Προσφατα
.

24.4.15

Χαράτσι κοινωνικής πολιτικής

Το χαράτσι της ΔΕΗ βολεύει την κυβέρνηση να κάνει "κοινωνική" πολιτική

Ο Άρειος Πάγος ανέβαλλε την συζήτηση για την συνταγματικότητα ή όχι του χαρατσιού της ΔΕΗ μετά από αίτημα του Δημοσίου! Το κόμμα που αντιδρούσε στο απίστευτο μνημονιακό μέτρο των προηγούμενων κυβερνήσεων και είχε ως αποτέλεσμα επί μήνες ελληνικά νοικοκυριά να ζουν σε συνθήκες πέρα από τριτοκοσμικές, έρχεται ως κυβέρνηση να το υπερασπιστεί. 
Ο εκπρόσωπος του δημοσίου, που απαίτησε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου να αναβληθεί για το Νοέμβριο, υποστήριξε ότι αν το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει ότι το "χαράτσι" είναι αντισυνταγματικό τότε το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στους καταναλωτές που εκβιάστηκαν μέσω του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας να πληρώνουν τα χρέη που δημιούργησαν πολιτικοί και εταίροι. 

Οι προσφυγές των πολιτών εναντίον του χαρατσιού που κίνησαν την διαδικασία για να κρίνει  την συνταγματικότητά του ή όχι ο Άρειος Πάγος,  έμειναν με τα χαρτιά στα χέρια. Ποιος θα ξεχάσει ότι από το 2011 μέχρι το 2013, όταν τα συνεργεία της ΔΕΗ έκοβαν το ρεύμα σε νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να καλύψουν οικονομικά το χαράτσι, βουλευτές και πολιτευτές του Σύριζα έστηναν ομάδες που εναντιωνόταν σε αυτό το μέτρο. Τα κομμάτια από τα πανό, που ήταν αναρτημένα στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ ανά την επικράτεια, ακόμα ανεμίζουν αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική αλληλεγγύη γίνεται κουρελόπανο όταν γίνεσαι εξουσία.

Έχουν σημαντικότερα θέματα
Πριν ακόμα ο Άρειος Πάγος κρίνει την συνταγματικότητα του χαρατσιού, η υπουργός Νάντια Βαλαβάνη έχει στείλει τελεσίγραφο σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι  της ΔΕΗ του 2013. Από τα στοιχεία βλέπουμε ότι πρόκειται για ακόμη 500 εκατ. ευρώ που η "αλληλέγγυα" κυβέρνηση ζητά να τα αρπάξει ακόμα και αντισυνταγματικώς. 

Η δικαιολογία, που ξεστόμισε ο δημόσιος εκπρόσωπος για την αναβολή της συνεδρίασης, είναι ότι τα κυβερνητικά κλιμάκια έχουν πολύ επείγοντα οικονομικά θέματα προς επίλυση αυτό το διάστημα και έτσι δεν μπόρεσαν να κάνουν διαβούλευση στο υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα που αφορά εκατομμύρια Έλληνες! Είναι πιο σημαντικό να συζητάς για το πώς θα τα βρουν οι Θεσμοί και η κυβέρνηση από το να γυρίζεις πίσω τα παρανόμως κλεμμένα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις χαράτσια. Οι Έλληνες έδωσαν με το ζόρι και με την απειλή αποσύνδεσης του ρεύματος 3 δις ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Χρήματα τα οποία η τότε αντιπολίτευση του Σύριζα θεωρούσε ότι είναι φασιστικό μέτρο. Σήμερα ως κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί για την πολιτική της.

Αποδοχή του Μνημονίου
Με αυτή την αναβολή η κυβέρνηση δεν κερδίζει μόνο χρόνο πολύτιμο την ώρα που γεμίζει τα σεντούκια της αρπάζοντας παράλληλα τα αποθεματικά φορέων, κερδίζει και το δικαίωμα ο Έκτακτος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που είναι μνημονιακό μέτρο, να θεωρείται συνταγματικός μέχρι να βρουν χρόνο τα κυβερνητικά κλιμάκια να το ...συζητήσουν. Επίσης από τα 500 εκατ. που ζητά η κ. Βαλαβάνη να πληρώσουν οι πολίτες για το χαράτσι του 2013 βγαίνουν τα χρήματα για δύο χρόνια για το νομοσχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι σε ισχύ. Επίδομα ρεύματος, επίδομα ενοικίου και επίδομα σίτισης. Ο λαός προπλήρωσε την διαφημιζόμενη αλληλεγγύη κόμματος. Αυτό είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία. Προπληρώσαμε την προεκλογική καμπάνια του Σύριζα!

Αντιμνημονιακή κυβέρνηση που συντηρεί τους μνημονιακούς όρους συγκαλυμμένα είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την κυβέρνηση που απειλεί ξεκάθαρα ότι θα σε αφανίσει. Από τον εχθρό ξέρεις να φυλάγεσαι, στον "φίλο" έχεις τα νώτα σου ακάλυπτα. Πάντως τα δικαστήρια που θα έπρεπε να γίνουν για τα δύο νεκρά από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλι στην Λάρισα, για την 13χρονη νεκρή από αναθυμιάσεις από μαγκάλι στην Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλες περιπτώσεις δολοφονίας των προηγούμενων κυβερνήσεων λόγω των τιμολογίων της ΔΕΗ που αυξανόταν ραγδαίως με το χαράτσι, δεν θα γίνουν ποτέ. Τα κυβερνητικά κλιμάκια είναι απασχολημένα με πολύ σοβαρά θέματα...... 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια