Προσφατα
.

28.4.15

Ευκλείδη με τα κίτρινα


Του Γιάννη Λαζάρου
Αυτή κι αν ήταν ανατροπή μέσω της ασάφειας των κόκκινων κασκόλ που βρήκε αποδέκτη η ελπίδα στο πρόσωπο της αξιοκρατίας που αντιπροσωπεύεται από το πρόσωπο Τσακαλώτο. Το πατριωτικό καθήκον είναι να στηρίξουμε αυτό το προσώπατο που καταφέρνει όχι μόνο να ρίξει τις διαχωριστικές γραμμές της υπό κατάρρευσης Ελλάδας με την αναπτυγμένη Ε.Ε, αλλά και να εκπροσωπήσει τον Έλληνα που μπορεί να είχε παππού κομουνιστοφάγο (Θρασύβουλος Τσακαλώτος), αλλά εκπροσωπεί την Αριστερά με το πάθος του Βελουχιώτη. Όπως ο κομουνιστοφάγος παππούς το 1985 στήριξε το ΠΑΣΟΚ και αποκαλούσε φίλο τον Ανδρέα, έτσι και ο εγγονός μπορεί να εναρμονιστεί ανάλογα για τα "εθνικά" συμφέροντα. 
Τώρα θα κοιμηθούμε ήσυχοι. Το Τσακαλώτο μπήκε μπροστά και θα "καθαρίσει" ως αντιευρωπαιοφάγος όσους τολμούν να ομιλούν περί Ελλάδας και περί εθνικής ανεξαρτησίας. Παντιέρα μας το ριγέ μουσταρδογκρί καλκόλ και το κίτρινο τσακαλωτάν παντελόνι του αγωνιστή Ευκλείδη. Μέχρι και κίτρινο καλώδιο στο κινητό του έχει. Ούτε η Μάγια η Μέλισσα δεν είχε τόσο κίτρινο πάνω της.
Παν χαμένα τα γράμματα; Το παιδί γεννημένο και μεγαλωμένο εις την πατρίδα του συναδέλφου του, Ντάισελμπλουμ. Ολλανδοτραφής όπως οι τουλίπες γι'αυτό και η λατρεία στο κίτρινο. Συγκάτοικος εις τα Οξφόρδας με τον κολλητό του Στουρνάρα επί εποχής μαλλιού αφάνα. 
Πήγαιναν μαζί στις Άλπεις για σκι σχεδιάζοντας ότι μια μέρα θα κάνουν τον Γράμμο χιονοδρομική πίστα, όπου ανάμεσα στα σλάλομ και στα "ουάου" των σελέμπριτις θα ξεχαστεί η μαύρη αντιστασιακή ιστορία. Η τσίκνα από τα μπάρμπεκιου των σαλέ να καλύπτει την καμμένη σάρκα από τις ναπάλμ. Στα ξεχασμένα ταμπούρια των ανταρτών να βάλουνε παρτέρια με ολλανδικές κίτρινες τουλίπες. Να ανεβαίνει στην αγορά η τιμή της τουλίπας, (που ως ελληνικό φυτό μεγαλώνει χιλιετίες στα βουνά μας, αλλά μόνο μέσω ολλανδικών θερμοκηπίων έχουμε δικαίωμα να τις θαυμάζουμε), να χαίρεται για την επένδυση και το Τσακαλώτο. Άλλο η τουλίπα της Ελλάδας και άλλο η τουλίπα Τσακαλώτο. Η ευρωπαϊκή διαπίστευση είναι που σε κάνει να έχεις τιμή άνευ αξίας.   
Τσακαλώτο, ο υπουργός που θα ξεκαθαρίσει τις διαπραγματεύσεις με διπλωματικές μεθόδους υψηλού επιπέδου. Έμαθε από τα πεπραγμένα του παππού να μην φθάνει ο άνθρωπος σε ακραίες μεθόδους. Αν και επί των Δεκεμβριανών ο πρόγονος του Ευκλείδη συμμετείχε ένθερμα και μπαρουτοκαπνισμένα καθαρίζοντας την κατάσταση υπέρ της ευρωπαϊκή Αγγλίας μια και καλή. Άσχετα που το Τσακαλώτο μπορεί να ακούει Ιάννη Ξενάκη ως αριστερός μέχρι το μεδούλι, κι ας του είχε κόψει ο Θρασύβουλος το κεφάλι στη μέση με όλμο. Όλα χωράνε στην νέα αριστερά. Τι θα ήταν άλλωστε ο Ξενάκης αν δεν βρισκόταν στον δρόμο του ο παππούς του Τσακαλώτο;!
Τσακαλώτο, ο υπουργός που όταν βρήκε τα δύσκολα για το πόθεν έσχες του, έριξε τα βάρη στον πατέρα του. Είχε κάνει κάτι επενδύσεις το παιδί  σε κάτι εταιρειούλες που κέρδιζαν με το χρέος της Ελλάδας όπως οι  Blackrock Global Funds, JP Morgan Fund, Invesco Balanced Risk Allocation Fund και κάτι άλλες ψιλές αλλά όταν ερωτήθηκε μέσα στην Βουλή απάντησε το καταπληκτικό:"τα ποσά που επενδύθηκαν δεν αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ποσών δεν αποκτήθηκε καν από εμένα. Είναι αποταμιεύσεις του πατέρα μου, στις οποίες κάποια στιγμή έγινα συνδικαιούχος". Σόι πάει το βασίλειο. Ήταν επενδυτική υπέρ της Ελλάδας αυτή η οικογένεια, από πάππου προς πάππον. Ρωτήστε και τον Τσόρτσιλ!
Τέλος πάντων, έφταιγε δεν έφταιγε ο μπαμπάς, ο Ευκλείδης κονόμησε από την κρίση στην Ελλάδα μέσω των επενδύσεων "του μπαμπά". Όπως άλλωστε είχε πει ο συνάδελφος του, ΝΔκράτης Βουλγαράκης, "ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό". Συγκλίνουν οι ιδεολογίες υπέρ της κονόμας.
Η επιλογή Τσακαλώτο από τον πρωθυπουργό να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων έρχεται να ολοκληρώσει την μόνη ρήξη που έκανε η "αριστερή" κυβέρνηση: Να κάνει την τελική ρήξη με την αριστερά. Ο Γιάννης Ουάου Βαρουφάκης ένας υπάλληλος ήταν, ποτέ δεν δήλωσε ότι είναι αριστερός και έπαιξε όπως του καθόρισαν οι εταίροι συνάδελφοί του τον ρόλο των ασαφειών. Το Τσακαλώτο είναι άλλη περίπτωση. Βαρύ πολιτικό οικογενειακό αντιαριστερό περιβάλλον, βουλευτής του Σύριζα και τώρα ηγέτης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Χαμογελαστός πάντα, με λατρεία στα κίτρινα πουκάμισα, παντελόνια, καλώδια και κάλτσες. Δεν θα εκπλαγώ αν στα εσωρουχά του έχει στάμπα τον Τουίτι. Καναρίνι το Τσακαλώτο, χαμηλών τόνων και αγνώστων προθέσεων. 
Να κοιμηθούμε ήσυχοι διότι οι πρώτοι που χαιρέτησαν την δημιουργία διαπραγματευτικής ομάδας με το  Τσακαλώτο συντονιστή ήταν οι Γερμανοί. "Χαιρετίζουμε την εξέλιξη", είπαν. Την ίδια στιγμή που η Γερμανία "χαιρέτιζε" την ομάδα Τσακαλώτο,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Νίκος Φίλης δήλωνε "χωρίς Γερμανία και χωρίς Μέρκελ δεν υπάρχει λύση". 
Μόνη λύση αυτό που θέλει η Γερμανία μέσω του " γερμανοχαιρετισμένου" Τσακαλώτου. 
Αλήθεια, πόσο πήγε η μετοχή της Blackrock Global Funds όταν έμαθαν ότι ο Βαρουφάκης μπήκε στην άκρη; Σε υψηλά επίπεδα, όπως και της JP Morgan Fund και της Incesco Balanced Risk Allocation Fund. Με έχει πιάσει μια ανησυχία μη και δε πάνε καλά τα "επενδυτικά" funds και δεν έχουμε να αγοράσουμε κίτρινο παντελόνι να πάμε στα Παρίσια. Το κίτρινο μπροστά και το καφέ πίσω.-
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Μας πήρε σβάρνα η κατινιά
και στο Λαζάρου την πενιά
έβαλε την κίτρινη θηλιά.

άΙντε και σ' ανώτερα κ. κατίνα

Ανώνυμος είπε...

5 χρόνια είναι υπεραρκετά ώστε να κάνεις ένα ολόκληρο λαό να τρελαθεί!Η τρέλα πλέον δε μετακόμισε στα όρη,φώλιασε στα μυαλά των ανθρώπων.Σχιζοφρενείς μας κατάντησαν,ενώ υποτίθεται ψηφίσαμε να καταργηθούν όλες οι άθλιες πολιτικές που μας ταλανίζουν και όχι απλά αποσυντόνισαν τις ζωές μας αλλά ανέτρεψαν τα πάντα,συνεχίζεται αυτή η σχιζοφρενής κατάσταση.Και μας λένε ότι απ΄τα γκάλοπ προκύπτει ότι παλαβώσαμε ομαδικά,θέλουμε ευρώ πάση θυσία!Δηλάδή ρίξε κι άλλο ξύλο γιατί αυτό που έφαγα δε μου αρκούσε!Βγάλε μου τα μάτια με το ΕΝΦΙΑ,πάρε μου και το σώβρακο ή τη κιλότα,πάρε και τη θυγάτηρ μου στο πορνείο σου,επειδή γουστάρω μαζοχισμό κάργα!Αλλά αυτά τα λένε τα ΜΜΕ πληρωμένα να εκφοβίζουν το κόσμο,ίδια τακτική τρομολαγνείας όπως τη γευτήκαμε τη πενταετία,τώρα με κυβέρνηση της αριστεράς!Η Βρετανία βλέπει το κακόγουστο αστείο της Ευρώ πης και αποχωρεί με δημοψήφισμα,εμείς λατρεύουμε το σαδισμό του Σόιμπλε ή μάλλον οι εθελόδουλοι που ρήμαξαν το τόπο παίρνοντας τα κλοπιμαία στο εξωτερικό και βάζοντας τους ηλίθιους να πληρώνουν τη ζημιά.κατηγορώντας τους μάλιστα ως ανόητους που δε καταλαβαίνουν ότι η Γερμανική Ευρώπη αγαπά την Ελλάδα όπως και το 1941-45!

