Προσφατα
.

27.5.15

Αξιοπρεπέστατο Μνημόνιο με όρους Ελπίδας

Οι κακές Κασσάνδρες η μόνη αντιπολίτευση στην μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα- Πίσω από την ελπίδα κρυβόταν το τρίτο Μνημόνιο
Κακές Κασσάνδρες αποκάλεσε ο πρωθυπουργός όσους έχουν διαφορετική άποψη για το σημαίνει Συμφωνία με τους εταίρους την ώρα που το εθνικό ταμείο βρίσκεται ήδη χρεωμένο τόσο για τις υποχρεώσεις του στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.
Μόνο με την διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να υπογράψει όποιον άλλο όρο απαιτήσουν οι πιστωτές. Τα τελευταία 24ωρα τα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ κατακλύζονται μόνο από πληροφορίες που έρχονται από πηγές του Brussels Group, του ΔΝΤ και τελευταία και από τις ΗΠΑ, αλλά χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση για το τι έχει γραφτεί σε αυτή την περιβόητη Συμφωνία που η ελληνική κυβέρνηση θα υπογράψει εφόσον και η δήθεν μπλόφα με τη μη πληρωμή του ΔΝΤ δεν πέρασε στις διαπραγματεύσεις. 

Το τρίτο Μνημόνιο
Οι κακές Κασσάνδρες κατά τον κύριο Τσίπρα είναι κινδυνολόγοι, εφόσον αύριο θα πληρωθούν οι μισθοί και συντάξεις και έτσι η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, σύμφωνα με το σκεπτικό του πρωθυπουργού. Όμως δεν είναι κινδυνολογία, αλλά επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι θα πάρει και τρίτο πακέτο βοήθειας με όρους που είναι άγνωστοι για τον ελληνικό λαό. 
Ο υπουργός Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ενημέρωσε το γερμανικό αναγνωστικό κοινό και όχι το ελληνικό, ότι η κυβέρνηση δεν τρέχει αυτή την στιγμή για την άμεση χρηματοδότησή της αλλά για Συμφωνία και Τρίτο Πακέτο. "Οι συνομιλίες με τους εταίρους περιλαμβάνουν, όχι μόνο τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για πρόσθετη βοήθεια", είπε ο υπουργός της κυβέρνησης και αντηχούν στα αυτιά των Ελλήνων οι διαβεβαιώσεις όλων των πιστωτών ότι η Γερμανία από τον Φεβρουάριο ετοιμάζει τα πρώτα 50 δις δανεικού χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση ξεχνά ότι οι προηγούμενες 4 κυβερνήσεις των τελευταίων 5 χρόνων ποτέ δεν μίλησαν για υπογραφή Μνημονίου αλλά για Συμφωνία με Πακέτο Βοήθειας. Φτάνουμε σε αυτό που η Γερμανία και ο Σόιμπλε ανακοίνωνε από τις αρχές Μαρτίου ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο χωρίς να το ξεχωρίζει από τα δύο προηγούμενα τα οποία έχει πάρει και έχουν χρεώσει την χώρα με τουλάχιστον 312 δις ευρώ.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση δεν πέτυχε το κόλπο των ασαφειών τεσσάρων μηνών του υπουργού Βαρουφάκη, ούτε η κίνηση "δεν πληρώνω το ΔΝΤ αν δεν έχω για μισθούς και συντάξεις". Επίσης δεν πέτυχε η απειλή προς τους πιστωτές ότι "η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον δανεικά". Με το συνεχόμενο αλισβερίσι με τους πιστωτές χωρίς να μπει η σημαντικότερη κόκκινη γραμμή που προεκλογικά ήταν η μη αποδοχή του χρέους και η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων άμεσα, η κυβέρνηση στοίβαξε τις οικονομικές ανάγκες της χώρας, τα δάνεια των προηγούμενων μνημονίων και ένα νέο πακέτο βοήθειας που οι υποχρεωτικοί όροι το καθιστούν Μνημόνιο Νο3, σε ένα τσουβάλι.

