντίσταση δεν έχει επισυμβεί μέχρι και σήμερα, και αυτό, γιατί, προφανώς, ο καθένας από εμάς που ανήκει στο στρατόπεδο αυτό ( " θέλει δεν θέλει" , γιατί από την γέννησή του εκεί ανήκει ) ΜΕΤΡΑΕΙ " ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" ... .
Πάντα " Η ΚΙΝΗΣΗ " ανήκει στους ανθρώπους εκείνους ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΤ'ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΤΟΥΣ κοινωνικό στρατόπεδο, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΤΟΦΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ .

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα κατά τις ώρες : 7:00΄ π.μ. - 9:00΄π.μ., στο RADION WALL, απολαύσαμε εξαίρετη ελληνική μουσική .

Ανώνυμος είπε...

Η γελοιοποίηση δε ξέρω αν είναι στο έπακρο πάντως φαίνεται ότι δεν έχει όριο.Είναι σαν τη βλακεία και το άπειρο που δεν έχουν όρια.
ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ευρώ χωρίς μέτρα- το είπε και ο Σόιμπλε- δεν νοείτε!
ΘΕΣΜΟΙ- ΤΡΟΙΚΑ το ομολογούν στη λανθάνουσα γλώσσα τους,αλλά και να μη το πουν είναι ηλίου φαεινότερο,τώρα αν ο γέρος ή η γριά στην Άνω Κολοπετεινίτσα πιστεύουν ό,τι τους λένε στη τηλεόραση δε τους φταίει η τηλεόραση αλλά η βλακεία που είναι άπειρη,γιατί δε νοείται άνθρωπος να μη γνωρίζει ή να μη θέλει να γνωρίσει ακόμη κι αν είναι 70 ετών,επειδή ακόμη κι αυτές οι ηλικίες δεν είναι τόσο αμέτοχες των γραμμάτων και της κρίσης του νου.
Ας λέμε την αλήθεια κι ας πονάει,αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη των οραμάτων του παλαιού Καραμανλή και ΄των παλαιών ευρωπαιστών,είναι μια κλίκα λαμογιών που συνδέονται με ισχυρά τραπεζικά κατεστημένα,τρώνε οι μεθύστακες με 500 μασέλες την ίδια ώρα που εκατομμύρια ευρωπαίοι λιμοκτονούν..χρηματίζονται,τζογάρουν,πάιζουν σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης και χρησιμοποιούν τα χρηματισμένα ΜΜΕ για τη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας ως το μίασμα της Ευρώπης κι όλοι αυτοί οι κακούργοι είναι αγνοί κι αμόλυντοι,κρυστάλλινοι και διαυγείς!!!!,κι αν η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση είναι επειδή αποτελεί το σκιάχτρο των υπολοίπων.Η Ελλάδα πληρώνει τους αποτυχημένους και σφοδρά χρηματισμένους πολιτικούς αλήτες της οι οποίοι είναι αθύρματα και άγονται από τη μύτη από το σκουπιδαριό της σημερινής κρυφοναζί ευρωπαικής ηγεσίας.Το άριστο είναι να υπάρχει σχέδιο εξόδου της χώρας μας από αυτό το στημένο σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης,τουλάχιστον από την ευρωζώνη,όχι από την ΕΕ με διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Ανώνυμος είπε...

Είναι να απορεί κανείς,αυτή την εντολή έδωσε ο ελληνικός λαός?Να υποχωρούν αρχής γενομένης με τη συμφωνία του Φεβρουαρίου?Γιατί εμπαίζουν τη νοημοσύνη όλων μας?Λένε ο ελληνικός λαός δεν τους έδωσε την εντολή της ρήξης ή της εξόδου από την ευρωζώνη.Αυτό δεν είναι αλήθεια,ο ελληνικός λαός κουράστηκε από τα μνημόνια,και τα μέτρα που όχι μόνο δυσκόλεψαν τη ζωή αλλά καταρράκωσαν τη πραγματική οικονομία με συνταγές λαθεμένες.Δεν θέλει άλλα μνημόνια,ποτέ δεν ήθελε,του τα επέβαλαν και τον εξουθένωσαν.Αλλαγή πορείας επιθυμεί,διαφορετική επιλογή,και εφαρμογή των υποσχέσεων χωρίς νόθευση της εντολής.Ευρώ ναι αλλά χωρίς νέα μέτρα αφαίμαξης,ευρώ όμως χωρίς μέτρα είναι αδιανόητο,άρα όσο θα είμαστε σε αυτή τη κόλαση της ευρωζώνης τα μέτρα είναι αναπόφευκτα.Θα μας αποστραγγίσουν,θα μας αποστραγγίζουν μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο οικονομικό πορνείο των τοκογλύφων στο οποίο θα εφαρμόζουν στη πράξη ως δοκιμαστικός σωλήνας όλα εκείνα που θα εφαρμόσουν σταδιακά σε όλη την Ευρώπη εν χρόνω.200-300 ευρώ μισθοί και συντάξεις που θα κυμαίνονται γύρω στα 100 150 ευρώ κάτι που ισχύει ήδη στην ανατολική Ευρώπη.Δε μας θεωρούν ισότιμους,αποτελούμε αφρικάνικη περιοχή βορείως της Μεσογείου!