Ανώνυμος είπε...

Ζητιανεύουμε συνεχώς τα ευρώ για να καλύψουμε προηγούμενα δάνεια με ένα αστρονομικό χρέος για τα ελληνικά δεδομένα.Και αυτό αντί να σταματήσει ή τουλάχιστον να διαγραφεί αυτό το χρέος που είναι ανυπόστατο μιας και έχει πληρωθεί μεγάλο ποσοστό αλλά οι τόκοι τρέχουν ιλιγγιωδώς θέλουν να μας φορτώσουν κι άλλο.Και βεβαίως όχι χωρίς μέτρα,και ξανά μέτρα,και μέτρα μου το τάφο για να τοποθετηθεί το φέρετρο!Τα λέμε και τα ξαναλέμε αλλά σε κουφούς αλλά λαλίστατους για επιπλέον μέτρα χωρίς να υπολογίζουν τον ανθρώπινο παράγοντα.Εδώ κύριοι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα,ένα λαό,ανθρώπους κι όχι μια εταιρεία με ενεργητικό ή παθητικό.Και να πει κανείς δε πάρθηκαν μέτρα..,δε κάνουν άλλο τίποτα από το 2010 να παίρνουν μέτρα,πέντε χρόνια πολιορκία μέτρων,και το αποτέλεσμα...γκρέμισμα μιας χώρας εις τα εξ ων συνετέθη!Χιλιάδες νέοι ο πλούτο της χώρας φεύγουν,οι άνεργοι στρατιές,οι άλλοι λιμοκτονούν,τα λαμόγια πλουτίζουν ως μαυρογορήτες,και το πολιτικό προσωπικό ανδρείκελο.5 κατοχής των Ναζί το δευτερο παγκόσμιο πόλεμο τέτοια καταστροφή έφεραν,σήμερα εν καιρώ ειρήνης μας ισοπέδωσαν,και δε χόρτασαν το βομβαρδισμό μέτρων,θέλουν κι άλλα.κι άλλα κι άλλα..κι άλλα,ρίξτε βόμβες τα θέλει ο κώλος μας....με τέτοιο λαό και τέτοιο πολιτικό προσωπικο και τέτοιο επιχειρηματικό λαμογίστικο κόσμο,και τέτοια Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

Από το go back Merkel συμβιβάζεται ο επαναστάτης James Dean χωρίς αιτία!Και δε μας λες ωρέ παλικάρι όλες αυτές οι υποσχέσεις σου από το βήμα προς τους ψηφοφόρους σου ήταν μπαρούφες?Πώς θα εμφανιστείς στο κοινό με τόσες κωλοτούμπες?Πώς η αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού θα ενδυναμωθεί αν άλλα λέτε στο βήμα ή στην εξέδρα κι άλλα με τους τοκογλύφους?Το πρωί η ποντικομαμή έλεγε ότι ο έλληνας βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια για να σωθεί η χώρα,και πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις και οι κόκινες γραμμές να γίνουν πράσινες...Πόσες φορές το ακούσαμε αυτό το περί σωσίματος της χώρας?Όλο σώζεται αυτή η χώρα και κάθε χρόνο βυθίζεται στην υπανάπτυξη.Δε θέλουμε άλλη τέτοια σωτηρία,αποτύχατε κύριοι παταγωδώς,οι οικονομικές θεωρίες καλές είναι μόνο ως θεωρίες,στη πράξη απέβησαν καταστρεπτικές,αφήστε τη πραγματική οικονομία να αναπνεύσει,ρίξτε χρήμα στην αγορά,δώστε χρήμα στο λαό να κινηθούν τα γρανάζια της οικονομίας,είτε αυτό λέγεται ευρώ είτε,δραχμή είτε ρούβλι είτε ρουπία,είτε δολάριο είτε πεσέτα.Η οικονομία ,η πραγματική οικονομία αναπτύσσεται με χρήμα άφθονο στην αγορά.Το στίψιμο φέρνει κι άλλο στίψιμο,και όσο στίβεις το στιμένο μένει η φλούδα και όταν μένει η φλούδα ξερένεται από το πολύ στίψιμο μέχρι να γίνει μια στιμένη λεμονόκουπα και να τη πετάξεις στο καλάθι των αχρήστων.