Κυβέρνηση  δανειστών και Τραπεζών
Η υποτονική δήλωση του πρωθυπουργού "θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία", δείχνει ότι το παιχνίδι για την Ελλάδα είναι χαμένο από χέρι. Η οικονομική σταθερότητα για την ελληνική κυβέρνηση είναι στα χέρια δύο παικτών που ως αντιπολίτευση τους είχε θανάσιμους εχθρούς. 
Πρώτον οι πιστωτές και ειδικά το ΔΝΤ και δεύτερον οι τράπεζες που κινούν όλη την ρευστότητα του Κράτους. Την ώρα που το ελληνικό ταμείο βρίσκεται μόνο με χρέη και η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει -ακόμη μία φορά στα χρόνια των Μνημονίων- ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2015 επί αριστερής κυβερνήσεως τα καθαρά της κέρδη ήταν πάνω από 23 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 6% περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2014. 
Να ατενίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία και ψυχραιμία αυτό που έρχεται κάλεσε ο πρωθυπουργός τον ελληνικό λαό, κρεμώντας ουσιαστικά τα γάντια για την μάχη της ελπίδας και της αξιοπρέπειας. Η ελπίδα έχει οχυρωθεί πίσω από την καταβολή μισθών και συντάξεων, εφόσον η ανεργία τρέχει με ρυθμούς προς τα πάνω, τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάζονται καθημερινώς και τα χρέη των Ελλήνων μόνο προς τη Εφορία θα ξεπεράσουν μέσα στο καλοκαίρι τα 80 δις, δηλαδή 12 δις περισσότερο από πέρσι.  

Παράδοση άνευ όρων 
Η αξιοπρέπεια μπήκε στο ράφι και της "αριστερής" διακυβέρνησης εφόσον όχι μόνο δεν κατάφερε να εξοντώσει τους πιστωτές της Ευρώπης, αλλά να βγάλει στην επιφάνεια ως νέο Θεσμό τον συντονιστή του ΔΝΤ που δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ. Οι κακές Κασσάνδρες έχουν πληροφορίες ότι η Μέρκελ συμβούλεψε τον κ. Τσίπρα να ζητήσει την βοήθεια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, να επέμβει για να "πιέσει" το ΔΝΤ να αλλάξει ρότα και να είναι πιο διαπραγματευτικό με την Ελλάδα για να υπογραφεί η νέα Συμφωνία. Εκτός από την Τρόικα, η κυβέρνηση έβαλε ακόμη έναν άτυπο Θεσμό (θανάσιμο για την "αριστερά") που λέγεται Αμερική. 
Ίσως να είναι η αρχή του νέου επενδυτικού Σχεδίου Μάρσαλ που θα έχει την σφραγίδα τόσο της Ε.Ε όσο και των ΗΠΑ. Σε μια κατεστραμμένη χώρα μόνο τέτοιου είδους Σχέδια μπορούν να εφαρμοστούν μόνο που η Ελλάδα δεν έχει την τύχη να βρίσκεται στην δεκαετία του '50 αλλά στο 2015 με τους μνημονιακούς νόμους ως Ελληνικούς, με δημόσια γη ξεπουλημένη, με εργατικό δυναμικό σε υποχρεωτική αργία, με σύνορα διαβλητά από όλες τις φιλοδυτικές  γείτονες χώρες, με δημόσια Υγεία στα επίπεδα Γκάνας και με όραμα να φθάσει τουλάχιστον την ανάπτυξη της κράτους-μέλους της Ε.Ε, Ρουμανίας. 
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Ρε πως μας κατάντησαν!Από μνημόνιο σε μνημόνιο μας πάνε χωρίς ποτέ να δούμε άσπρη μέρα.Οι κερδοσκόποι παίζουν στα ζάρια τις τύχες όλων μας,γίναμε ο σακάτης,ο γελωτοποιός,ο γελοίος,ο αστείος,ο ρεμάλης,ο κακομοίρης όχι της Ευρώπης μόνο όλης της υφηλίου!Δεν είναι τυχαίο,δε διάλεξαν ούτε τη Λιθουανία,ούτε τη Πορτογαλία,ούτε τη Λετονία ή το Βέλγιο που χρωστάει της Μιχαλούς.Η Ελλάδα είναι στο στόχαστρο και δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίο.Λίγο το μίσος των ναζί προς τους έλληνες,λίγο το μίσος σκοτεινών κύκλων προς το απάυγασμα του πολιτισμού που διαχέεται σε όλο το κόσμο,λίγο οι μαλακίες και ο φιλοχρηματισμός του ελληνικού πολιτικού προσωπικού,λίγο τα αρπαχτικά του εγχώριου οικονομικού καρτέλ,λίγο οι ελληνόφωνοι προδότες αυτού του έθνους έδωσαν τη χαριστική βολή σε μια χώρα 5.000 ετών ζωής.Ποιός μας σώζει θα πει κάποιος,μόνο ένας,ο Θεός της Ελλάδας,ο ίδιος ο λαός της εφ όσον αφυπνιστεί και η αποφασιστικότητα του να φύγει ολοταχώς προς εθνικό νόμισμα με διαγραφή του χρέους που φόρτωσαν τα αρπαχτικά και τοκογλύφοι ρουφώντας το ελληνικό αίμα..

Ανώνυμος είπε...

Τα Μνημόνια δεν τελειώνουν έτσι απλά...
Η διαγραφή του χρέους προετοιμάζει το 4ο Μνημόνιο

http://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF/